icon

Tehotenské nevoľnosti: Ako zvládnuť hospitalizáciu pri dvoch deťoch?

25. máj 2026

Ahojte, som v polovici 11 týždňa. Už mesiac vraciam a je mi 24/7 zle. Denne vypijem tak pol litra tekutín (cca 3dcl coly a 2dcl citronády). Zjem tak 10 solených paličiek a polovicu vareného zemiaku. Ale teda cca 10x denne vraciam, neviem čo reálne vo mne zostane. Mám úplne tmavý moč. Ale nemám žiadne závraty,slabosť. Gynekológ mi predpísal Xonveu, dávam si najvyššiu odporučanu davku ale nepomáha mi vôbec, veľa krát ju aj vyvraciam do hodiny. Doktor dnes prvý krát spomenul nemocnicu. Že ak to neprejde mali by ma hospitalizovať. Avšak mám doma 2 deti (3 a 1 rok) a nemali by kde byť. Manžel menil prácu je v skúšobnej dobe a nemôže si dovoliť zostať doma, rodina býva ďaleko. Neviem čo robiť. Nevládzem, je to príšerné 😔😔😔 Ani neviem čo chcem od vás počuť…

anonym_5604ef
25. máj 2026

Ešte možno zaobstarať glukózu a fyziologický roztok.Najst zdravotníka, ktorý ti napichne infúzie.Tie by ti dali aj v nemocnici.Lekar zvažuje nemocnicu aj preto, lebo je dosť ľahko možné, že vďaka tvojim výrazným nevolnostiam máš uz aj zlé hepatalky.Ak máš rodičov, súrodencov,sesternice, atď, neváhaj požiadať ich o pomoc a ísť na niekoľko dní do nemocnice.

anonym_c77794
25. máj 2026

Manžel si jednoducho zoberie pn. Aj keď je v skúšobnej dobe, situácia si to proste žiada. Alebo chceš niekde odpadnúť?

thirstymonk
25. máj 2026

@anonym_autor Keď ti je zle, tak ti je zle. Aj mojej bývalo zle, že nevstala z postele, ale tykovala tak 3 krát za deň max.

Ty si na kašu a riešiš dajaku manželovu skušobnu dobu? Dnes ľudia fakt nevedia, čo je priorita...

Pozri sa, ja som nechal crashnutý e-shop, kde denne bolo objednávok aj za 200 000€, lebo manželka začala rodiť. Zákazník nebol debil, pochopil to a všetko ok. Proste musíš sa naučiť, že prioritou je tvoje dieťa a ty. Nie nejaka robota. V robote muža nahradia za 10 sekund. Teba muž za koľko nahradí? A nahradí ťa vôbec, ak zomreš?

pinkgirl
25. máj 2026

Manžel pôjde na OČR a ostane doma s deťmi kým ty budeš v nemocnici - veď tam budeš na nevyhnutný čas. Dajú ťa dokopy a pustia domov. Vždy byde nejaký dôvod prečo sa to nehodí "práve teraz", no taký je život.

anonym_e13e7a
25. máj 2026

@anonym_autor NEROZUMIEM TOMU, ŽE MANŽEL NEMÔŽE BYT NA OCR. Ja som od mája v novej robote a syn mal dnes teploty a soplen.a.zajtra s ním idem k Dr. a na OCR. Ako kde je problém? Čo sme v stredoveku? Že musí ísť na pánske? Však od toho ťa OCR je. To ako fakt ho kvôli tomu prepustia so myslíš? To nemôžeš myslieť vážne. Muž má len výhovorky.

maryetta
25. máj 2026

Hmmm ja som sice zvracala max 5x na den. Ale zle mi bolo nonstop. Tehu bolo ze max k dr a domov. Nikam som nemohla lebo zle ☹ niekedy ani len na dvor som nesla. Hrozne obdobie u mna. Pri poslednom tehotenstve som este aj v den porodu zvracala.

kacena4
25. máj 2026

to ze manzel menil pracu nie je dovod na to aby sa o teba a deti nepostaral. ak potrebujes ist do nemocnice treba ist ide o zivot dietata aj teba. vezmes si na triko (alebo manzel) ak potratis len preto ze on si nevedeli vybavit volno v praci?! ak by ochorel, mal uraz... co spravi? bude chodit do prace? nie ostane doma. je normalne a prirodzene ze sa o vas postara, nestrachuj sa ze budes v nemocnici extremne dlho par dni infuzka a sup domov. drzim palceky nech to v pokoji viete vyriesit a je lepsie

anonym_0cc73c
26. máj 2026

Nehnevaj sa ale keď si matka skoro 3 deti toto máte asi s mužom už prediskutované nie? Že keď nemáte žiadnu rodinu muž ostane doma keď: Ty budes dlhodobo chora, vyčerpaná, deti choré, budes chcieť ísť sama niekde, do prace a podobne … Alebo si robíte deti a dúfate, že nejak bude? Nezodpovednosť …