Tehotenská cukrovka s hodnotou 5,1, ako znížiť hladinu cukru v krvi ?
Ahojte,
bola som dnes na odbore krvi kvôli tehotenskej cukrovke. Zobraki mi krv len raz a zistili mi hodnotu 5,1..
o týždeň mám ísť znova na odbery...
neviete ako znížim hladinu cukru v krvi???
Ďakujem :(
@evuska135 ale upozornuju na to,ze sa treba vyvarovat. Aj mne to hovorili 🙄
Aj mne sa zda tato hodnota OK.Norma na lacno je tusim do 5,6
@miriam1983 praveze sa pise toto
Pred vyšetrením sa odporúča, aby tehotná nemenila svoju zvyčajnú životosprávu, neobmedzovala príjem cukru a nešportovala. Desať hodín pred testom by nemala jesť a v priebehu testu je nutné oddychovať a nepodstupovať fyzickú námahu.
@evuska135 mozno pise,ja len pisem,co mne povedali u kekara a takisto aj m9jim kamaratkam,ktore uz maju oo tom teste.
@miriam1983 no mne povedali presne to co je tam napisne. Ale tak necudujem sa polovica lekarov je uplne mimo, lebo pise sa ze zena ma sediet v cakarni a nechodit a niektori dr posielaju dokonca zeny domov 🤦♀️ dokonca som sa stretla aj s tym ze viaceri dr a kazdy ine hodnoty cukru udava a clovek aby sa vyznal v tomto
@evuska135 ved prave. Kazdy lekar inak... potom,ze sa clovek boji a ide k nim so strachom.
@maja210 no podla mna to je v pohode. Ja som vlani bola na cukrovke a prvu hodnotu nalacno som mala 6. Potom mi este 3x brali krv a nemala som potvrdenu cukrovku. Si sa nepytala preco Ta poslali domov? A v ktorom tyzdni si?
@maja210 hodnota 5,1 je hraničná, preto ťa poslali domov, mala som to isté a to som deň predtým ani sladké nejedla iba som sa poobede pozabudla a vypila pomarančový džús a hneď zlý výsledok, ale je pravda, že v tehotenstve som od sladkého závislá. 🙈 Šla som hneď na druhý deň, deň predtým nič sladké, na večeru mi poradili vajíčka a o deň neskôr som mala všetky hodnoty pod normou. Večeru si daj najneskôr o 18.00. Ráno vezmú krv a ak je výsledok ok, piješ glukózu a po hodine ti vezmú krv a potom po dvoch hodinách, čiže celkovo 3x krv zo žily.
Veď hodnotu máš normálnu... ja mám tehotenskú cukrovku zistili mi hraničnú po 2hod.. ale ja som mala infekciu v tele.. následne atb... po preliečení mám normálne hodnoty ale dávam si pozor... do 5,3 je normálna hodnota.. po hodke od jedenia by si mala mat cukor do 7,8 a po 2hod do 6,7... ak máš teda cukrovku .. najpresnejšie je to zo žily než z prsta.. ale do 5,3 je normálna hodnota takze je divne že ta poslali domov
@albertka1980 tak údajne mám to na hranici. Teraz som už 25+0..
@lufinka46 to ti hned nasadili alebo si mala najskor dietu? Mna totiz tiez vybalili so vsetkym ale nikdy som nastastie inzulin nemusela pouzit. Mne to tiez kolisalo, ale v ramci normy. Dcera mala uplne normalne miery, 3050 g a 51 cm. Teraz ma presne rok a je stihla a dlha. Ziadne miselinky atd.
@lufinka46 to mas krasne hodnoty,ja po jedle som mala 8-9 ale davky velmi vysoke, vsetko sa da do normalu,aj vaha dietata,ja som tak mala,na prvom 3d bola podla statistik 10 najvacsia z 10deti, po mesiaci ked uz som mala nastavenu liecbu inzulinom bola 5 z 10deti s oriemernou vahou na dannny tyzden

@lenka2710 no ty si mala sladke, mne to sestricka nerozmiesala dobre a potom mi kazala ten husty cukor vypit bez vody, uprosila som ju aspon na trosku vody inak by som to fakt nedala. Teraz mam ist v 12tt na test a mam take nevolnosti ze si neviem predstavit to pit 🤦♀️🙈