Dnes - v 24. tt - mi zistili gestacny diabetes, tehotensku cukrovku - hladina glukozy po dvoch hodinach od vypitia glukozy - 9,27 mmol/l. (maximalna pripustna hodnota je 7,8). 😒
Moc som mala cistu. Ketolatky negativne.
Musim zacat s dietou (znizit musim dokonca aj prijam ovocia, jedla som aj kilo nektariniek denne), a hlavne si sedem krat za den merat glukozu v krvi. Kazdych 14 dni budem chodit na kontrolu ku diabetologicke. ☹
Musim sa snazit znizit hodnoty glukozy na cca. 3,4 mmol/l. 😒 Inak hrozi: velke dieta (zatial ma normalnu velkost) rizikovy (predcasny) porod, pripadne hypoglykemia u mojho dietatka: znizene svalove napatie, drazdive alebo apaticke spravanie, novorodenecka zltacka az po nepravidelne dychanie a krce. ☹
Chcela by som sa opytat zien, ktore mali tehotensku cukrovku (pripadne ak poznate niekoho, kto mal tehotensku curovku)... ake mali problemy pocas tehotenstv, pri porode a ako su na tom ich deti. Dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zoruska stranka uz nefunguje nejaku dobu, nasla som ju tu v komentoch ale bohuzial nejde :(
citam si o tom celkom dost, len vyzera ze sa vsetci rozchadzaju v nazoroch ci a ako su tie ketony naozaj skodlive a pri akych hodnotach je to uz problem.