Tehotenstvo a zlý stav chrupu
Ahojte
Mám otázku hlavne na zeny ktoré maju s tým skúsenosti...
Ak ste boli tehotné a mali ste problém so zubami, myslím nieco viac ako vypadnutie plomby alebo kaz, ako ste to riesili so zubárom?
Na poslednej prehliadke ešte pred tým ako som bola tehotná mi zubár povedal ze mám hlboký kaz, kt. zasahuje ku nervu a ze mi ho bude treba vybrať... no stalo sa to ze som otehotnela a zub ešte nie je spravený.Teraz neviem co ma čaká okrem možnej infekcie...
Viem že trhať zuby sa počas tehu nemôžu a ani injekcie ako potom postupujú???
@dai ved jasne - ale (a teraz to nemyslim zle) takych hrdinov ako ty je ozaj malo. este tak moj chlap - ten tiez ma prah bolesti niekde na siedmom poschodi a ja uz v druhom suterene. podla mna / v mojom okoli je malo ludi, co zvlazdnu osetrenie u zubara bez umrtvenia. prezit sa da vela, zeny tu pisu priklady chirurgickych zakrokov, ked injekcia nezabrala a pod, u mna uz sitie bolo za hranicou. prezila som, no doktora vinim z neprimeranej bolesti.
@mily7 neviem, ako je to pri extrakciach. Ale pri beznych zakrokoch sa uz vacsinou da vyziadat injekcia, ktora neumrtvi pol ust, ale proste iba okolie aktualne opravovaneho zuba - to vlastne ani necitis ziadne strpnutie, to je injekcia, ktora sa picha do vaziva (periodontal ligament). Je to o dost bezpecnejsia injekcia.
Pri kazdom tehu o som prisla o zub samozrejme az po porode a aby to nestacilo deti mi aj dost vapnika pobrali takze cele celustne kosti mam male.A mozem ocakavat ze mi zacnu same vypadavat.Takze nebude mostik v starobe ale este dost nizkom veku.ach jaj
@ema234 ahoj ak sa smiem spýtať nemali na bábätko žiaden vplyv tie kazy že ? Ja mam tiež 4-5 kazov a som zistila že som Tehotna 😒

@ukulela
@cibka89
@jente baby som v 24tt a mam dve kazy na dolných osmičkach.. nechcu mi ich uz trhat. Chcú mi ich iba pre liečiť aby ma tak neboleli do pôrodu. Neviete ako sa to preliecuje z liečivou vlozkou??Ďakujem a sorry za chyby ale už neviem čo stou bolesťou