icon

Tehotenstvo a zlý stav chrupu

jente
15. okt 2017

Ahojte
Mám otázku hlavne na zeny ktoré maju s tým skúsenosti...
Ak ste boli tehotné a mali ste problém so zubami, myslím nieco viac ako vypadnutie plomby alebo kaz, ako ste to riesili so zubárom?
Na poslednej prehliadke ešte pred tým ako som bola tehotná mi zubár povedal ze mám hlboký kaz, kt. zasahuje ku nervu a ze mi ho bude treba vybrať... no stalo sa to ze som otehotnela a zub ešte nie je spravený.Teraz neviem co ma čaká okrem možnej infekcie...
Viem že trhať zuby sa počas tehu nemôžu a ani injekcie ako potom postupujú???

Strana
z2
kubik12
20. mar 2018

@ukulela
@cibka89
@jente baby som v 24tt a mam dve kazy na dolných osmičkach.. nechcu mi ich uz trhat. Chcú mi ich iba pre liečiť aby ma tak neboleli do pôrodu. Neviete ako sa to preliecuje z liečivou vlozkou??Ďakujem a sorry za chyby ale už neviem čo stou bolesťou

sticker
jente
autor
20. mar 2018

@kubik12 tak to neviem 8cky mi este nikdy nerobili ani vlosku som este nemala....

ukulela
20. mar 2018

@kubik12 vyvrtaju, daju vlozku. tamozebyt len urcity cas. potom by sa malo plombovat. tebe asi po porode vytrhnu? ja mam jednu osmicku tusim aj plombovanu ...

maickamf
20. mar 2018

@jente toje čo za blbosť, že zuby sa trhať nemôžu? tehotenstvo nie je choroba a injekcia je lokálna. je úplne normálne si dať problémové zuby ošetriť aj počas tehu

kubik12
20. mar 2018

@ukulela ahoj ano vytrhnu...vraj teraz je už riziko že by som mohla predčasne porodiť a navyše užívam fraxiparin. Mal mi to robiť chirurg... Dúfam ,že ma nebude bolieť to vŕtanie ☹ môže mi dať lokálnu anestezu??

krepes
Autor odpoveď zmazal
ukulela
20. mar 2018

@kubik12 moze. ja bez toho u zubara do kresla nesadnem.

dai
21. mar 2018

@ukulela 🙂 vidiet by si to nechcela... kazdy ma prah bolesti inde - o tom si asi uz pocula - ja na vacsinu zakrokov pokial to nie je priamo indikovane ziadne analgetika neberiem , ani u zubara... fakt je ze tie korene boleli poriadne ale prezit sa to dalo

lula313
21. mar 2018

@maickamf môžu, ale sú tam take rizika, že by to normálny zubár neriskoval.

jente
autor
21. mar 2018

@maickamf to je stara tema uz to neries ...

jente
autor
21. mar 2018

@maickamf co som chcela zistit som uz davno zistila

ukulela
21. mar 2018

@dai ved jasne - ale (a teraz to nemyslim zle) takych hrdinov ako ty je ozaj malo. este tak moj chlap - ten tiez ma prah bolesti niekde na siedmom poschodi a ja uz v druhom suterene. podla mna / v mojom okoli je malo ludi, co zvlazdnu osetrenie u zubara bez umrtvenia. prezit sa da vela, zeny tu pisu priklady chirurgickych zakrokov, ked injekcia nezabrala a pod, u mna uz sitie bolo za hranicou. prezila som, no doktora vinim z neprimeranej bolesti.

mily7
1. jún 2018

@dorottka takže sa treba pýtať zubára akú injekciu používa? Keďže tie nove sú bezpečnostnejsie a nemôžu narušiť trojklanny nerv? Ďakujem

dorottka
1. jún 2018

@mily7 neviem, ako je to pri extrakciach. Ale pri beznych zakrokoch sa uz vacsinou da vyziadat injekcia, ktora neumrtvi pol ust, ale proste iba okolie aktualne opravovaneho zuba - to vlastne ani necitis ziadne strpnutie, to je injekcia, ktora sa picha do vaziva (periodontal ligament). Je to o dost bezpecnejsia injekcia.

laska201
1. jún 2018

Pri kazdom tehu o som prisla o zub samozrejme az po porode a aby to nestacilo deti mi aj dost vapnika pobrali takze cele celustne kosti mam male.A mozem ocakavat ze mi zacnu same vypadavat.Takze nebude mostik v starobe ale este dost nizkom veku.ach jaj

mily7
2. jún 2018

@dorottka ďakujem

naduska1805
25. dec 2024

@ema234 ahoj ak sa smiem spýtať nemali na bábätko žiaden vplyv tie kazy že ? Ja mam tiež 4-5 kazov a som zistila že som Tehotna 😒

Strana
z2