Toxoplazmóza v 10. týždni
Ahojte prekonali ste niektora toxoplazmozu???mne ju bohuzial zistili a mam obrovsky strach o dietatko.som len v 10tt ..aka je sanca ze dietatko bude zdrave ???? Vyliecim sa vobec este??pomozte ..dakujem za kazdu odpoved😢😢😢
No babule...brali mi zas krv a mne sa ta toxa zase dako spustila...ako som prestala brat atb tak sa mi to zvysilo....tak mam znova rovamicin....ako ste natom vy..zlepsilo sa daco od vtedy???😢😢😢😢
@moninka666 mne sa to vtedy zlepsovalo.igm sa nevytvoril a vraj je to iba zla imunitja reakcia v tehu.aj tebe to robi sarapatu.klesa rastie klesa.....hovadina.beru krv na toxo v 30.tt?odporucam ti doc zahumenskeho vyzna sa v teme.prekonzultuj to s nim
Baby, uz to dobojujte do porodu a potom vam zelam krasne mamickovanie.
@anakristina mne sa zda ze krv beru v 30tt este raz..pre istotu
Mne to pekne klesalo a teraz bum.skoro ma vystrelo ked mi povedal ze tie hodnoty zas rastu.
Ten dr. Je odkial??
@chokma diky..este postresujem dva mesiace do porodu...
@simona_tatianka prosim ta a malej po narodeni robili aj nejaky odber?ja som ju mala potvrdenu od 8tt do 16tt. Brala atb. A samozrejme vystresovana a vystrasena.
@chokma dakujeme
@moninka666 je to prednosta fakultnej nemocnice v trnave a ma tam rizikovu ambulanciu
@epsonka45 robi sa serologia pp narodeni ale nie kazdy lekar to vie a treba im to povedat.s vysledkami potom sa obratit na dobreho infektologa
@anakristina dakujem za radu pozistujem si to este pokial som v celku.
Je tu aj niektora ktora ju mala pozitivnu pocas celeho tehu???? A vsetko bolo v poriadku??
@moninka666 Mne ju zistili počas druhého tehotenstva, doktor ma ubezpečil,že všetko je v poriadku a mám protilátky. Toto ochorenie je trvalé, ale bez príznakov aspoň teda u mňa. Pri tretej sa už doktor ani nečudoval a hneď ma poslal domov.
@moninka666 ........ kamoška ju mala počas celého tehotenstva a bola aj pozitívna, lekári u nej ani nevedeli presne povedať, že kedy sa mohla nakaziť lebo hodnoty ukazovali, že je infekčná, ale mala aj protilátky, nasadili jej preventívne lieky a chodila viackrát na sono, bola teda pod dohľadom......... narodilo sa jej zdravé bábätko, pokiaľ viem, tak aj po narodení boli ešte na kontrolné odbery cca 3 x do polroka
@moninka666 na zaciatku tychto prispevkov alebo v inej teme ohladne toxoplazmozy bola jedna veronika.uz by mala byt po porode.skusim ju pohladat
@juhseverzapad lenze je rozdiel pozitivna v zmysle ze mas pozitivne protilatky IgG a pozitivnu akutnu, ze mas nielen IgG, ale aj IgA a IgM... To je velky rozdiel.
@chokma mam pozit. Aj igg aj igm ..protilatky mi pomalicky klesaju ale igm mi zas stupa..uz nemam ziadne zvierata ani nie som v kontakte...
Ja zas baby len igg a iga bez igm.monika toto ti robi tehotenstvo
@epsonka45 ano robili nam odber v troch tyzdnoch nakoniec sa zistilo ze sa odomna ani nenakazila a mali sme ist este na jeden kontrolny odber ale neboli sme lebo mi to prislo zbytocne ju takto tyrat ... a doteraz sa nas to stastie a zdravie drzi 😉
@simona_tatianka dakujem
nieje zaco drzim palce 🙂
Tiež mi zistili toxoplazmozu a pozitivne Igm idem na kontrolny odber ale velmi sa bojím
@davmon drzim palceky..ja idem na kontrolu v stredu ...
monika 666 drzim palce dufam ze ti to dobre dopadne.potom daj vediet
No babule mam po dalsej kontrole robil mi USG vyzera vsetko v poriadku mala je uz velika ma 2,20kg😍😍😍 co som stastna..samozrejme zajtra zase vysledky z toxy😣..ale som pokojnejsia☺ davmon ty si ako na tom??
Ja som bola v pondelok na odber a vysledky dopadli super takze boli negatívne.vraj prve boli zle tak dali do ineho labaku.takze som šťastná ze to dopadlo ok.som rada ze aj ty mas vsetko dobre a držím palce nech su výsledky dobre
Ako si dopadla s výsledkami moninka666
@davmon este neviem dnes budem vediet..ze vcera neboli
Aja som uz bola rada ze su dobre ked nevola ale pre istotu som brnkla do ambulancie a ze nie su...tak som na ihlaaaaaaach
@davmon no zas mi to kleslo a dr pocedal ze uz na to kasleme do konca tehu...ze tam mam protilatky...ale aj tak sa bojim
Dufam ze k malej sa to nedostalo..

Babule podla sona vyzera ze je vsetko v poriadku☺☺☺☺☺ cakame dievcatko vyvija sa dobre...som pokojna..odporucam navstivit😘