icon

Tlak v tehotenstve 130/80

kusika
30. jún 2021

Dobry den. Prosim o radu
Dobry den prosim Vas poradte mi. Neviem co robit. Vcera som bola v poradni doktorka mi namerala tlak 130 na 80 prvy krat taky vysoky inak doma v klude mam dost nizky predpisala mi Dopegyt. Neviem ci to brat aby tlak nepadol uplne. V domacom merani mam 113/72, 122/75,112/80,117/69 , 117 /70. Ja som bola dost vystresovana z poradni lebo doktorka stale do mna ďube ze mam spodne brusko tlste a s toho som uz na nervy. Mala som uz dva cisaraky a nikdy som problem s tlakom nemala a ani neraz nebadam zeby opuchali nohy ,moc mam v poriadku.. prosim vas co mam robit ? Brat ten dopegyt ? Ci nie a nadalej sa radsej kontrolovat v merani Volala som jej dnes a vravela ze aky mam tlak doma v klude ani pocut o tom nechcela ,ze mam tabletky brat.

Strana
z3
1katus1
30. jún 2021

@kusika zmeň gynekologicku asi ma dáky osobný problém mne dopagyt dávala internista až keď ten tlak išiel nad 140 alebo dlhodobo v rozmedzí 135-140 spodný 85 -95

kusika
autor
1. júl 2021
maris5
1. júl 2021

@kusika ahoj, ja sa liecim na vysoky tlak. Pocas prveho tehotenstva mi zmenili lieky na Dopegyt 1 tabl. Mala som take zavraty, ze som nebola schopna vstat z postele. Potom som uzivala len 1/2.
V tvojim pripade, by som neuzivala lieky. Meraj si pravidelne tlak.

gabika4
1. júl 2021

@kusika ten tlak je pohodicka, ja nie som tehotná a o takom tlaku môžem snívať 😃... Mávala som taký tlak pred prvým tehotenstvom, od prvého pôrodu mi ten dolný neklesne pod 75... Väčšinou sa mi drží okolo 80... Ten horný máme podobný.. . Ono je dôležité merať si pravidelne tlak, aby ste vedeli aký tlak máte bežne a v prípade, žeby sa to zmenilo, tak to riešiť.. Keď výnimočne vyskočí tlak hore, to nevadí, len nesmie byť vysoký celý deň či dni.. A určite by som nebrala tie tabletky na tlak, ten váš nie je vysoký... Ak niečo, tak by som odporúčala magnerot.. Mne minule vyskočil tlak zo stresu, dala som si magnerot a už bol ok... Pri preeklampsii ma človek závraty, zle videnie a strašnú bolesť hlavy, takto sa to u mne prejavovalo, a to som ešte nemala nič v moči... A ako písali žienky pri tehotných je normálny tlak do 140/90. Jedine, žeby normálny tlak ženy bol vkuse nízky a odrazu je to obrovský skok v tlaku, vtedy sa to rieši.

kusika
autor
1. júl 2021

@maris5
@maris5 veeelmi pekne dakujem a zelam vela zdravicka ❤

kusika
autor
1. júl 2021

@gabika4 velmi dakujem pekne za rady budem sa ich drzat. Magnerot beriem od zaciatku tehu mi ho odporucila zenska . Budem brat nadalej magnerot a sledovat sa. Mooockrat dakujem velmi ste mi pomohli ❤❤❤

maris5
1. júl 2021

@kusika zapisuj si svoje merania tlaku, ktore si robis doma. A zober j lekarke. Ocakavam, ze ta sprdne, ze si ich neuzivala, a potom jej zamavaj so svojimi hodnotami.

Strana
z3