icon

Tehotenstvo a PN

bambina1011
1. okt 2021

Ahojte, potrebujem poradiť. Končím 1.trimester, som na pnke už 10 deň bez vychádzok. Ešte týždeň bez vychadzok. Len sedím a ležím, bývame v paneláku v 1.izb. byte. Za posledne tri dni vôbec "neprdkam", čo sa prejavilo v bolesti bruška a žalúdka doslova až kŕče. Moja otázka je, či môžem aspoň na 10 min., na prechádzku okolo panelaku? Na popretrasanie a vyvetranie sa.? Diky za odpovede.

helcanw
1. okt 2021

@bambina1011 jasne! Ja by som teda šla aspoň smeti vyniesť 😂

loginexistuje
1. okt 2021

ak nemas vychadzky tak by si nemala ist von vobec iba k lekarovi inak je to porusenie liecebneho rezimu ale teda aka je pravdepodobnost ze zrovna pride kontrola ....

momo289
1. okt 2021

@bambina1011 môžeš ísť aj do obchodu, zabezpečiť si základné potreby pre život. 🙂
Ps: ja som bola na pn od februara do zaciatku septembra a žiadna kontrola
(Tiez sme vecer chodili na prechádzku)
Drzim palce pocas tehulkovania 🤗🤗🤗

bambina1011
autor
Autor odpoveď zmazal
bambina1011
autor
1. okt 2021

@loginexistuje ..áno viem o porušení režimu. Sama neviem, čk očakávam od odpovedi, keď dobre viem, že by som von nemala. Asi nejaký súhlas, aj keď neviem, či by som ten výbeh okolo panelaku pred kontrolou obhájila. Dnes mám 10. deň, tak dnes môže prísť zamestnávateľ.

bambina1011
autor
1. okt 2021

@momo289 do odchodu by som mohla ísť, ak by som žila a bývala sama. A ďakujem za prianie..🤗😉

0silvia0
1. okt 2021

@bambina1011 ja som posero, ja by som neriskovala, ale nedá sa nájsť nejaké cviky pre tehotné a takto sa trochu rozhýbať?

bambina1011
autor
1. okt 2021

@0silvia0 áno, dalo by sa..ale v mojom stave by som skôr zvládla tu prechádzku ako s krcami cvičila.

loginexistuje
1. okt 2021

@bambina1011 ja som tiez na toto hakliva bojim sa ... a kedy ti daju vychadzky ?

bambina1011
autor
1. okt 2021

@loginexistuje snáď od 7 októbra..

0silvia0
1. okt 2021

@bambina1011 a nedá sa zavolať lekárovi a poriešiť tie vychádzky takto dodatočne? Keď mu vysvetlíš situáciu, že máš tráviace ťažkosti a tak...

bambina1011
autor
1. okt 2021

@0silvia0 on je tam až v stredu a štvrtok, a štvrtok tam idem, takže som náhrada...

bambina1011
autor
1. okt 2021

Ženy, ďakujem za rady. 😉

ivkazba
1. okt 2021

Ak nie si PN z dôvodu, že musíš 24 hodín ležať, tak nie je dôvod, aby ti nedal vychádzky. 2 hodiny doobeda a 2 hodiny poobede. Často tu čítam, že niektorým ženám povedia lekári, že vychádzky až keď predlžujú PN, ale to nie je pravda. Vychádzky sa môžu dať od prvého dňa PN, ak to charakter diagnózy dovoľuje.
@bambina1011

nafka0483
1. okt 2021

@momo289 To co pises - obchod a zakladne zivotne potreby plati len pre tych co su osameli. Autorka nespomina, ze by bola osamela, ze zije uplne sama a nema vobec nikoho, kto by jej vedel nakup a pod. zabezpecit.

@bambina1011 Ked nemas vychadzky, tak nie, nemozes ist ani okolo panelaku - oficialne nie. Na druhej strane, ked vyjdes na 10 minut, tak musel by byt zakon schvalnosti, ze akurat vtdy pride kontrola, ale nikdy nevies - ospravedlnit by si to nevedela.
Pytaj si u lekara urcite vychadzky, ved ak nemas nariadeny prisny rezim na lozku, tak je praveze prospesne mat zdravotne prechadzky.

miskamicha
1. okt 2021

@bambina1011 mozes. Kup si v lekarni detský feniklovy caj...mozes si dat ale neprehanat to s nim. Pomoze ti.

bambina1011
autor
1. okt 2021

Ďakujem všetkým, dnes skúsim vybehnúť poobede na pár min, náš BOZP technik snáď už bude víkendovať a do štvrtka teda radšej doma.

mogaa
1. okt 2021

@bambina1011 no ak ťa kontrola nenájde doma, tak ich nebude zaujímať že si bola len okolo paneláku alebo že si bola vonku len tých 10minut....takže nie, ak ťa nenájdu doma tak prechádzku si neobhájiš a prídeš o vyplatenú PN-ku