icon

Testy za 350 eur na Downov syndróm

03katka03
23. jún 2017

Ahojte mamičky . Je tu niaka mamička ktorej vyšiel prvý test na Dawnov syndróm pozitívny a podstúpila testy za 350€? :(

emi16
24. jún 2017

Mne vysiel dawnov test hranicne
Poslali ma na genetiku odtial na omniocentezu.
Vela som citala na nete a v okoli mam aj kocky co to podsrupili a bud potratili, alebo mali problem a predvasny porod. Ja som sa na zaklade toho rozhodla, ze nejdem. A dobre som spravila. Mam zdravu dcerku.
Ono da sa vylucit dawn aj sonom. Ja som bola u doktora Holaña cca v 25 tt., uz si nepamatam presne. A on mi podla sona vysvetlil preco to dawn nebude.
Dawn ma mensie uska, palce na nohach posunute ( ako opicka), palce na rukach posunute do ineho uhla, nema vyvynutu nosnu kosticku a ma siestu tepnu na krku. A platila som vtedy 80 aj s 3D scanim na CD
Bolo to 2 a pol roka dozadu

miriamn76
24. jún 2017

@03katka03 Ahoj ja som mala riziko 1:4 podstupila som amniocentezu a dawnov syndrom sa potvrdil na ultrazvuku nebol ziadny znak ds ani ziadna odchylka

erikavesela
24. jún 2017

Ja som mala tiez vysoku pravdepodobnost...lekar potvrdil...a anmiocentezou sa to este podciarkla...som rada, ze som na vysetrenia isla....po par mesiacoch som otehotnela zas a mame doma krasneho 14m.chlapceka..aj ked uz mam 43😉...

miriamn76
24. jún 2017

@erikavesela u nas je to este cerstve ale tiez dufame ze sa nam este podari ☺

svetlana35
24. jún 2017

@03katka03 ahoj ano ja. Pred mesiacom som si tym presla. Riziko tripple 1:60 opakovaný tripple v genetickej ambulancii 1:35 a Trisomy test za 350 e v poriadku aj morfologicke sono u Grochala v poriadku. TAk hadam bude vsetko ok. Drzim ti palce. Som prerevala asi mesiac v kuse.

03katka03
autor
24. jún 2017

@erikavesela mne brali opäť krv a uvidíme výsledky aké prídu na druhý krát . Dali mi 4 možnosti :
Prvá to za 350€ že ide to do BA a skúmajú proste a výsledok je na 99.8% presný.
Druha za 500€ podrobnejšie ako prvé.
Tretia že do Nitry za 90€ na genetické a odber z plodovej vody ale skúmajú iba znaky syndrómu a telo dieťaťa čiže črty
Štvrtá čakať a nič nerobiť.
Zúfalá som :/

emi16
24. jún 2017

Ja poznam kocku co jej aj ambio potvrdilo ds a narodil sa jej krasny zdravy syncek

svetlana35
24. jún 2017

@03katka03 a mala si velmi zle vysledky?

katieg85
24. jún 2017

@03katka03 to vysetrenie co robi gynekolog nie je 100percentne.mojej sestre vysli vysledky Dawnov syndrom, kvoli tomu prerevala a dieta ma zdrave,mojej dalsej sestre vyslo pri obydvoch detoch take vysledky a tiez ich ma zdrave.a mne to tiez vyslo pri tretom dietati ,ze ma Dawnov syndrom a tiez mam zdrave dieta.len zbytocne strasia tym zeny.a vyuzivaju esto to ze zena za peniaze este podstupi dalsie vysetrenia,je to len biznis.

svetlana35
24. jún 2017

tie výsledky neznamenaju, ze dieta je poskodene. To je len statistický udaj, ktorý udava pravdepodobnost, na kolko asi moze byt dieta poskodene. Keby vzali 60 žien ( umna) s mojou vahou, výškou, vekom tak jednej by sa narodilo dietatko s Downom. Aspon tak mi to vysvetloval moj lekar a on je ozaj ze pedant.

henikav
24. jún 2017

@03katka03 ak pises o triple testoch, tak tie vobec neber vazne, to nema s realitou nic spolocne. Tam sa len vypocitava pravdepodobnost, kolko deti napriklad zo 100 alebo z 1000 by mohlo byt postihnutych. Presnejsie je sono, kde uz vidiet nejake znaky, tam uz by som sa takeho podozrenia obavala ak by tam boli nejake odchylky, sla by som na amnio a amnio je na 100%. Zatial nemas preco sa znepokojovat. Kazdej druhej vyjdu triple testy zle. Hlavu hore a nestresuj, viem ze sa to lahko pise, ale toto naozaj nic neznamena.
@emi16 neverim ze z amnia vyjde zly vysledok a dieta sa narodi zdrave, asi to nebolo amnio u tej kocky co poznas. Jednoducho ked je o chromozom navyse, ten sa nemoze len tak stratit, alebo nevedia napocitat do 46? Alebo je ambio nejake ine vysetrenie, pretoze predpokladam ze to bol preklep?

erikavesela
24. jún 2017

@henikav presne tak amniocenteza je v sucastnosti asi najpresnejsia, co sa tohoto tyka...a ked sa to potvrdi este na ultrazvuku...nie je o com diskutovat

03katka03
autor
24. jún 2017

@svetlana35 povedali mi že s mojou krvnou skupinou A pozitív som 1/130 ktorá môže mat babetko so syndrómom .

svetlana35
24. jún 2017

@03katka03 ale tak to vobec nie je take zle. Ja mam tiez tu krvnu skupinu a mne vysli 1/60 a opakovane 1/35 a trisomy test poskodenie vylucil. Netrap sa, to nie je az take zle.

henikav
24. jún 2017

@03katka03 to znamena len pravdepodobnost, ze keby si mala 130 deti, tak jedno z nich by mohlo mat ds a 129 by bolo v poriadku. Ved to je len nejakych 0.7% pravdepodobnost na DS a 99.3% je pravdepodobnost ze je babatko v poriadku.

simsalabim
24. jún 2017

@emi16 nezda sa mi, ze by sa amnio mylila ohladom downovho syndromu. Tie chromozomy totiz niekto - laborant - mechanicky pocita. Tu sa tazko zmylit, chromozom navyse jasne vidiet. Skor sa zriedka stane to, ze amnio potvrdi to, ze dietatko je OK a nie je - vtedy sa omylom spocitaju chromozomy z bunky MATKY, ktora nejako zabludi do plodovej vody. Hovoril mi to genetik - tiez som podstupila amnio koli zlym testom. Dcerka je zdrava. Amnio je velmi spolahliva diagnostika metoda, co s atyka downovho syndromu.

@03katka03 drzim palce. Rozhodni sa aj podla toho, ako by si v pripade nepriazniveho vysledku postupovala. Ja, ked som cakala dcerku, som na vysledku musela cakat 3 tyzdne a tie som stravila citanim clankov o downovom syndrome, prognozach a pod. , vela sme sa s manzelom rozpravali a dokonca som sa cez znamych stretla s 2 rodinami s tymito detickami. Som im za to velmi vdacna, ze ma pustili medzi seba, aby som sa vedela zodpovedne rozhodnut.

erikavesela
24. jún 2017

@miriamn76
Nezufaj, podari..otehotnela som prirodzene v 41, co som uz ani nedufala a hla....krpate sidlo je medzi nami..nestresuj sa a pride to...drzim palce😉

erikavesela
24. jún 2017

@03katka03
Drzim moc palce...nezufaj a ked by som si na tvojom mieste vybrat mala...isla by som do amnio..tam je vysledok 100%..ja som tam bola dva krat..raz sa ds zial potvrdil...ale prekonali sme to...nikdy nebudem nase rozhodnutie lutovat...a druhy krat, ked som bola tehotna s nasim najml. synom...a dnes mame doma 2 synov...zdravych ako repy...jeden uz ma 11r.a ten druhy 14m

miriamn76
24. jún 2017

@erikavesela dakujem. Nam sa toto podarilo po skoro dvoch rokoch a tiez mam uz 41 tak uvidime ci sa este zadari☺

miriamn76
24. jún 2017

@erikavesela mozem sa este opytat za ako dlho sa vam potom podaril maly?

emi16
24. jún 2017

Kocky pisem len to co sa ku mne dostalo, co som si vtedy precitala, co mi kamosky povedali, pribehy inych kamosiek.
Ja osobne som isla na genetiku, lebo do mna gynekologicka hucala, ze je tam 1:2, ze budem mat downa a nech to riesim.
Bola som vyplasena a vystresovana.
S partneron sme to prebrali, ze uvidime co povedia na genetike. Na genetike super doktorka, pokecali sme. Ona, ze podla naseho genetickeho fondu nevidi dovod na paniku, ale, ze mozem ist na amnio.Ze moznost potratit po amnio je 1.5percenta a 2percenta maju problemove tehu.
A, ze 1 percento pripustaju chybne vysledky.
Isla som sa potom porozpravat s doktorom co robi amnio
A on, ze 100 percentne vysledky su len zo vzorky klkov a nie z plodovej vody.
Dal mi termin o tyzden.
Za tyzden som hladala skusenosti a zazitky na nete, kecala s kamoskami a aj s partnerom.
Ja som mala to stastie, ze sa ku mne dostali len zle spravy o amnio
A kamoska sa ma pytala a das to prec ak to bude down?
Ja, ze nee, a co partner na to?
Ze ak bude down budeme mat kopec lasky v dome. ( mal civilku v ustave pre postihnute deti)
Tak co sa zatazujes amniom
To dieta bude zdrave
Od toho dna az do scanu u Holana sme uz ds ani amnio neriesili
A po scane sme vedeli, ze bude zdrave dieta
A aj je

erikavesela
24. jún 2017

@miriamn76
Bolo to.asi 7-8 mesiacov...strasne som sa bala, ked som sa dizvedela, ze som tehotna..pri prvom som plakala od stastia a teraz pri malom id stastia a zaroven od strachu...aj teraz mi tecu slzy, ked si na to spomeniem...a pozri...je to maly zdravy a krasny chlapcek.. milujeme ho 😍...drz sa...podari sa to...drzim palce

miriamn76
24. jún 2017

@erikavesela dakujem☺

janka2404
24. jún 2017

@03katka03 ahoj.mne vyšiel pozitívny pri oboch dcerkach.pri prvej to bolo 1:3.nebola som na amniocenteze.vzdy je to riziko a ani to nie je 100%.mam zdravé dcerky nastastie.tie testy len zbytočne stresujúce mamičky.niektorym vyjdu dobre a aj tak maju dieťa s downovým syndrómom.

michaelaok
16. apr 2019

@03katka03 ahoj a kde do nr?

katkamh1
18. dec 2024

Ahoj, mne vyšiel pozitívny skríning 1:80 pre vek (rodiť budem v 41 rokoch svoje prvé bábätko), a tak som pre upokojnenie a uistenie sa, na čo mám byť pripravená, išla na genetiku do ZA, kde mi zobrali vzorku krvi a zaslali do Medirexu. O týždeň som mala výsledok. Na amniocentézu som nechcela, aj keď sľubovali presnejšie a rýchlejšie výsledky. Tak či tak by som si nedokázala bábo dať zobrať a riskovať pre pár dní jeho život som naozaj nechcela... Tie testy spôsobujú stres a posledné dni pred výsledkom som bola kôpka nervov so zlými snami. Držím všetkým palce, čo čakáte na výsledok. Vo väčšine prípadov dopadá dobre 🙂