Toxoplazmóza na konci 3 mesiaca tehotenstva
Ahojte, som na konci 3mes a zistili mi toxoplazmozu ☹ V pondelok idem na infekcne, no som ako na ihlach...viem, ze je to neskutocne nebezpecne, no viem, ze existuju aj falosne pozitivne vysledky...Mate s tym niekto skusenost? Ako sa dalej overuje funkcnost a zdravie organov dietata?? Napiste mi prosim, neviem kam sa mam obratit, do pondelka to nevydrzim ☹
Prosim vas.zistili niekomu akutnu toxoplazmozu v prvom trimestri v roku 2014-2015?ako dalej?mate niekto skusenost?
@katimka ahoj.ako si dopadla?ja mam tiez nejasne vysledky toxo
@anakristina ja som mala pozitivne IGa, IGg a IGm boli negativne, mesiac som brala antibiotika, pri druhom odbere sa mi TOXO nepotvrdila, aj Iga bolo negativne, takze vsetko je v poriadku, o par dni mam termin a vsetko nasvedcuje, ze malicke je v poriadku 🙂 inac moj lekar sa vyjadril, ze o TOXO ani neslo, pretoze by pri druhom odbere vyslo IgM pozitivne, pravdepodobne "nieco zmutovalo"- jeho slova. Prajem vam, aby aj u vas bolo vsetko v poriadku 🙂
Jej to muselo byt ukludnujuce.ja mam tiez iga pozit igg pozit igm negat.ale druhy odber potvrdil subakutnu toxoplazmozu.vcera som si dala zobrat krv ako samoplatca tak snaaad :(
@anakristina este ak mozem, ja som to konzultovala aj s inym lekarom, ktory pracuje priamo v nemocnici, on mi vravel, ze oni dokonca iga ani nevysetruju... a ak je igm negativne a igg pozitivne, znamena, ze toxo prebehla uz skor a nemala by byt nebezpecna pre matku ani dietatko... tak drzim prsty, nech vsetko dobre dopadne, nech sa mozte len a len tesit
@katimka dakujem ti si zlata.mna strasia s iga a s aviditou.su to take zbytocne stresy.kazdy lekar vravi ze ved uvidime z plodovej vody.nemali este pacientku s toxo tak pre istotu mi to odporucaju.ale ja nechcem ohrozit babo kvoli nejakej neistote.dufam ze bude ako vravis.mam pocit ze mamicky na tejto stranke pocuvaju svoje srdce viac ako lekarov a to iste budem asi robit
@katimka este by som sa chcela spytat ci si bola na amniocenteze.dufam pri tomto tretom odbere nevyskoci igm.predchadzajuce dve boli negat.ultrazvuk je super.a kde si bola u infektologa?
@anakristina Na amniocenteze som nebola, ani ma nikto neposielal. A ani u infektologa, spolahla som na toho druheho lekara z nemocnice, ktory ma uistoval, za sa nemusim nicoho bat, ked je igm negativne... uz mas vysledky z tretieho odberu?
@katimka iba v piatok som si dala zobrat krv tak tento piatok ked idem do nemocnice zastavim sa v labaku ci nahodou nie su hotove.ale myslim trva to aj dva tyzdne.uz verim ze vsetko bude dobre a na amnio nepojdem.radsej na dobre ultrazvuky
Ahojte, dnes som bola u lekara povedal mi ze pravdepodobne pred pol.rokom som.dostala toxoplazmozu a povedal ze budeme mudrejsi po vysledkoch z infekcneho... Neviem teraz svoje hodnoty ale ak si pamatam.obe pozityvne.. Co myslite som v 4 mes 14tt dakujem za odpovede prosim...
@tutinka22 ahoj.treba si dat zobrat krv viackrat a sledovat ci hodnoty rastu alebo klesaju.skus vyhladat mudr.grochala ma skusenosti ohladne toxoplazmozy a infektologicka je super v trnave ak mas zaujem potom kuknem meno.dolezite su presne hodnoty a avidita

@katkamako dakujem za povzbudenie, pevne dufam a verim, ze aj nam vsetko dobre dopadne 🙂 mozem sa este opytat, ci si brala aj nejake lieky?