Tehotenská cukrovka a vysoký tlak v tehotenstve: Skúsenosti a rady
Ahojte, momentálne som v 32tt, moja gyn zatiaľ so mnou nerozoberá pôrod lebo je príliš skoro, odjakživa trpím vysokým tlakom u lekárov, doma vždy ukážkový a jakmile prídem do ambulancie vyskočí aj na 150/100 a nechce moc klesnúť, som tým pádom sledovaná aj na internom a beriem Dopegyt, tehotenskú cukrovku mi zistili v 26tt, malý meral asi o 300g viac na poslednom sone, čítala som viacero príspevkov že ženám s cukrovkou vyvolávajú pôrod skôr a s vysokým tlakom už dupľom, mala ste to niektorá podobne ? Vôbec neviem čo ma čaká, blízki mi hovoria že určite pôjdem cisárskym no najradšej by som rodila samozrejme prirodzene a v termíne.
moja sestra rodila sekciou, mala tehu cukrovku, vysoky tlak, vek a nerodila nijeka extra skor. vsetko zavisi od okolnosti.
co sa tyka velkosti, kazde dieta je ine, od 12tt sa nema posudzovat velkost dietata smerom hore, pokial to nie je extrem a smerom dole prakticky tiez len ked je to viac a zaostavanie sa prehlbuje. lebo toto moze byt aj dosledkom nepresneho merania.
Záleží na tom ako veľmi je tvoj stav vážny a ako ty sama uznáš za vhodne. Ja som na tom veľmi podobne už od 30tt vždy na poradni tlak 140/90 no naposledy to bolo už 146/100 a poslal ma hneď do nemocnice na hospitalizáciu. Ja som mu povedala že ja si doma pravidelne meriam tlak a vždy je to v norme že ten tlak je proste zo stresu že ma zavrú do nemocnice… takisto beriem lieky na tlak a plus mám jednu obličku úplne vykazanu a aj bielkovinu v moči…. Tehotenskú cukrovku nemám no chceli ma hospitalizovať ja som ale odmietla povedala som že si budem merať pravidelne doma v klude tlak a tak aj bolo, dnes už som v 40tt 🙂 je pravda že mi kontrolovali prietoky, plodovú vodu aj to či mala rastie tak ako ma a všetko bolo úplne v poriadku, keby nebolo tak určite sa nechám radšej hospitalizovať
Ja mám syndróm bieleho plášťa - počas tehotenstva som si mala merat tlak doma a zapisovať a nosiť na poradne
V ambulancii vždy vysoký doma vždy OK, nebrala som žiadne lieky
Mala som aj tehotenskú cukrovku, mala sa narodila v 39tt prirodzene, lekárka nevravela nic o vyvolávanie
Ale to je na zvážení stavu, budú kontrolovať bábätko a podľa toho sa rozhodovať
Ja som mala tehu cukrovku, a v posledny tyzden tehotenstva vysoky tlak, preto ma aj hospitalizovali, ale rodila som po termine, prirodzene. Moja sesternica mala syndrom bieleho plasta, mala velmi vysoky tlak vzdy ked isla na kontrolu. Doma si musela pravidelne merat a zapisovat, a toto im nosila ukazat do poradne, ze za normalnych okolnosti mala normalny tlak. A rodila v termine. 🙂 Dolezite je, ze si sledovana, a ci uz budes rodit cisarkym alebo prirodzene, to je jedno, hlavne aby male bolo zdrave. 🙂
Pojdes of 38/39 tt na vyvolavanie, cisarsky sa skrz Talk uz bezne nerobi. Mala som vysoky tlak a opuchy a normal vyvolali a rodila som do par hodin. Ale to je rozne, zalezi ake budes mat celkovo problemy
Tiež taká istá skúsenosť, vysoký tlak len u lekárov, doma dokonca nízky, bola som hospitalizovaná, samozrejme, všetko v poriadku. Odmietala som brať dopegyt lebo moje tlaky doma sa pohybovali pod 90 na 60. Ja som šla sekciou ale aj kvôli tomu, že som mala prvú sekciu.

Ja som mala vysoký tlak ale aj doma. Takze som rodila 33tt ale už mi odchádzali aj obličky.
Zato som ale mala spolubývajúcu ona bola na tom tak ako ty. Vysoký tlak len v nemocnici, trosku som jej prehovorila do duše, ukudnila sa tlak klesol a šla domov lebo ona bola so mnou hospitalizovaná. Treba to nechať na Dr oni vedia čo treba, ak bude babo v nepohode radšej treba voliť pôrod.