Tehotenstvo a antidepresíva
Ahojte mamičky.Potrebovala by som radu ohľadne tehotenstva a antidepresív..som liečená tretí rok,beriem cipralex,coaxil a lexaurin..Zistila som,že som tehotná,až keď som už v treťom mesiaci (normálne som mala menzes)..bolo to veľké prekvapenie a jediné šťastie je v tom,že som už predtým začala pomaly vyraďovať lieky,resp.znižovať si dávky,lebo som sa cítila dobre..Takže vlastne v období,keď som už bola tehotná,nebrala som vôbec coaxil.Lenže brala som cipralex 10mg-jednu tabletu každé ráno,plus pol tbl.lexaurinu ráno a niekedy aj večer.Mojej gynekologičke som povedala o cipralexe,ten mi dokonca schválila-aj keď ho už beriem len ob deň,v tom strese som ale zabudla povedať o lexaurine a ešte som asi tri krát za tie tri mesiace zobrala aj ibalgin-robili mi zuby..Samozrejme to lekárke všetko poviem,ale aj tak mám strach a do najbližšej kontroly mám tri týždne,tak sa chcem opýtať,či má s tým niekto skúsenosť,alebo niekoho takého pozná,lebo mám strach,či je dieťa ok..Doktorka povedala,že je vitálne a pekné na svoj "vek",ale predsa,nemôže byť poškodené z toho lex??? ďakujem za odpovede!!!
@semancikova jako neurol urcite nepomuze,ulevi na chvili,ale urcite to není lek na delší uzivani...a obvodak též moc nepomuze...nejlepe ohledně léku a léčby se objednat k psychiatrovi a následně třeba pracovat i s psyhoterapeutem
Ahojte babulky, prosím vás užíva tu niekto AD sertralin active? Ja som užívala dva týždne brintellix ale nesadol mi tak mi doktorka predpísala sertralin,má stým niekto skúsenosti? Ďakujem za všetky odpovede 😘
@camilla_1 aké ad si užívala?
@kvetinka124124 ja a striedam niekedy z asentrou
@silvika99 dobrý deň už prešiel čas a chcem sa opýtať na vašu skúsenosť som v 11 týždni a dakedy dávno ešte pred som užívala lexaurin všetko bolo ok aké mne sa stavy vrátili a nezvladam to chcem sa vrátiť k lexaurinu doktori mi povedala že je to na moje triko myslite že to babu ublíži keby si dam polku s 1,5 mg lexa?
@bubinka96 nebrala by som

@dudenka ahoj Dudenka, prosim Ta, Tvoj psychiater Ti predpisal AD v tehotenstve? Nemal s tym problem? Zhanam niekoho v okoli Ziliny.. dakujem