Tehotenské nevoľnosti - ginger shot
Ahojte. Mám neskutočné nevolnosti, skúsila som už snáď všetko… no dočítala som sa, že aj zázvor velmi pomáha. Poslala som ted priatela pre ginger shot. Ako ho tak popíjam, je mi konečne lepšie, no…ale…. zasa čítam, že zázvoru by nemalo byť moc, aby nedošlo k poškodeniu plodu alebo potratu. Mám teraz celkom obavy či to dopiť. Radšej budem znášať tie nevolnosti, než aby to malo bábätku ublížiť. Diskusie na túto tému som tu nenašla, resp. len na čaje, ale štavy nie. Som v 6tt. . Pripájam fotky nápoja. Má to 135ml.

@anjelicek26 To si ma velmi neupokojila😢. Každopádne ďakujem. Vypila som asi necelú polovicu, snáď sa nič nestane…
@f666 ginger shot je vysoko koncentrovany, skutocne to nepi. Mrzi ma, ze ta to neukludnilo, ale proste je to jedna z mala no-go veci v prvom trimestri...drzte sa a snad bude vsetko dobre, daj kludovy rezim, magnezko a nohy hore dnes a aj zajtra...
ja viem, že zázvor by sa nemal v treťom trimestri, môže spustiť kontrakcie.. keď som bola tehotná, mávala som na začiatku silné nevoľnosti a lekár mi odporúčal zázvorové lízatká z lekárne, tak neviem 🤷🏻♀️ ja som si radšej dala zázvorový čaj z čerstvého zázvoru
A skusala si jest male davky pravidelne? (Cca kazde 2/3h?)
@f666 rozumiem ti dobre 🙏... Ale ak na tom nie je pisane, ze je to vhodne pre tehotne, tak to radsej nepi. Neboj, z toho, co si vypila sa nic nestane... Prip. Si daj fakt za glg zriedeny s 2dl vody.
Inak tie lizatka pre tehotne, to ma hnustne zlozenie, neodporucam. Mne pomohla cerstvo vytlacena pomarancova stava. Cierny caj, riadne sladky a kysly. Ale ked mi bolo fakt zle, tak mi nepomahalo vobec nic.
Uz len verit, ze to prejde cim skor🙏.
Antimetil
@f666 ja som zjedla kvoli nevolnostiam pol pohara nakladaneho zazvoru naraz, jedine co nejak pomohlo , aspon trosku. Dieta je v poriadku, narodene po termine 😀 dost pochybujem, ze by zazvor vyvolal v takom mnozstve potrat. To by musela byt kombi niecoho. Z mojho pohladu je prave zazvor odporucany pri tehu nevolnostiach, napr tie lizatka, cukriky, limonada. Ja som isla hardcore proste.
Pozor na vyššie spominany cierny caj, ten by sa nemal kvoli krvacaniu.. Celkovo sa v prvom trimestri toho viac nesmie ako moze 😅 nevidim presne zloženie, kolko toho zázvoru tam jr, ale myslim ze takto jednorazovo by to nemalo ublizit. Do budúcna si to množstvo zazvoru odsleduj a ked ti to pomaha, skus si radsej varit caj z cerstveho ale množstvo si odvaz.
Je to tazke, sama som si nevolnostami a dost silnymi presla 2x.
Teraz som v 6.mesiaci a este stale mi byva zle, ale teda nie uz tolko co prve 4 mesiace.
Tiez som si varila zazvorovy caj, ale naozaj pozor na dávkovanie.. Mne teda nepomahalo nic 🤷♀️ ani pravidelné jedenie, ani ranajky este v posteli, fatra, ziadne lizatka, cukríky..proste nonstop cely den zaludok na vode a vecer zvracanie.. A takto každý deň v kuse. U mna to vzdy chcelo len cas.
Silno drzim palce, hlavne az je babo v poriadku a coskoro sa ti polepsi 😊
Ja pijem cele tehotenstvo ginger shoty z lidla 😀 kazde jedno rano. Za mesiac rodim.
Sem-tam som pijavala gingerbeer a dost silny zazvorovy caj, shoty takisto.
Zbytocne stresy skodia urcite viac.
Mne na nevoľnosť najviac pomohol Antimetil. Sú to zázvorové tabletky, ale sú podľa pribaloveho letáku (a mojej gyn) vhodné aj v tehotenstve.

Zazvor sa mimo inych byliniek daval do napojov na spustenie potratu od starych "babic", takze ruky od toho prec zdaleka...