Tehotenská cukrovka - hodnoty a dopad na pôrod
Ahojte. Ktorej z vás bola potvrdená tehotenská cukrovka, aké ste mali hodnoty a aký dopad bol na samotný porod? Ďakujem. Momentálne prežívam šok, že sa mi pri druhom tehu potvrdila
@darkswan takže si mala prirodzený porod? Ja by som tiež išla radšej znovu prirodzene, a okolie ma straší, že budem mať veľké dieťa a cisársky rez 🤦♀️
Mala som sekciu ale nie kvoli cukrovke a mala mala 3580, ked ju mas pod kontrolou, tak to bude dobre, uvidis☺️
Pri treťom tehotenstve mi ju zistili ...na lacno som bola ok ,no po jedle som išla na 8+...na diéte som sa držala na hodnotách po jedle cca 6+...jedla som viac menej normálne len veľmi malé porcie a veľa zeleniny atď ...
Pôrod bol vyvolávany 39+6 ,dieťatko by sa nemalo prenášať ...všetko je poriadku 🙂 malý mal 3380g 🙂
To pointa toho ze dodrzujes prisne dietu a vsetko co je potreba je, ze dieta bude rast v norme, pretoze nebudes ho zatazovat(a nielen vaha dietata nebude rast ale hlavne jeho organy - co je vlasne to nebezoecne na tehu cukrovke).
Ja som pri 1. tehotenstve nemala a pri 2. ano. Syn sa narodil prirodzene, v termine,za par hodin s dokonalymi mierami 50cm a 3500g 🙂 Najkrajsi porod. Hodnoty glykemie po narodeni vyborne.
Gynekolog mi vysvetloval ze ak nie si na inzuline,kompenzujes dietou tak mozes kludne aj par dni prenasat lebo dieta rastie v norme a si pod dohladom 🙂
Drzala som prisnu dietu,nezlahcovala
som to, odtrpela si to. Vyhla som sa inzulinu nastastie a porodila zdrave dieta. Urcite to zvladnes aj ty 🥰
Mala som, hodnoty testu boli “hranicne”, drzala som dietu (poctivo a asi aj prisnejsie ako som musela 😁) a hodnoty boli uplne dobre, “prehresok” sa mi pritrafil asi len 2x. Bolo to sice obmedzujuce, lebo mam rada sladke jedla, ale pre babatko spravis cokolvek. Na porod to vplyv nemalo ziadny, mohla som rodit aj prirodzene, co ale nebolo mozne kvoli inym komplikaciam. Jedine co mi vraveli ze by teoreticky mohlo byt kvoli cukrovke, bol nadbytok plodovej vody. Maly vazil necelych 3800g, cize pohoda.
Mala som pri druhom tehotenstve. Dodrziavala som dietu aj brala lieky. Mala sa narodila s vahou 3580g, prirodzene, den pred terminom. Ja som po porode mala o 6kg menej ako pred tehotenstvom. Babatko zdrave, kludne, hotovy poklad. Netreba sa bat. V podstate cele tehotestvo jes zdravo a nic lepsie pre babo nemozes urobit.
tiež som mala tehotenskú cukrovku pri druhom pôrode a rovnako ma strašili, že budem mať veľké dieťa, že pri tehotenskej cukrovke sa všetky deti rodia veľké....rodila som prirodzene, pôrod bol vyvolávaný, keďže som prenášala 2 týždne a malá sa narodila s váhou 2750g😅
Ja som mala tehotenskú cukrovku,nebrala som lieky. Malú som týždeň prenášala a mala 4370g. Teraz mi zistili znovu tak mám paniku aký sloník to bude 😏
Ako to dopadlo
tiež som mala tehotenskú cukrovku pri druhom pôrode a rovnako ma strašili, že budem mať veľké dieťa, že pri tehotenskej cukrovke sa všetky deti rodia veľké....rodila som prirodzene, pôrod bol vyvolávaný, keďže som prenášala 2 týždne a malá sa narodila s váhou 2750g😅
@marienka1989 dieťa zdravé ? 🙂
Mala som, hodnoty testu boli “hranicne”, drzala som dietu (poctivo a asi aj prisnejsie ako som musela 😁) a hodnoty boli uplne dobre, “prehresok” sa mi pritrafil asi len 2x. Bolo to sice obmedzujuce, lebo mam rada sladke jedla, ale pre babatko spravis cokolvek. Na porod to vplyv nemalo ziadny, mohla som rodit aj prirodzene, co ale nebolo mozne kvoli inym komplikaciam. Jedine co mi vraveli ze by teoreticky mohlo byt kvoli cukrovke, bol nadbytok plodovej vody. Maly vazil necelych 3800g, cize pohoda.
@lelelienka prosím a s odstupom času dieťa zdravé ?
@marienka1989 dieťa zdravé ? 🙂
@juliavolna už je z nej 13 ročná slečna a teraz na poslednej preventívnej prehliadke jej zistili poškodený zrak (až 4 dioptria na pravom oku), dovtedy všetko v poriadku, chorá skoro vôbec nebýva.
@juliavolna už je z nej 13 ročná slečna a teraz na poslednej preventívnej prehliadke jej zistili poškodený zrak (až 4 dioptria na pravom oku), dovtedy všetko v poriadku, chorá skoro vôbec nebýva.
@marienka1989 vďaka a cukrovka ? Cukor má v norme ? 🙂 po narodeni ako
s cukrom nemala nikdy problém, ani po narodení, ani v súčasnosti 👍

Ono vela zien ju ma, netreba robit paniku, mala som pri oboch, pri prvej korigovane dietou, pri druhej liekmi, dopad na porod v podstate ziaden