icon

Tehotenská cholestáza už v prvom trimestri

erikaagi
16. okt 2022

Ahojte mamičky.
Potrebujem vedieť vaše skúsenosti s týmto problémom.
Som v 10 týždni tehotenstva a neznesiteľne ma svrbí celé telo. Hlavne v noci.
Pred týždňom som bola u hepatologa a predpísal mi ursofalk. Beriem ho už týždeň a nepociťujem ziadnu úľavu. Mam pocit ze svrbenie sa zhoršuje.
Moje telo je doranane a zmodrete. Urgujem lekára aby mi dal čo najskorší termín, pretože toto je už skutočne neznesiteľne.
Potrebujem od vás vedieť, ako ste postupovali pri liečbe vy, či to svrbenie zmizlo, alebo sa len zmiernilo. A po akom dlhom čase vám zabrali lieky ktoré vám lekár predpisal.
Ďakujem Vám za vaše správy.

Strana
z2
erikaagi
autor
4. apr 2023

@karolinakk
Ahoj, momentalne som v 35 týždni. Koncom druhého trimestra mi cholestaza ustúpila.
Pečeňové testy mam stále v norme, nič ma nesvrbí, všetko je v poriadku.
Ursosan beriem stále, celé tehotenstvo.
Čiže zmizlo to chvála Bohu 🙏🙂

ema230
4. apr 2023

@erikaagi aj ja som mala podobny problem len u mna to nastalo zaciatkom 3.trimestra. Najviac ma to svrbelo na nohach a na bruchu hlavne v noci to som sa nemohla prestať škriabat. Nakonec som to moje brucho ukazala gynekologovi ( brucho som mala doskriabane cele) a ten mi vzal krv na pecenove testy a tam ukazalo ze som ich mala zvysene preto ma to tak svrbelo. Brala som essentiale a pomohlo. Skus ist na pecenove testy ze co ti ukaze

mimikmimi
9. jún 2024

@petkasaurus ahoj, prosím ťa, lúpala sa ti aj pokožka? Na niektorých miestach sa mi lúpe, akoby bola suchá ale svrbí ma celé telo už vyše týždňa...neviem teda či to môže byť tehotenská cholesteroza...?

Strana
z2