Toxoplazmóza v 10. týždni
Ahojte prekonali ste niektora toxoplazmozu???mne ju bohuzial zistili a mam obrovsky strach o dietatko.som len v 10tt ..aka je sanca ze dietatko bude zdrave ???? Vyliecim sa vobec este??pomozte ..dakujem za kazdu odpoved😢😢😢
@lilyen2011 určite to nevzdaj. Keď si pomyslím, že by ma môj Dr.poslal na ukončenie a môj zlatusik by tu nebol... Nájdi niekoho, komu budeš verit. Mne môj Dr.velmi svojim prístupom pomohol.
@chokma praveze zmenu lekara velmi zvazujem nakolko hned sa pytal ci mam od infektologicky navrh na ukoncenie, potom ma chcel poslat za primarom "nech om rozhodne" akoze co ma kto za mna rozhodovat o mojom tele!!? Nakoniec mam termin o 2tyzdne u genetika a zatial zistujem co dalej. Babo dnes na sone ok srdiecko bije som 10+3 zodpoveda 10+5 ..3.8cm na infektologii mi odporucala amnio ze ked sa potvrdi nakaza na babatku da mi agresivnejsie atb... zaroven ma strasila jednym pribehom kde to nedopadlo dobre a tiez akoze "cena utechy... do 22tt sa to da ukoncit keby nieco" to si neviem ani predstavit... preto ma dost povzbudilo ked som citala, ze aj po akutnej toxo sa narodili zdrave babatka
@lilyen2011 nepovedali Vam kde a ako ste dostali toxo?
@ateragram nie iba to, ze je aktivna
@lilyen2011 ja som to pred 4 rokmi prekonala pocas tehotenstva a uz mam 3,5-rocnu zdravu dcerku 🙂 odmietla som aj amnio, ale bola som na sone u MUDr. Grochala (pri nakaze v 1. trimestri jedojde vacsinou k potratu alebo tazkemu poskodeniu plodu, co sa ultrazvukom vylucilo). uzivala som tiez rovamycine az do konca tehotenstva a velmi mi pomohla jedna p. doktorka z Ciech (posielam kontakt do IP). tiez som sa velmi trapila, naplakala som sa.. ale vdaka Bohu vsetko dobre dopadlo 🙂 dcerke potom robili este odbery opakovane a boli negativne.
vela sil a nech je babatko zdrave!
@jajurka v ktorom tyzdni si bola na tom uzv? Ja som 10+3 kedy asi sa to zistit na uzv ci je babo ok? Dakujem
@chokma presne... ochutnavate fasirky pred smazenim?mate macku? Pracujete v zahrade? Co sa este pytala... kadeco...mala ranka pri spracuvani masa, dokonca som citala ze staci si zle umyt salat..tych moznosti je xy ale to je uz jedno ked mam akutnu... neriesim povod, len to ako ochranit babo a zachranit co sa da
@lilyen2011 ináč väčšine tehotných toxoplazmoze diagnostikuje v 1.trimestri, keďže tam sa na tie choroby robia testy (tuším aj na rubeolu a ostatné) a pozri kolke majú zdravé bábätko. Mňa to veľmi upokojilo, ostatne prípady s dobrým koncom.
@lilyen2011 no mne to zistili az pri odberoch v 16.tt., hned na druhy den mi volala sestricka, ze treba zopakovat odber. no a tam sa to potvrdilo.. chodila som aj na infekcne kazde 2-3 tyzdne na odber a pre antibiotika.
na tom ultrazvuku som bola potom okolo 20.tt. mne to vybavil moj dr. narychlo, lebo sa tam dlhsie dopredu treba objednat. ale v tej dobe je uz vselico vidiet,je tam morfo, takze dobre poprezeral organy, hlavne srdiecko.. morfologicke vady nezistil, ale hovoril, ze co sa tyka funkcnych vad, to sa zisti az po narodeni.. a bolo vsetko ok 🙂
a inak, co tu rozoberate to nakazenie, ja som si myslela, ze sa tym nikdy nenakazim.. ale to sa da aj v restauracii, na navsteve... nikdy clovek nevie, ako tu zeleninu umyli apod.. ale dobra sprava je, ze pri dalsom tehotenstve uz tam riziko pre babatko nebude 😉
Môžeš mať toxoplazma aj ja mam pri prvom tehotenstve ma poslali na vyšetrenie a tam zistili ze síce v tele mam ale ne aktívnu. Teraz pri druhom tehu mi samozrejme vyšla zase al nikam ma neposielali. Pokiaľ ti zistia z vyšetrenia že je neaktívna nemáš sa čoho báť.
@renata1981 ja mam akutnu preto je to na prd
@jajurka ved ano staci si kupit bagetu v stanku, ked este netusis, ze si tehu a finito... to by fakt clovek musel zit v bubline... vraj nakazit sa 1.raz toxo v 1.trimestri je ako vyhrat v loterii... no tak teda parada co som vyhrala zatial len strach a smutok
@lilyen2011 to ma mrzi
@renata1981 este nie je koniec este sme neprehrali
@lilyen2011 to je jasne treba pozitívne mysliet

Takze sa pridavam som 10+3 a z infektologie mam potvrdenu aktivnu toxo... nasadeny rovamycine 3mg/24h ... gynekolog ma dnes sklamal s celkovym pristupom, takze len googlim, citam a asi zmenim dr lebo ukoncenie bolo jeho dnesne oblubene slovo ani naznak sance uff takze tak...