Toxoplazmóza v prvom trimestri

nika1502
8. jan 2014

ahojte som v prvom trimestri a z prvych krvnych vysledkov mi zistitli toxoplazmozu. prosim vie mi niekto poradit? mate s tym skusenosti niektora? dakujem

mamamima
8. jan 2014

Dolezite je, ci si ju prekonala, tzn., ci je latentna, ci akutna...a u tehotnych byvaju vysledky casto skreslene...ja som ju v 2-3 mes v tehu dotala...ale to bolo pred par rokmi. Cize mala som akutnu.

nika1502
autor
8. jan 2014

@mamamima a babo bolo v poriadku?

mamamima
8. jan 2014

u mna to nedopadlo najlepsie, ale ty si ju nemusela dostat v teh., vysledky mozu znamenat, ze mas protilatky...co ti povedali?

nika1502
autor
8. jan 2014

@mamamima este nic na buduci tyzden idem na sono. oni mi len volali

nika1502
autor
8. jan 2014

@mamamima mne to nejde otvorit. mozem sa spytat ako to u teba dopadlo

kacurik1503
13. jan 2014

aj moje vysledky na toxop. bola negativna, ale neviem povedať či to má nejaký vplyv na dieťa. Každy mi tvrdil že to nieje nič tie vysledky môžu byť skreslené, ale moje tehotenstvo skončilo v 18tt. Vysledky z patologie ešte nemám.... ☹

chokma
13. jan 2014

@kacurik1503 pockaj, negativny vysledok je, ze si ju nemala a pozitivny, ze si ju mala alebo prave prebieha.

pre ostatne: dievky, pohladajte aj v inych temach, tusim kazdy mesiac sa to tu prebera - podla toho, kedy ktora z nas tehotnych zisti na testoch a su tam uzitocne prispevky vsetkych nas, co sa nas to tykalo alebo tyka. nevesajte hned hlavu... aj ked je to tazke nerobit to, ale su aj dobre zavery a je ich dost.

dominikane
21. jan 2014

Ahojte, mne taktiez zistili pozitivnu toxo (som vo 8tt), vysli mi pozitivne IgG protilatky, co by vraj nemalo mat vplyv na babatko, kedze sominfekciu prekonala pred par rokmi... lenze ked robili dovysetrenie zistili, ze aj ked som toxo prekonala pred par rokmi, tak je stale velmi aktivna :( a tak ma poslali na infekcne.. ale ordinuju len v pondelok, tak musim cakat. Mate niekto skusenosti, prosim? Moze byt nasledne liecbou alebo danou infekciou poskodeny plod? dakujem...

ossr
21. jan 2014

mna tiez vystrasili na zaciatku pritom sa ukazalo ze som mala zvysene protilatky ...lebo som bola v detstve ockovana..chceli mi zas brat krv a gynekolog povedal, že zbytočne.

mimka1981
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirkov
21. jan 2014

@nika1502 ahoj. Moja velmi dobra kamaratka prekonala akutnu toxoplazmozu v tehotenstve v prvom trimestri. Poslali ju k infektologicke kt. jej vysvetlila rizika. V 5 mesiaci bola na amniocenteze. Za cele tehotenstvo vybrala 52 baleni antibiotik koly tomu. Teraz ma 2 rocne krasne zdrave dievcatko. Treba verit, ze to bude ok. Mysli pozitivne. Velmi drzim palce nech dopadnes rovnako ako kamaratka. Drz sa.

nika1502
autor
21. jan 2014

@mimka1981
@mirkov

dakujem za povzbudive a pozitivne slova 🙂))))))))))))))))

bubibucka
21. jan 2014

@nika1502 ahojte vsetci 🙂 aj mne rano volali z gynekol. a aby som prisla lebo musim ist na infekcne, mam zvysene protilatky toxoplazmozyStrach som mala z toho celeho, ze co to je, v zivote som o tom nepocula. Som v 12.tt a primarka mi zobrala krv a dala 3baliky antibio. Rovamycine. Vysledky mam az za 8dni, no dovtedy musim pockat ☹

nika1502
autor
22. jan 2014

@bubibucka joooj ozvi sa potom ze ako si dopadla 🙂

bubibucka
22. jan 2014

@nika1502 ok a u teba to este nezacali riesit?

nika1502
autor
23. jan 2014

@bubibucka mne povedali ze mi vezmu krv az v 16tt. som v 13tt. ze to nemam riesit nejak extra lebo to mam v sivych cislach. neviem co ta ich akoze terminologia znamena ale neostava mi nic ine len cakat

bubibucka
23. jan 2014

@nika1502 ved presne tak ina moznost nam neostane.Ja som s gynekologom mojim ani nestihla hovoriť, keďže sestrička už mala nachystané papiere na infekčné a hned som utekala 🙂 kde chodis na gynekol.?

chokma
23. jan 2014

@nika1502 mozno mas hranicne hodnoty a potrebuju druhy odber, ktory potvrdi, ze je to na ustupe, alebo je to akutne. zvycajne sa robia minimalne tri odbery, aby si boli na jasnom. hlavne myslite pozitivne, drzim vam palce obom.

tchaliak
23. jan 2014

Presne to zavisi na IgG a IgM hodnotach a potom na vysetreni u infekcneho lekara, ten ti da zaver. Robi sa k tomu aj morfologicke vysetrenie USG ak je potvrdena infekcne toxoplazmoza.

bubibucka
24. jan 2014

@chokma dakujem 🙂 skusim mysliet pozitivne, ale je to tazke, ved to chapes 🙂 mne vysli a IgG aj IgM pozitivne tak uvidime co mi povedia v stredu ked uz budu mat vysledky...
@tchaliak kedy sa robi USG?

tchaliak
25. jan 2014

@bubibucka pri prvotrimestralnom usg skriningu ti povediaci plod nenesia vcasne znamky postihnutia TOXO a take rozhodujuce usg vysetrenie je potom 20-22 tyzdni (morfologicky usg). Pozeram ze si v 13 tyzdni cize mas este necelych 7 dni aby si stihla kombinovany test, ja som nan bola v Kosiciach-Myslave, cislo na dokiho 0915497817 alebo na objednanie 0903138306 😉 .

nika1502
autor
27. jan 2014

@bubibucka chodim do stupavy k doktorovi janymu 🙂 zachranil mne aj mojmu prvemu synovi zivot tak som prestupila k nemu

bubibucka
27. jan 2014

@tchaliak Ďakujem za info, ale Košice je moc ďaleko, chodim do Nitry 😉
@nika1502 tak to úplne chápem 😉 dúfam že ste už v poriadku

tchaliak
27. jan 2014

@bubibucka v pohode, aj tak drzim prsty 😉 .

mirushka
27. jan 2014

@nika1502 ahoj, ja ta chcem trosku povzbudit, ja som mala v 12tt ci 10tt hranicne hodnoty toxoplazmozy, hranicne som mala IgM aj IgA tusim. Igg pozitivne. pani doktorka infekcna mi nasadila rovamycine - 9baleni! - to sa v tehu moze 😉 a teda NIKDY nepovedala, ze sa moze babatku nieco stat, vzdy ma ukludnovala, ze to bude ok 🙂 na rozdiel od gyncara, ten bol na to expert 😔 😠 poznamky blbe, a tak...ale teda po dobrati rovamycinu mi este nasadila ine ATB, a potom povedala ze to uz je ok, ze je spokojna s vysledkami krvi 🙂 ja som jej verila, a dnes mam doma 1,5rocneho nadherneho zdraveho chlapceka, je krasny, mudry, sikovny, som do nehoooo 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

zuzula234
27. jan 2014

ja tiež prilejem trošku optimizmu, mne tiež diagnostikovali toxo, len sa nevedeli labáky dohodnúť, či som to prekonala v tehotenstve alebo pred. 😒 Takže som potom celé tehotenstvo užívala rovamycyn. Doktorka ma ubezpečovala, že nech sa nestresujem, že to bude OK a ono to nakoniec aj OK bolo. Malý má už 2 roky a je úplne v poriadku. 🙂 tak držím palčeky

chokma
28. jan 2014

@bubibucka ja som tiez bola na infekcnom v NR... a pri prvom odbere som mala IgG aj IgM pozitivne, ale na druhom uz bolo IgM negativne a IgG mierne kleslo. Atb som nedostala, treti odber potvrdil, ze je na ustupe, resp. som to prekonala kratko pred tehotenstvom. oni to vedia zhodnotit podla tych hodnot, tzv. titrov. a morfologicky v 20.tt bol ukazkovy. a doktor ma prave naopak upokojoval, ze ak by aj, tak tymi atb sa to da pekne riesit... coho dokazom je aj tu viac mamiciek.

bubibucka
28. jan 2014

@chokma dakujem ti za povzbudzujuce slova, zajtra idem pre vysledky, tak som zvedava co mi povie primarka na infekcnom. A tie antibiotika berem pravidelne, tak dufam ze nasledujucy odber uz bude lepsi 🙂 Ako casto si chodila na infekcne?

chokma
28. jan 2014

@bubibucka ja som tam bola vseho vsudy na troch odberoch u dr. Kantorovej, prve cakanie bolo nekonecne, viem, ze v utorok si zapinaju ten stroj, co im odpocitava hodnoty a vzdy vo stvrtok som mavala vysledky, ale az okolo obeda. vzdy ma supli na vedlajsiu cakaren, aby som tam cosi ine nechytila. a po tretom to definitivne uzavreli, ze mam za tym. ja som ale atb nebrala a co poznam dievcata, tak ich brali do konca tehotenstva a tu co som sa s nimi skontaktovala, tak sa im narodili zdrave babatka. ja som hlavne ten prvy tyzden bola ako na ihlach, prvu noc som vobec nespala, vsak to nie je sranda, ale ked som tu napisala tym, co toxo mali, tak ma to velmi povzbudilo. tes sa, ze tie atb uz beries, horsie by bolo, keby sa to odflaklo a nasadili by ti ich neskoro.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre