icon

Tehotenstvo s epilepsiou. Sú tu takéto budúce maminy?

chaarliizee
7. feb 2010

otváram novú tému na tehotenstvo s epilepsiou. dúfam, že tu nájdem mamičky alebo budúce mamičky s touto chorobou a vymeníme si navzájom skúsenosti, ako predísť problémom s touto chorobou 🙂 . Teším sa na vás 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

chantal32
11. máj 2013

@chiara55 tak to nebude ten najlepsi napad ale si myslim ze ucinok bude ten isty 😵 😵

chiara55
11. máj 2013

@chantal32 a od akej je to prosim ta firmy? 😀

chantal32
11. máj 2013

chiara55 to ja neviem poradil mi to jeden instalater co nam robil pracku

chiara55
11. máj 2013

@chantal32 no tak ten asi namiesto do tej pracky supol ten calgon do seba 😀

chantal32
11. máj 2013

@chiara55 pockaj moja ale mi tocime stale otom istom? 😨

chiara55
11. máj 2013

@chantal32 ne kazda o svojom preco?

chantal32
11. máj 2013

@chiara55 aj ty mas taky problem? 😒

chiara55
11. máj 2013

ne nemam my pracku nemame mi pereme pred domom v potoku

chantal32
12. máj 2013

@chiara55 a cim rukami alebo praskom lebo vies to je rozdiel radsej prestuduj si pribalovy letacik moja 😵

chiara55
12. máj 2013

@chantal32 nohami 😀

petruska1212
24. máj 2013

prosim vas, moze keppra vyvolat potrat? stalo sa mi to, v piatom tyzdni som potratila, beriem keppru a lamotrigin, neviem ci to s tym suvisi

schelli
31. máj 2013

Ahojte, dlhšiu dobu som tu nebola,chcem sa spýtať, či máte niektorá vodičák a ak áno,či aj v pohode jazdíte.

amali
1. jún 2013

@schelli ahoj, ja vodičák mám a jazdím denne 😉

lea1333
2. jún 2013

Caute baby dlho som tu nebola no len ma trápi taká vec po pôrode (sekci) som mala take že som prestala vidieť na jedno oko a tepla mi polka tvare a nebola som schopná sa starať o malého a podotýkam že som mala zle pichnutu spinalku čiže umrtvene celé telo potom ma museli uspat a konzultovala som to po pôrode z lekármi a hovorili mi že to je zo spinalu a dali mi magnezium a prešlo to a potom sa to neopakovalo len dnes opet zle videnie na jedno oko vadilo mi svetlo dala som si mag a prešlo to len ma odvtedy boli hlava tak sa Vas chcem spýtať či to náhodou nemôže byt epi?na neteší som si precitala že to moze byt migrena ale ja sa bojom či to nie je niaka forma zachvatu ak máte skúsenosť píšte ďakujem

lea1333
2. jún 2013

@petruska1212 moja nesúvisí to s tým 🙂 aj ja som prekonala potrat v 11tt a som sa Bala či to nebolo z liekov ale nebolo proste náhoda :( ale uvidis co skoro bude nové babo a to bude v tebe rast a potom bude v postielke ;) tak ako moj maly ;)

petruska1212
3. jún 2013

@lea1333 cauky, dik za povzbudive slova, mna DR poslala aj na hematologicke vysetrenie, brali mi 10 skumaviek v Kosiciach , az o mesiac budu vysledky, ci nahodou zrazanlivost krvi, no uvidime, ale urcite za vysledkami nebudem cakat, my uz skusame, uz sa nebudem na to zameriavat, ked to pride ,tak to pride, ja verim ze to raz pride, a kedy, tak dufam ze skoro ale hovoria ze je lepsie nesustredit sa velmi na to, lebo potom to ide tazsie.ty si inac po akej dobe po potrate otehotnela?

lea1333
3. jún 2013

@petruska1212 no veru nemysliet na to lebo ja som prebiehala po roku a pól či roku aj 3mes lebo som na to stale myslela uz sme chodili aj do CAR a ked som mala začať brat hormonalnu liečbu uz mrcha nedosla a na teste boli // čiže u mna bol problém v hlave psychika

petruska1212
3. jún 2013

@lea1333 a aku hormonalnu liecbu si brala? ktore lieky?

katuska268
13. sep 2013

je tu nejaka mamicka,,ktora uzivala antiepileptika v tehotenstve,chcem sa opytat ci vase dieta nezaostavalo vo vyvoji,napr.zacalo neskorsie hovorit,moj syn ma skoro tri roky a este nehovori.dakujjem za odpoved

veron29
25. sep 2013

Ahojte ,chcem sa spýtať, s priatelom sa snažíme o bábätko mám tiež epi , mám lieky TRUND 1000 mg a dr mi povedala že to možem užívať aj počas tehotenstva a pritom v príbalovom letáku je napísané že by sa v období tehotenstva nemali užívať ,prosím ak máte nejaké info alebo niekto s vas užíva tieto lieky tak mi poradte neviem čo mám robiť a bojím sa že by malé mohlo byť choré ☹ Vopred moc diky

lea1333
26. sep 2013

@veron29 ahoj nepoznam tie lieky vobec :-/ tak ze ti odporucim pocuvat lekara aj ja aom brala depakine a pri tom vsedci ze to sa nesmie a bla bla bla mam syna zdraveho tuk tuk tuk aj mne lekarka povedala ze do 500mg sa moze brat ;) drzim palce a aku mas epi zachvaty ake?a ako casto?

lea1333
26. sep 2013

Haloooo aj aem niekto chodite?vcera sa mi stalo ze. Som isla kocikom a z nicoho nic ma zacalo tahat na pravu stranu a nic viac samozrejme som sa zlakla hned panika ked ze mam aj psychicke problemi uzkosti a panicku poruchu a to vsetko z epi!moja otazka znie mohlo to byt epi????

veron29
30. sep 2013

@lea1333 vieš čo naposledy som mala záchvat pred 2-rokmi a zatial sa držím, namám to až také zlé oproti babám čo poznám ktoré mávajú aj niekoľko krát do mesiaca.

lea1333
10. okt 2013

@veron29 no vidis tak sa neboj a ake mas zachvaty?velke?

veron29
10. okt 2013

Ahoj 🙂 ,mávam také záchvaty že krče a bezvedomie do cca 3 minút,,a ty to ako máš?

drobec8888
15. okt 2013

@veron29 ahoj, Ja mám tiež TRUND, ale 500 mg. Beriem ráno Trund 500mg a Lamictal 25 mg a to isté večer. Som v 5 tt. a lekár mi povedal, že tieto môžem brať počas tehotenstva. Treba však brať kyselinu listovú. Na odporúčanie gynekologičky beriem 2 tabletky denne a brala som jednu tabletku denne pred tým ako som zistila že som tehu. Neviem, či bude všetko ok, hlavne sa obávam že sa vrátia záchvaty ☹ Tiež zvažujem zmenu lekára, ale nerada by som teraz menila lieky a znižovala a taktiež špekulovala. Snáď to bude ok.

veron29
16. okt 2013

Ahoj,tak silno držím palčeky 🙂

amali
16. okt 2013

ahojte baby, tak mi sme už 34 tt a záchvaty tatiaľ neboli žiadne, som veľmi šťastná 😉 , držím palce všetkým tehulkám

wolfskinka
7. nov 2013

ahoj, ja mam tiez epi a vynosila som 2 krásne zdravé deticky, to druhe sa narodilo 2 hodiny po zachvate 3 tyzdne pred terminom cisarskym rezom, ale inak vsetko ok,

wolfskinka
7. nov 2013

zabudla som ja som mala Lamotrigin Sandoz 100x100 a maximalnu moznu davku 400mg na deň