icon

Toxoplazmóza na konci 3 mesiaca tehotenstva

amy11
4. feb 2012

Ahojte, som na konci 3mes a zistili mi toxoplazmozu ☹ V pondelok idem na infekcne, no som ako na ihlach...viem, ze je to neskutocne nebezpecne, no viem, ze existuju aj falosne pozitivne vysledky...Mate s tym niekto skusenost? Ako sa dalej overuje funkcnost a zdravie organov dietata?? Napiste mi prosim, neviem kam sa mam obratit, do pondelka to nevydrzim ☹

Strana
z3
katimka
16. jún 2015

@katkamako dakujem za povzbudenie, pevne dufam a verim, ze aj nam vsetko dobre dopadne 🙂 mozem sa este opytat, ci si brala aj nejake lieky?

katkamako
17. jún 2015

@katimka ano brala som mesiac atb ktoré mi predpísala pani doktorka na infekčnom, ale povedala, že len preventívne a babu neuškodia, veď oni vedia, čo môžu predpísať. pa držkajte sa

anakristina
2. nov 2015

Prosim vas.zistili niekomu akutnu toxoplazmozu v prvom trimestri v roku 2014-2015?ako dalej?mate niekto skusenost?

anakristina
14. nov 2015

@katimka ahoj.ako si dopadla?ja mam tiez nejasne vysledky toxo

katimka
14. nov 2015

@anakristina ja som mala pozitivne IGa, IGg a IGm boli negativne, mesiac som brala antibiotika, pri druhom odbere sa mi TOXO nepotvrdila, aj Iga bolo negativne, takze vsetko je v poriadku, o par dni mam termin a vsetko nasvedcuje, ze malicke je v poriadku 🙂 inac moj lekar sa vyjadril, ze o TOXO ani neslo, pretoze by pri druhom odbere vyslo IgM pozitivne, pravdepodobne "nieco zmutovalo"- jeho slova. Prajem vam, aby aj u vas bolo vsetko v poriadku 🙂

anakristina
14. nov 2015

Jej to muselo byt ukludnujuce.ja mam tiez iga pozit igg pozit igm negat.ale druhy odber potvrdil subakutnu toxoplazmozu.vcera som si dala zobrat krv ako samoplatca tak snaaad :(

katimka
14. nov 2015

@anakristina este ak mozem, ja som to konzultovala aj s inym lekarom, ktory pracuje priamo v nemocnici, on mi vravel, ze oni dokonca iga ani nevysetruju... a ak je igm negativne a igg pozitivne, znamena, ze toxo prebehla uz skor a nemala by byt nebezpecna pre matku ani dietatko... tak drzim prsty, nech vsetko dobre dopadne, nech sa mozte len a len tesit

anakristina
14. nov 2015

@katimka dakujem ti si zlata.mna strasia s iga a s aviditou.su to take zbytocne stresy.kazdy lekar vravi ze ved uvidime z plodovej vody.nemali este pacientku s toxo tak pre istotu mi to odporucaju.ale ja nechcem ohrozit babo kvoli nejakej neistote.dufam ze bude ako vravis.mam pocit ze mamicky na tejto stranke pocuvaju svoje srdce viac ako lekarov a to iste budem asi robit

anakristina
14. nov 2015

@katimka este by som sa chcela spytat ci si bola na amniocenteze.dufam pri tomto tretom odbere nevyskoci igm.predchadzajuce dve boli negat.ultrazvuk je super.a kde si bola u infektologa?

katimka
18. nov 2015

@anakristina Na amniocenteze som nebola, ani ma nikto neposielal. A ani u infektologa, spolahla som na toho druheho lekara z nemocnice, ktory ma uistoval, za sa nemusim nicoho bat, ked je igm negativne... uz mas vysledky z tretieho odberu?

anakristina
18. nov 2015

@katimka iba v piatok som si dala zobrat krv tak tento piatok ked idem do nemocnice zastavim sa v labaku ci nahodou nie su hotove.ale myslim trva to aj dva tyzdne.uz verim ze vsetko bude dobre a na amnio nepojdem.radsej na dobre ultrazvuky

tutinka22
10. dec 2015

Ahojte, dnes som bola u lekara povedal mi ze pravdepodobne pred pol.rokom som.dostala toxoplazmozu a povedal ze budeme mudrejsi po vysledkoch z infekcneho... Neviem teraz svoje hodnoty ale ak si pamatam.obe pozityvne.. Co myslite som v 4 mes 14tt dakujem za odpovede prosim...

anakristina
11. dec 2015

@tutinka22 ahoj.treba si dat zobrat krv viackrat a sledovat ci hodnoty rastu alebo klesaju.skus vyhladat mudr.grochala ma skusenosti ohladne toxoplazmozy a infektologicka je super v trnave ak mas zaujem potom kuknem meno.dolezite su presne hodnoty a avidita

Strana
z3