icon

Tehotenstvo a tetania

alenka1609
31. máj 2013

Som tehotna a mam tetaniu, ale najväčší problem je že mam nervy na zabitie, nemozem nikoho vystat,kricim, nadavam, som strasne agresivna a este k tomu mavam depresiu, najradsej by som isla na interupciu, mate podobne skusenosti alebo to len mne je tak???

Strana
z2
laurinka_21
13. jún 2016

@monika1791 diagnostikovali mi ju pred 1,5 rokom,ale problémy som mala už 2 roky predtým, len mi nevedeli prísť na to,co mi je..absolvovala som množstvo vyšetrení a hospitalizáciu v nemocnici..

monika1791
13. jún 2016

@laurinka_21 Mne ju diagnostikovali cca asi pred 5 rokmi..ked som bola u neurologa..tak mi zistili hyperventilačnu tetániu a predpísali magnézium..a od vtedy som už nikde nebola.

laurinka_21
13. jún 2016

@monika1791 tak to máš super.. Ja som mala svalové zasklby a bolesti svalov 2 roky a nič mi nepomáhalo..zvažovali najhoršie možné diagnozy-sklerozu multiplex,ALS,boreliozu,polymyositidu ,pompeho chorobu.Nakoniec mi robili odber mozgovo-miesneho moku a deň pred odchodom z nemocnice test na tetaniu...čo je smutné,trvalo im to tak dlho a to bolo bratislavski lekári...

monika1791
13. jún 2016

@laurinka_21 Pre boha..tak to si si fakt vela prešla :-/ Ja som zas mavala to že mi strpla lava strana tvare+lava ruka a pery..tažko sa mi dychalo a som myslela ze už mam asi pred infarktove stavy..potom som "tetanicky zachvat" dostala v praci..to som myslela že už odpadnem..uplne mi zmodrali pery a naposledy som ho mala v Auguste a to som šla na pohotovosť a pichli mi magnézko.

map0007
14. apr 2017

Dievčatá a ako prebiehajú testy na tú tetaniu.Ja mávam tiež také stavy ako popisujete.Pred dvomi rokmi som aj odpadla a nič nezistili.Teraz som tehu a už 3 krát mi prišlo zle.Teda z ničoho nič, neviem či stres to vyvoláva.Zrazu nevoľnosť, triaška pot,zavrat a slabosť.A necítim sa ani pohnúť. Úplne opustenie tela. Výsledky cukru som mala oki akurát chudokrvnosť,ale dr.mi nedala nič.A v lekárni keď som sa pýtala že či to môže byť chudokrvnosťou.Tak sa ma pýtali či nemám tetaniu.Ked som to predtým spomenula gynekologické,tak vravela že môže sa to stavať tehotným.Ale ja som to malá aj pred tehu.Ďakujem.

monika1791
14. apr 2017

@map0007 Presne tú slabosť som mala pri pôrode..a železo neužívaš keď si chudokrvná??

map0007
14. apr 2017

@monika1791 no mám doma acidofolan,to som bralá po potrate,aj teraz na začiatku tehu.Teraz mi vyšla slabá chudokrvnosť.dr.mi nedala nič,iba magnerot.A ani to nepreberala.Pritom som jej vravela,že mávam také stavy.A v lekárni som chcela kúpiť železo,ale tak vraveli že mám sa poradiť s dr.Tak 27.4mam poradňu.Takbsa asi opýtam na to.V piatok minulý týždeň čo mi tak prišlo zlé.Som nebola ani pri doktorke, manžel sa dosť zľakol, vravel že som bola celá bledá.Chcel má hneď vziať k dr.Ale keď mi to prešlo po 15min som bola oki.Tak som nechcela ísť nikam.Len som sledovala či sa bábo pohybuje v brušku.

monika1791
14. apr 2017

@map0007 No podla mna by si železo určite mala brat..kedze bude este neaka strata pri pôrode.Som prekvapena že ti ho nepredpisala😲 prave tie stavy ti ta chudokrvnost moze vyvolávat.

map0007
14. apr 2017

@monika1791 ďakujem,tak skúsim jej zavolať po sviatkoch, že či si môžem kúpiť železo, lebo v lekárni mi ho nechceli predať, jediné po porade s dr.Viem že švagriná bralá aktiferin.Tak som si ho chcela kúpiť.Ale čítala som,že chudokrvnosť sa takto prejavuje.A keďže som mala pred rokom potrat,tak sa bojím,aby bolo všetko oki.

monika1791
14. apr 2017

@map0007 Ja by som určite brala železo.Brala som ho do 34tt a moja gyn mi povedala že už nemusím ďalej..tiež mi z krvi vyšlo málo železa.A v 37tt som išla do nemocnice na poradňu a DR.sa ma pýtal či beriem železo a vravím že už nie a on že by som mala ak kôli pôrodu.Noo a po pôrode mi bolo slabo na odpadnutie atď.a mala som o polovicu menej železa ako by som mala mať tak som si ho hneď zas kúpila a pila som cviklový džús😵 ja som tiež pred tým potratila ale neviem čím to bolo...

Strana
z2