Tehotenské nepríjemnosti
Ahojte dievčatá,chcem sa opýtať,som druhýkrát tehotná,len prvyraz má vôbec netrapili takéto problémy. Cítim sa ako chorá,pravidelne si meriavam teplotu keď mám pocit,že som nejaká horúca a vždy mám 37 vtedy,aj keď čítala som ze je to bežné,ale neviem...bolieva ma buď hlava alebo brucho, každý deň niečo a najlepšie keď obidvoje naraz,ledva robím niečo iné než ležím,aj to mam pocit slabosti keď sa hybem tých pár min. Pomali každý deň ma napína,ale nič zo mňa nejde,či jem,či nejem neni mi dobre,a párkrát som už mala taky stav,že som sa už pridrzala steny a ledva videla. Dosť sa bojím že by som odpadla a na malého by nemal kto dávať pozor,keďže som s ním mometalne doma. A zdá sa mi ako keby mi je len horšie a horsie,naposledy keď som bola u doktora na začiatku decembra a to bolo prvýkrát čo som tehotná teraz,mi povedal ze on sa ešte nemôže vyjadriť lebo nič nevidí,že nech si urobím test,tak som povedala,že som si robila že práve preto som tu,tak mi povedal,že potom je to este príliš malé, že po sviatkoch nech dojdem,no idem k nemu zajtra,keďže dnes nemá otvorené,lebo robí utorok až štvrtok,a aj to neviem ci bude mať otvorené. Len by som rada vedela či je vlastne všetko OK,keď mi tak zle. Máte podobne skúsenosti?
Ja som prvorodicka a mala som takéto stavy na začiatku. Ja myslím, že je to normálne. V tele sa dejú veľké zmeny. Asi máš aj nízky tlak, tak sa ho snaž zdvihnúť 🙂 magnézium znižuje tlak, tomu sa vyhli a asi by som zvýšila príjem železa, ono je na také stavy malátnosti, celkovej slabosti. 🙂
@honey1151
Ja mam tri deti a keby som nemala tretie, tak tiez netusim, co su to nevolnosti. Prve dve tehot.boli uplne v pohode, bez nejakych problemov, zato to tretie mi dalo zabrat. Od 5.tyzdna zhruba do 13.mi bolo cely den na zvracanie s tocenim hlavy. Lepsie mi bolo az okolo druhej v noci, ale to tiez len do rana, kym som nevstala. Mne bolo zle doma aj zo vzduchu, ktory v byte bol. (Teraz samozrejme uz nic necitim). Tiez som utekala k doktorovi, ci je vsetko ok, ale bolo. A doktor ma "zrusil" s tym, ze ved kazde tehotenstvo moze byt ine, tak mi neostavalo nic ine, len sa s tym zmierit. Nastastie som bola este doma na rodicovskej, lebo si neviem predstavit, ako by som fungovala v praci. A nepomohlo nic. Rozchodit sa to nedalo. Len vydrzat.
poradim, ak citis, ze fakt nie je s tebou ok, tak trvat a dupat si na vsetkych moznych testoch a vysetreniach a nenechat sa odbit!!! ja som bola 2-hy krat tehu, bolo mi zo dna na den horsie a horsie, gyndos ma odbil, ze som tehu, tak co sa cudujem, ze kazda to inac znasame a ze mozem byt rada, ze mi je zle, aspon vieme, ze babatko v brusku rastie a robi neplechu.....ale hold, nakoniec som v 5.mesiaci zacala krvacat, vtedy sa uz aj gyndos prelakol, okamzite hospitalizacia a po mesacnom pobyte v nemocnici sme o babatko prisli :(
kazda tehulka nedajte sa odbit, ak samy citite, ze cosi nie je ok a radsej nech vam viac testov spravia, lebo bohuzial my sme to stastie nemali....
prajem vsetkym vela zdravia!!!!
To počujem prvýkrát. Tak veľa železa obsahuje cvikla, vajcia a červené mäso. A kúp si aspoň minerálku dajaku zelezitu. 🙂
@honey1151 popisujes moje tehotenstva. Aj prve aj toto druhe mi bolo zle, tocila sa mi hlava, nic som nevladala, proste len spat a nejako to pretrpiet. Ak mas moznost, nech ti niekto pomoze so starsim dietatom a oddychuj, pravidelne jedz a casom to bude mozno lepsie. Aj ked u mna pri prvom pomohol az porod. Aíri druhom to asi nebude inak... Ak by bolo ozaj zle, skoc na pohotovost. Drzim palce, nech je rychlo lepsie😉
Pokial sa cítiš horšie a horšie tak chod na pohotovosť,povedz čo ti je gynekolog pravdepodobne neordinuje alebo ze ta môže zobrať az po novom roku.na urgente ti zoberu kompl.odbery,hcg,fe,mineraly,gludne môžeš mať aj hypoglykemicke stavy,urobia ti usg,vyš.ťa gynekológ.zasa železo brať len tak tiež nieje dobré.pokial máš hladinu fe dobrú tak ho budeš len zbytočne chrúmať a zbytočne ta bude zapekať.ty vieš ako sa cítiš.a šumivé Mg zasa ti nestiahne tlak aby si mala z neho hypotenziu to určite nie.

@honey1151 a preco ti nevzal krv? No ja som tiez teraz pri druhom mala este do nedavna taketo tazkosti .. a pri prvom vobec nic take