Tehotenstvo mamín, ktoré čakajú dieťa s Downovým syndrómom
ahojte maminy ... ake ste mali vysledky testov krvnych? a bolo tooto tehotenstvo niecim ine?
skor som chcela vediet ci tehotenstvo bolo ine niecim a co im zistili no ze ake bolo tehotenstvo vysledky a vsetko
Ahoj, my máme synčeka s Downovým syndrómom, zajtra bude mať už 5 mesiacov. O tom, že malý má DS sme nevedeli, až pokým sa nenarodil, výsledky krvných testov boli negatívne. Aj keď to bolo moje prvé tehotenstvo, zdalo sa mi normálne, okrem toho, že v 19.tt sa mi začal skracovať kŕček maternice bolo všetko po tej zdravotnej stránke v poriadku, myslím si, že priebeh tehotenstva bol rovnaký, ako všetky iné. Avšak v podvedomí som cítila, že niečo nie je v poriadku, cítila som akýsi nepokoj. Hneď po pôrode sme sa dozvedeli, že je tam podozrenie na DS, čo sa neskôr aj potvrdilo...
ahoj aj ja mam synceka z Ds.tehotensko bolo pekne,ukazkove az na zaver.tri tyzdne pred terminom som porodila akutnou sekciou lebo placenta mala infarkt a nevyzivovala babo a + nemala som uz vobec plodovej vody.ze bude mat dietatko DS sme nevedeli nakolko aj triple test dopadol na vybornu.ked sa narodil tak mi prisli povedat ze malinky ma Ds na 80%.(Niektore crty Ds tam chybali).Urobili sme genetiku a tam nam potvrdili tu obavu.cele tehotenstvo bolo nadherne,bola som kludna,stastna a pisna lebo toto tehotenstvo bolo po deviatich rokoch snazenia.mame este 10-rocneho syna.
Ja som si nedala robit tie testy, aby ma nestresovali vysledky. Ako tu citam, tak nielenze vyjdu pozitivne tam, kde nie je DS, ale aj negativne tam, kde je...
Nevie, preco sa pytas na priebeh tehotenstva, ale v kazdom pripade by som Ta rada nejako povzbudila.
Nám vyšli pozitivne testy na Edwardov syndrom 1:40, napriek tomu máme zdravé dievčatko
ahoj my cakame babetko a tiez nam zle vysli testy vraj DS aj neaka nervova trubica.. ideme na odber pl.vody takze nevieme cakame.. a tehotenstvo? necitim velmi pohyby..20tt
@sunshine85 ano vsetko bolo v najlepsom poriadku,dokonca som bola vysetrovana tromi ginekologmi a ani jeden nemal pochybnosti.Teraz momentalne nas chlapcek ma rok a pol a vsetko ide tak ako ma vzhladom na dg.teraz jedine sa spomeniem ze pred koniec tehu.som dostala fotku tvare (4D) a malinky mal taky siroki nos,a hovorim dedkovi:aha dedko bude mat siroki nos ako aj vy!Koho bi to napadlo ze tam vlastne chybala ta nosna kosticka.
Aj my mame 4r. synceka s DS. Ja som mala rizikove od 5.tt. Predcasny porod v 32.tt. Ale nikoho ineho z maminiek dietatka s DS nepoznam, kto by bol na rizikovom tak ako ja. Vsetky screeningy na vybornu. Nikto na nic neprisiel a to som bola u 100 lekarov a na 1000 utz kvoli rizikovosti. Prekvapko bolo az po porode ;) Par tyzdnov pred porodom mi akosi stale chodilo po hlave, ze ved postihnute deticky sa rodia a aku mam zaruku, ze sa nenarodi prave mne.....Zeby predtucha? Teraz spatne si uvedomujem mozno 2 veci: na morfologickom sa ma pytal lekar, ci je manzel vysoku, lebo ze syn asi nebude, ze ma kratku stehennu kost (ludia s DS byvaju vacsinou nizky) a na 3D sme sa smiali, ze nam vyplazuje jazyk..... ;)
zial aj moja priatelka ma rocneho synceka s ds. vsetky testy negativne, rodila 25 rocna, tehotenstvo pohodove , bez problemov, maly sa menej hybal. nikto na nic nedosiel. asi naozaj jedinym spolahlivym faktorom je amniocenteza, kto by si ju ale v takom mladom veku daval robit???
Chcela by som obnovit tuto temu ake ste mali merania hlavicky a stehenj kosti s detickami s dmo
@natali03 kedy vam potvrdili ze mate downov syndrom?kolko dni po porode?
@barboragonova na sto percent až keď prišli výsledky z krvi, neviem už, koľko presne to trvalo... Ale na drobcovi to bolo vidieť hneď po pôrode
Ahojte mali ste aj zvýšené hladiny HCG pri vyšetreniach krvi? čítala som, že keď sa čaká dieťa s downovým syndromom HCG je veľmi vysoké.. dakujem
Ahojte mamičky detičiek s DS.Ak môžem mala by som pár otázok.
Kedy začali detičky chodiť?
Kedy začali rozprávať?
Potrebovali nejaké operácie,srdiečka....?
Chodia do normálnej ZŠ?
Ako im ide učenie?
Sú často choré?
Čakám dvojičky a mala som Trisomy test pozitívný na DS.Bola som na odbere plodovej vody,teraz čakám na výsledky.
Celý net som prečítala o detičkách s DS ale vy mamičky my určite viete povedať viac o živote s detičkamy s touto diagnózou.
@anjelikdianka ako to dopadlo? Maju deticky DS?
@belllla Ahoj.Narodili sa nám dvojičky.Chlapček a dievčatko. Synček má DS ale on je najkrajší a velmi šikovný chlapček.

Mám dlhoročného kamaráta a SD a viac ľudského,milého a láskavého človeka nepoznám