Tehotenské nevoľnosti
Zdravím vás, som 12tt a od 5tt mám celodenné a celonočné nevolnosti.
Toto je moje prvé tehotenstvo a poviem vám pravdu nečakala som že to bude až takto.
K veci, som bezradná skúšala som už všetko piť/nepiť, jesť/nejesť, spať po sediaci/po ležiaci, jesť suché, polievky, colu, lizatká proti nevolnosti... Nič nepomohlo.
Mentolové žuvačky a jablko zaberie vždy na 10 min a potom zasa nevolnosti.
Dnes som objavila na nete tabletky Antimetil, oplatí sa to brať alebo je to len další marketingový pokus? 😊
Viem, treba vydržať proste také je tehotenstvo ale žienky ktoré toto zažili, dúfam že mi budú rozumieť. 😊
@cubos uzivala som Degan,dokonca som bola kvoli zvracaniu aj v nemocnici,davali mi Degan infuzne.za mna to bol jediny liek ktory mi zabral
@cubos treba len vydržať ja som pri dievčatách mala nevoľnosti do konca 4 mesiaca a mohla som jesť len chleba do salámou a nepomáhal nič ale že vôbec nič keď tak sa spýtaj lekárky čo by ti pomohlo
@veronika966
@simona92101
@andrejka1974
Dakujem baby 😊 skúsim ten Degan poriešiť u gynekologički a ked už ani to nezaberie tak len čakat pôrod 😏😁
@andrejka1974 ono pokial v sebe nic neudrzi,ani tekutiny,tak "vydrzat" nie je dobra rada...aby neskoncila na infuziach ako ja..
@simona92101 po pravde neudržim, snažím sa piť veľa vody ale musim piť po maličkých množstvách inak všetko ide von.. 😊
@dadi30 tak predsa ho kúpim a keď pomôže tak super, keď nie tak.. Bohu žiaľ budem riešiť buď tie tabletky na predpis alebo čípky. Dakujem 😊
Dúfam že to všetko prejde v týchto dňoch.. 🙂
@cubos ahoj, ja som si tým prešla tiež, síce bez zvracania, "len" strašné nonstop nevoľnosti. Ja nie som toho názoru že treba zatat zuby a vydržať. Existujú bezpečné lieky proti nevoľnosti len mam taky pocit ze k slovenským lekárom sa tieto informácie ešte nedostali. Podľa mňa je choré nechať ženy takto trpieť keď existujú lieky co môžu pomôcť.
@cubos mne antimetil raz zabral raz nie 😅 neviem od čoho to záležalo.. každopádne skús, za pokus to stojí.
A chcem ťa povzbudiť, skús sa sústrediť na to, že už o nejaké 2 týždne by ti mohlo byť oveľa lepšie 🙂
Ja som mala celodenné nevoľnosti (aj keď zvracala som len občas) od 6tt do 14tt. Potom fakt už len výnimočne bol deň, kedy mi bolo trochu ťažšie od žalúdka.
@stannkal no, aj ja mám pocit že sa to berie ako samozrejmosť, vlastne aj je, sú aj ženy ktoré majú štastie a nemusia si prejsť týmto a potom sú aj také prípady ktoré končia v nemocnici.
Podľa mňa to už nie je sranda keď žena denne povracá, nevie do seba dostať vodu a Dr. na to že "he he veď to prejde o chvyľku".
Nie som z tých že nad sebou plačem a že čo teraz somnou bude. Práve preto si skúšam pomôcť tu na MK, lebo sa Dr. na mňa len pousmiala ale nerobím z toho tragédiu 😊
@54tinka54 dakujem za povzbudenie 😇
Ved čo neurobíme a nevytrpíme pre naše deti 😁
Verím že tieto dni povracania sú už len čerešničky na torte a že toto už zažívať nebudem 😁
Ja som fakt o takýchto nevolnostiach nevedela, až som v šoku bola prvé týždne. Zamýšlala som si že je tehotenstvo krásne, krásne veľké bruško a 4tt/5tt ranná nevolnosť a koniec 😁
@natalka2230
Mne taktiež pomáhala npr ešte aj Magnézia-príchuť malina ale to bolo asi v 8tt, teraz ked vidím tú minerálku čo i len v obchode, napína ma.
Skúsime aj Fatru, dakujem 😊

@cubos ahoj, ja som na tom bola tiež takto asi od 5tt. Dnes som 16tt a stále ráno zvraciam... Do 13tt som mala stále celodenné nevoľnosti a užívala som tabletky Antimetil, no nepomohli mi... Potom mi gynekologička predpísala lieky proti zvracaniu Degan, ktoré som užívala len vtedy, keď mi bolo naozaj najhoršie a až tie mi zabrali. Skús sa na ne u tvojej gynekologičky popýtať.