Toxoplazmóza na konci 3 mesiaca tehotenstva
Ahojte, som na konci 3mes a zistili mi toxoplazmozu ☹ V pondelok idem na infekcne, no som ako na ihlach...viem, ze je to neskutocne nebezpecne, no viem, ze existuju aj falosne pozitivne vysledky...Mate s tym niekto skusenost? Ako sa dalej overuje funkcnost a zdravie organov dietata?? Napiste mi prosim, neviem kam sa mam obratit, do pondelka to nevydrzim ☹
@amy11
Viem, čo prežívate, sama som tým prešla. Našťastie, nikdy nedám na názor jedného lekára a keď mi tiež v treťom mesiaci tehotenstva moja ošetrujúca gynekologička oznámila, že mám toxo, a dieťa musí preč, /čakala som prvé/ nestratila som duchaprítomnosť a požiadala som o také isté vyšetrenie iného lekára v inom meste. Ten týždeň čakania na výsledky, to bola večnosť...ale všetko dobré ak je koniec dobrý. Tomu nebudete veriť. Na tom druhom pracovisku mi urobili k základným 3 rozborom krvi ďašie 3 a výsledok - žiadna toxoplaznóza ani len náznak chory nenašli!
Myslím, že si viete predstaviť, že tých 20 km, čo som sa musela domov vracať autobusom som tie výsledky z rúk nepustila a išla som rovno za mojou gynekologičkou a v momente, keď som prišla k jej dverám práve ich otvárala a bez toho, aby som jej povedala, že odkiaľ idem povedala: Prepáčte nám prosím, zamenili v labáku krvné vzorky, to neboli Vaše výsledky.
Máte predstavu, čo som prežívala? Dnes má to "dieťa" 21 rokov a je zdravé.
Nikdy nedajte na názor jedného lekára a keď sa Vám nebudú zdať výsledky ani u druhého, tak choďte za tretím, najmä vtedy, keď ste si vedomá, že ste to nemali odkiaľ dostať!
Hore hlavu! Veľmi Vám držím palce! Maja 🙂 🙂 🙂
ahojte 🙂 vcera som si pozerala vysledky svojej krvi a nasla som si tam dost vysoke hodnoty IgG (203,2). Som v 6tt tehotenstva a mam strach co bude dalej ....mam to akutne alebo prekonane :/ ...ostatne hodnoty mam v norme. Bojim sa o poskodenie plodu
@amy11 mne zistili v puberte toxoplazmozu, a v tehotenskych testoch sa mi objavili ale hovorili ze telo si s nym poradilo, ze su to len STOPY v KRVI a ze to niic nie je. ale hovorili aj to ze su rozne druhy, ja som mala tu najlepsiu, najmenej nebezpecnu formu. zalezi ake su hodnoty, ale na tom infekcnom Vam urcite vsetko vysvetlia
ahojte,prosim Vas som zufala...dnes mi ziatili toxoplazmozu... IgM 1,541...IgG 134,310....neviete mi niekto povedat ci je to vazne?som v 17tt tehotenstva,zajtra idem na infekcne,strasne sa bojim o malinke...
Dobrý deň, akurát som bola v poradni a vo výsledkoch mi zistili IGG 335, čo vystrašilo aj doktorku, ale IGM som mala negatívne. Som v 9 tt. Čítala som tu, že IGG do 250 je v poriadku. Zajtra mám ísť na infekčné, ale nechcú robiť odber, len vidieť výsledky. Neviem, kde som to mohla chytiť, pravdepodobne zo zle umytej zeleniny v babkinej záhradke ☹ . Môžu byť tak vysoké výsledky IGG, aj keď nie je toxoplazmóza aktívna a prekonala som ju dávnejšie?
@mizu24 toxoplazmozu si mozes niest z detstva neviem ci zo zeleninu by si ju dostala prenasecem je ovca alebo macka aj ja som ju prodelala a amla som ju z mladosti
Ahojte chcem sa opýtať som v 3 mesiaci a brali mi krv na toxoplazmozu vsetko v poriadku negatívne a chcu mi zase brat krv o 3 tyzdne vraj zas preventívne. Co si o tom myslíte je to nutné stále brat krv aj ked su výsledky negatívne ? Zbytocne ma to stresuje. Dakujem. PS. aj na rubeolu som mala zvysene protiladky a nespala som celu noc a nakoniec mi povedali na infekcnom ze to len preto ze som bola ockovana.
ahojte mne zistili akutnu toxo v 3.mesiaci tehotenstva chodila som pravidelne na kotrolu na infekcne a az do konca tehotenstva som brala antibiotika. skoro cele tehotenstvo som preplakala, kedze som vedela co sa moze stat ak sa nakazi plod.a chvalabohu sa nam 27.1.2014 narodila krasna zdrava dcerka Leontinka. takze nie vzdy to moze dopadnut ako to pisu na nete. treba mysliet len na to, ze vsetko dobre dopadne prajem vela sil.
Ahojte prosim o radu som v 14tt v 10tt mi zistili toxo.beriem ant. Výsledky sú IgA nrgat. IgM pozit. IgE pozit IgG 292 test avidity protilátok 61% Doktorka v závere napísala: Jedná sa o staršiu nákazu ako 4 mesuace IGE značí možnú reinfekciu preto treba stále brať ant. IgG chrania plod proti infekcii sú vysoké, rovnako ako test avidity. Mám to chápať tak že som ju prekonala dávnejšie a znovu som ju dostala? Dakujem
Ahojte mne zistili toxo v 5.tyzdni. pracujem a zijem v zahranici a dala som si testy robit na SK a volali mi ze sa mam urychlene dostavit lebo mam velmi zle vysledky mala som IgG 142 a IgM >1:3000 a IgA 85. Doktorka mi nasadila rovamycin ale som hrozne vylakana ze co teraz. Na ziadne infekcne ma neodporucila. Velmi sa bojim,nemala som ziadne priznaky nemam ziadne zviera ani domacu zahradku ☹
ahojte dievčatá ja som tiez nešťastná z testov toxo som v 17 tt IgM neg, IgG neg, IgA pozit 1,111, IgG avidita 53 % nemali ste niektorá takéto výsledky? už som bola aj na inf dala mi rovamycin ďakujem za odpoved
Ahojte chcela by som sa spýtať,som v 22 týždni tehotenstva a bolí ma hrdlo a trošku aj nádchu môžem užiť liek Tantum verde-forte prosím poraď te mi
Ďakujem za radu
Ahojte baby som v 17 tt a mám hodnoty Igg 460 a Igm 0,37 a doktorka ma neposlal nikde vraj to je v poriadku tak neviem :(
ja som mala toxoplazmozu v tehotenstve. Brala som od DR.NONY FAZU 3 🙂 A mala sa narodila zdravsia ako ine deti 🙂
Ahojte, som v 9tt+2 a dnes mi na kontrole vyšla reaktívna toxoplazmóza, gyn mi povedal, že som v minulosti prekonala toxo, ale teraz nie je aktívna.. Keď som sa pýtala, či mám teda tým pádom už protilátky, tak mi odpovedal, že: Bodaj by, ale zaručiť to nevie.. Neposlal ma na žiadne infekčné. Ostatné výsledky z toho dňa mi vyšle nereaktívne.. Škoda, že sa nedá cez tie výsledky zistiť, kedy som mohla približne mať tú toxoplazmózu..
@katimka dopadlo to všetko dobre, ale tiež som sa bála. po ďalšom odbere na infekčnom mi vyšlo všetko negatívne až tie posledné neviem ako sa označujú udávajú myslím protilátky vytvorené bolo to nejaké rozmedzie a mne vyšlo, že som toxo prekonala, ale nevedeli ako pravdepodobne sa s ňou imunitný systém vyrovnal po svojom a bolo to skôr ako som otehotnela. moja pani doktorka z gynekológie ma, ale aj tak poslala ešte aj na detskú kardiológiu do BB pre istotu, či je všetko ok s baby. bol tam veľmi zlatý pán doktor, ktorý ma upokojil aj so sestričkami, že je všetko ok. teraz máme doma 8 mesačné šidielko chlapčeka Radka.
držím ti palce nech ste na tom podobne ako my a budete v poriadku. nebudem ti vysvetľovať čo čo znamená pretože sa sama do toho nerozumiem len čo som si prečítala na nete a tu na koníku. držte sa nech vám to dobre dopadne

@ella27 hlavu hore, hodnoty igg sice ukazuju ze si to v minulosti prekonala, ale vobec to nemuselo byt pocas tehotenstva. Hodnoty igg klesaju totiz len velmi velmi pomaly, mozu byt aj niekolko rokov rovnake. Ja som mala tiez igg 254 a tato hodnota sa od zaciatku po koniec tehotenstva vobec nezmenila. Ak potrebujes viac istoty, daj si spravit screening organov babatka. Ja som zila v rakusku a tam sa to robi kazdej tehotnej v 18-22. Tyzdni. Si v prvom trimestri a ak sa babo infikovalo, bolo by to s velkou pravdepodobnostou vidno na jeho organoch. V prvom trimestri je totiz skoda na babatku najvacsia, ale zase pravdepodobnost prenosu z matky na babatko nizsia, ako v 2. A 3. Trimestri. Ak na ultrazvuku nic nezistia tak je s velkou pravdepodobnostou vsetko ok.