Tehotenstvo a štítna žľaza
Ahoj chcem sa opýtať na Váš názor, Vaše skúsenosti s tehotenstvom a štítnou žľazou. Môže to byť problém keď mám chorú šž? Je lepšie si dať vybrať šž alebo nie? poradte...
@evek
ahoj... ja som si liecila stitnu zlazu ( hypo) 9rokov euthyroxom a potom sa mi vytvorili uzly tak som musela na operaciu.. je tomu uz 6 rokov co mi ju komplet celu vybrali a poviem ti, ze pred operaciou som sa mala lepsie... odkedy enmam SZ, som nachylna na nadchy, chripky a zapaly hrdla...hrdlo ma dokaze tak boliet ze ani jest nemozem, zachripnem velmi lahko... taksito som velmi unavena ( enmam dostatok vaonika, od operacie) , beriem aj lieky na vapnik.... moj osobny nazor, kym nemusis dat SZ von, tak ju treba liecit tak ako doteraz... alex
Ďakujem za rady 🙂
baby nemate sa coho bat, problemy so stitnou zlazou su fakt bezne a zvlast v tehotenstve.. ono je to cele o hormonoch takze aj ked vam inokedy funguje spravne, moze teraz haprovat... hlavne nezanedbavajte doktorov a poctivo berte lieky co vam na to predpisu. nakolko ide o autoimunitnu poruchu, neliecena stitna zlaza moze (ale nemusi!) na zaciatku tehotenstva sposobit spontanny potrat, lebo poskodena imunita moze vznikajuci plod vyhodnotit ako cudzie teleso a bude sa ho snazit zbavit... ale pokial beriete lieky tak ako treba, nic vazne nehrozi, a hlavne pokial ste uz prekonali prvy trimester tak ste uplne za vodou 🙂
ahojte, ja sa chcem spytat taku vec...som pravdepodobne v nejakom 7-8 tt...neviem presne lebo u dr som este nebola a teda nemam tehu ani potvrdene....ale ked som bola davnejsie na vysetrenie stitnej zlazy, resp. na testy, tak som mala vsetko v norme ale dr. mi napisala ze pri potvrdeneje gravidite mam prist na testy ....ja som v zahranicii a ku dr. na potvrdenie tehu idem az stvrtok...chcem sa spytat ze ak by mi napr. stitna zlaza zle fungovala prave v dosledku tehu, tak ake problemy by mi to sposobovalo? lebo ja nemam ziadne problemy, nic....jasne ze sa na to spytam dr. stvrtok len som narazila na tuto temu, tak reku ze sa spytam..vdaka za rady 🙂
@liliennka Ahoj aj mam teraz taky isty problem som v tretom mesiaci a z krvi mi zistili ze mam vyssiu hodnotu sz .Doteraz som nemala ziadne problemi...Neviem cim to je????Moze to byt koli tomu ze som otehotnela???Doktor ma poslal na vysetrenie sz som zvedava co mi tam povedia...Bojim sa..Dufam ze to mojmu babu neublizi...
ahojte, mne zistili znizenu funkciu stitnej v 12tt...sestricka na gynekologii ma riadne vystrasila , lebo to prezentovala ako tu najhorsiu chorobu sveta....hned nasledujuci den som si prosenim vybavila navstevu u endokrinologicky ( fakt som sa bala , lebo ta sestricka na gynekologii to podala fakt hystericky), pani endokrinologicka mi dala lieky ktore beriem doteraz, na poslednej kontrole mi povedala, ze moje vysledky su vynikajuce takze mam euthyrox50 jest len do porodu a potom kontrola az po pol roku od porodu 🙂 drzim palce baby, mat stitnu zlazu neni az take strasne , pokial sa lieky jedia podla odporucania a chodite tiez na pravidelne kontroly tak vsetko bude v pohodke 🙂)
Dobry ja sa chcem len opitat pretoze citam tu ze chodite na vysetrenia so stitnou zlazou do Lubochne tak sa len chcem informovat ci tam chodite bez odporucania lekara albo s odporucanim pretoze ja sa uz vyse roka liecim na nedostatok hormonou šž a chodim do kk k lekarke .... a ci tam robia lepsie vysetrenia ci to je na tej istej urovni ako v okoli PP ci je to v podstate jedno
@24daniela24 A možem sa opytat kedy ti ju vyoperovali počas tehotenstva ?
nie dva roky pred tehotenstvom ale po porode mam problem vysoke tsh ale pocas tehotenstva bez problemov
@24daniela24 a prečo ti ju vyoperovali mala si velku strumu ci ?
@lendacanka Je to vysokokvalifikované pracovisko.Nedám naň dopustiť. A musíš sa tam vopred objednať.
@jankamordacova ja som mala uz vyrastky a mala som velke probelmy s tlakom a srdcom brala som silne lieky na srdce a ked ju dali von tak aj problemy so srddcom zmizli ak mas enjake otazky kludne pis IP 🙂
Ahojte zienky, ja uz piaty den beriem Euthyrox 88, ale zo dna na den sa citim horsie, som v 12tt a neviem co robit....viem,ze tie tabletky treba brat hlavne kvoli drobcekovi. Mala ste niektore prve dni tazkosti a potom sa to ustalilo? Alebo vam nic nebolo? V zivote som problemy so stitnou zlazou nemala, az teraz mi to z krvi zistili. Dnes je to zatial ok - nie je to take zle ako vcera, ale den este len zacal....
@havana21 Ahoj ja ked som zacinala brat lieky až o nejake dva tyzdne sa mi to zacalo ustalovat ... lebo pre telo bol sok že nemal ten potrebny hormon a teraz dalsi sok že ho naraz ma ... ja som zo zaciatku hnackovala
@jankamordacova aj hnackujem aj zvraciam....ja budem dnes volat dr. mozno mi upravia davky alebo zmenia liek.....
@havana21 vracat mozes z toho že si tehu to je normalne 🙂
@jankamordacova lenze mne uz tehu nevolnosti presli, bola som tam na endokrin. A dostala som l-thyroxin 75 tak uvidim co mi bude robit....
@havana21 ahoj..ja som sice bola na dlhodobej substitucii uz pred tehu,ale prvy trimester bol pre mna tiez zahul..nalacno jest tabletky nehrozilo,okamzite boli vonku..tak som to konzultovala s dr..povedala,ze ich mozem teda jest aj po jedle,ze lepsie ako vobec..tak to uz bolo potom trocha lepsie..ale asi to nebolo dostatocne,bo potom v druhom trimestri mi musela este zvysit davky..a ty ked si ho predtym nebrala..ako pisu baby..telo si musi trocha zvyknut..ale blba kombinacia..tehu nevolnosti a k tomu navykanie na tabltky..🙂 pripadne to skus skonzultovat s endokrynologom..drz sa🙂
@natalushka bola som dnes u neho - uz som to nevydrzala a dal mi l-thyroxin 75,tak uvidim ako mi bude po najblizsie dni.....dufam, ze mi z nich nebude takto zle.... a dietatko sa ti narodilo v poriadku? Prepac,ze sa pytam, ale ked citam, co vsetko sa moze stat..... ☹ som z toho na nervy.....
Jasne..maly je uplne v pohode🙂 tiez som sa bala trocha,ale vsetko je ok..klopem🙂 oni ta budu sledovat teraz kazdy mesiac..ked bude treba,upravia davku,takze hladiny budu v pohode a tym padom drobcovi nic nehrozi..neboj🙂 mamiciek na Eutyroxe je kopec..a deti su.ok..i ked chapem,ze mas strach,aj ja som mala.to k tomu proste patri🙂 neboj,ak budes dobra pacientka,vsetko bude ok🙂
@natalushka no ja som ten euthyrox nezniesla, tak mi dal ten l-thyroxin, len vieš, už som v 12tt pomaly 13tt a bojím sa, či to nie je neskoro.... tak mi nezostáva nič iné len dúfať a čakať, že sa drobček zdravý narodí....som si nemyslela, že budem mať v tehotenstve takéto problémy.... rátala som s vracaním, ale žiadna štítna žľaza tam nebola 😀 ach jaj..... a ďakujem za ukľudnenie.... 😉
@havana21 neboj,aj ked si ho netolerovala,urcite sa nieco vstrebalo,takze to az take horke nebude..a zda sa mi..skus si to niekde precitat..ze najdolezitejsie su tie hladiny v druhom trimeestry,ked sa aj babatku dovyvyjava a zacina pomaly pracovat jeho vlastna SZ..ale to si nacitaj,uz si to presne nepamatam..podstatne je,ze na to dosli takto skoro,ono sa to doriesi,neboj🙂 uzivaj si,pozitivne myslenie🙂 a keby sa aj narodilo s kongenitalnou hypotyreozou,dojdu na to skoro,nasadia liecbu a bude to ok..viem,ze uz sa mi lahko hovori,ale nemysli hned na najhorsie🙂 i ked pre mna tiez bolo tehotenstvo najkrajsim,ale zaroven aj najstresujucejsim obdobim..a vies co ti poviem..ten pocit uz nikdy neodide,uz sa budes obavat cely zivot o drobca🙂 ale aj tak to stoji za to..pokecaj si s gynekologom kedtak,nech mas klud..uvidis,ako dopadne kontrola na endo..ono zas za ten mesiac nizsichhladin sa myslim zas tolko nestane,horsie by to bolo pocas celeho tehotenstva..bude to dobre
@natalushka ďakujem ti 🙂 trošku si ma upokojila 🙂 uvidím ako dopadneme...
caute baby, chcem sa opytat, mam diag. stuma donosa, beriem eutirox 50 a vysledky som mala dobre ani mi davku nezvysila a som v 10tt. kupila som si vitaminy s jodom...myslite ze ich mozem brat??nepokazim tym daco???dakujem

@veve14789 ahaaa, tak to som zle pochopila... A nahodou nevies mi poradit, ci sa moze popri euthytoxe uzivat zelezo a magnezium? Na poradnu idem az o tyzden a najako mi tvrdne brusko,no bojim si dat magnezko... Dakujem!