icon

Tehotenstvo a antidepresíva

mirabella27
2. jún 2012

Ahojte mamičky.Potrebovala by som radu ohľadne tehotenstva a antidepresív..som liečená tretí rok,beriem cipralex,coaxil a lexaurin..Zistila som,že som tehotná,až keď som už v treťom mesiaci (normálne som mala menzes)..bolo to veľké prekvapenie a jediné šťastie je v tom,že som už predtým začala pomaly vyraďovať lieky,resp.znižovať si dávky,lebo som sa cítila dobre..Takže vlastne v období,keď som už bola tehotná,nebrala som vôbec coaxil.Lenže brala som cipralex 10mg-jednu tabletu každé ráno,plus pol tbl.lexaurinu ráno a niekedy aj večer.Mojej gynekologičke som povedala o cipralexe,ten mi dokonca schválila-aj keď ho už beriem len ob deň,v tom strese som ale zabudla povedať o lexaurine a ešte som asi tri krát za tie tri mesiace zobrala aj ibalgin-robili mi zuby..Samozrejme to lekárke všetko poviem,ale aj tak mám strach a do najbližšej kontroly mám tri týždne,tak sa chcem opýtať,či má s tým niekto skúsenosť,alebo niekoho takého pozná,lebo mám strach,či je dieťa ok..Doktorka povedala,že je vitálne a pekné na svoj "vek",ale predsa,nemôže byť poškodené z toho lex??? ďakujem za odpovede!!!

leninka86
13. jún 2018

Xanax atarax a nejaký escitalopram prejavy sú hrozné už dva týždne ani nežijem stále strach úzkosti depresie plač nedokážem sa uvolnit

2322
17. júl 2018

Bambulky ste tu nejaká ešte ? 🙂 Chcela by som nejaké rady ako ste to prežili 🙂 prechádzam si teraz tým tiež 🙂 dakujem 😍

silvika99
17. júl 2018

@2322 ja som teraz porodila co ta zaujíma?

2322
17. júl 2018

@silvika99 ahoj že ako ti prebiehalo tehu ? Pôrod ? A ako sa cítiš po pôrode ? 🙂 Či si mala lieky .či ti zabrali 🙂 a tak 🙂

silvika99
17. júl 2018

@2322 napíšem ip

2322
17. júl 2018

@silvika99 môžeš prosím 😍

layla1
16. sep 2018

@silvika99 ahoj mozem sa niečo opýtať? brala si počas celého tehu AD? a dieťatko je zdravé ? čo si brala.

silvika99
16. sep 2018

@layla1 ano brala som pocas celeho tehu znizene davky to znamena 25mg sertralin a 75 mg trittica,,,,maly je zdravy uz som to tu spominala vela krat naozaj je to v pohode ,,,,dolezita ze psychika matky lieky neuskodia nic

layla1
18. sep 2018

@silvika99 Inač mne psychiatrička povedala že ak mi niečo dá tak to bude Paroxetin ale skoro žiadna tehotná ho neberie, čo ty nato?

silvika99
18. sep 2018

@layla1 ja nie som lekár to neviem posúdiť :( ja len viem aké lieky som ja brala

lucinika
7. okt 2018

Ahojte baby, dlhodobo sa liečim s AD, plus k tomu psychicky náročná práca. Od júla som u novej psychiatrických, síce súkromná a drahšia ale venuje sa mi aj 4 hodiny. Nasadila mi lepšiu liečbu, cítila som sa super no teraz sok, ani neviem co ma to napadlo urobiť si test, výsledok? pozitívny 😮 pani doktorka mi zmenila AD, namiesto neurolu ktorý som brala 2x denne mam momentálne diazepam - môže sa aj v 1. trimestri, som iba v 5-6 týždni ale cítim sa ako narkoman pri abstakoch 😔 prežívate aj vy niečo podobné? Tehotenstvo sme neplanovali, antiku neberiem a štýlom prerušovana súlož a kondómy sme šli 9 rokov... Hľadám tu nejakú spriaznenú dušu 😔

lucinika
7. okt 2018

@lucinika ospravedlňujem sa za preklepy, musím vypnúť automatické dopĺňanie textu 🙄

layla1
7. okt 2018

@lucinika ahoj ja mam panicku poruchu a tiež som brala AD, ked som zistila že som tehotná tak som ich vysadila, lekárka mi kázala ich vysadiť a dať si xanax, raz za čas ked budem mať blbý stav. Ja mam tiež dni kedy som v pohode a potom prídu dni kedy mi normálne šibe, je mi zle,príde na mňa panika, úzkosť, strach adt.Ty berieš diazepam každý den? 2x na deň?

lucinika
7. okt 2018

@layla1 áno, dvakrát denne po pol tabletke. Aj tak stále nedokážem nič urobiť, iba ležím, stále sa potim, srdce mam až v krku. A to od rána až dokedy nezaspím 😔 včera som prerevala polovicu dňa, dnes trochu lepšie ale odkedy mam vysadení alventu nedokážem normálne fungovat

lucinika
7. okt 2018

@layla1 inak pri synovi mi predchádzajúca lekárka vysadila ad pri tehotenstve, to mi spôsobilo to, že som tam kde teraz, stavy sú horšie.

layla1
8. okt 2018

@lucinika ale teraz neberieš žiadne AD? či ako??

lucinika
8. okt 2018

@layla1 Mam predpísany Serlift, ktorý sa môže v tehotenstve.

layla1
9. okt 2018

@lucinika pisala som ti postu

veronikao87
27. máj 2019

@bibinkaja ahoj,když si začínala brát znovu AD v tehu,jak ti bylo prosím na začátku a kdy ses citila lepe? Dekuji

lucinika
27. máj 2019

@veronikao87 záleží ako komu zapôsobia, keďže ti lieky bude postupne dávkovať a zvyšovať tak najneskoršie do 2 týždňov budeš v pohode, ale podľa mňa aj skôr.

veronikao87
27. máj 2019

@lucinika a dá se v těch začátcích tak nějak normálně fungovat? Chodím do prace,tak zda se to da zvladnout?

lucinika
27. máj 2019

@veronikao87 zalezi na tom akú veľmi silnú úzkosť máš, čo ti ju spôsobuje (mne napr. stres) tak na psychiatricka vypísala počas celého tehu na PN. Bola som doma nakolko som mala veľmi stresujucu prácu a stav sa mi zlepšil veľmi rýchlo.

veronikao87
27. máj 2019

@lucinika nejčastěji mi to vyvolavaji me zdravotni probleme, které mam po operaci a nebo když mam problem se spankem. U me v praci o těchto problemech nevi,vi to jen ma rodina...a jake si mela vedlejsi ucinky v začátcích?

lucinika
27. máj 2019

@veronikao87 ja som vedľajšie účinky nemala, iba som čakala kým mi zaberu lieky.

veronikao87
27. máj 2019

@lucinika a mohu se zeptat na co si leky brala, na uzkost, pp? a jak často se ti tyto stavy vracely, ze si se rozhodla pro AD? Moc dekuji

linda9999
5. dec 2019

Ahojte dievcata, vedela by mi niektora poradit psychiatra na severnom Slovensku (byvam v Ziline) ktory by mi predpisal AD ked sa snazime o dieta? Uz 2 ma odpisali ze bud dieta alebo AD ale ako ma clovek takto otehotniet :( ? Dakujem moc za kazdy tip!

semancikova
5. dec 2019

Ahojte žienky ja beriem večer neurol je tu nejaká ktorá ho berie? kedy ti zabrali lieky.ja ho beriem mesiac a nevidím žiadnu zmenu

veronikao87
5. dec 2019

@semancikova a ty mas pouze neurol? Podle mě jako samotny lek nepomuze...dává se jen dočasně k AD

semancikova
5. dec 2019

@veronikao87 áno to mi predpísal obvodný lekár

silvika99
5. dec 2019

@semancikova v takých prípadov treba všetko konzultovať s psychiatrom.