Toxoplazmóza v prvom trimestri
ahojte som v prvom trimestri a z prvych krvnych vysledkov mi zistitli toxoplazmozu. prosim vie mi niekto poradit? mate s tym skusenosti niektora? dakujem
Ahoj holky,
taky jsme si tím prošli ve 3 měsíci akutní toxopazmoza, (nakažená v 1 trimestru podle hodnot) půl roku jsem baštila Rovamycine antibiotika.
Zažili jsme si svoje, ale máme zdravou, veselou holčičku má 1,5 roku.
Šli jsme na genetiku, mohli jsme na plodovou vodu do Olomouce, nakonec jsem nešla, miminko už mělo 13 týdnů.Na léčbě by se nic neměnilo a já jsem si chtěla nechat naději.. Pak na velkých ultrazvucích se dívali na hlavičku, ultrazvuky- byly v pořádku.
Celou diskusi jsem nepročítala, ale když jsem byla těhotná pročetla jsem snad všechno...
Držím palce, hezký předvánoční čas 🙂
@djmam prosim ta od ktoreho tyzdna si brala rovamycin?ani ja nechcem na amnio a ultrazvuky su v poriadku
Proosim vas viete mi poradit testy robene v 8tyzdni teraz 12+3 IgA 1:141 pozitivny.KFR >1:256.IgG >200.00ul/ml pozitivny,avidita 46,9nizka.IgM 1:436 dakujem velmi sa bojim abe to neposkodilo babetko
@motko1 ved som ti pisala sukromnu spravu ktorej doktorke mas napisat ohladne vysledkov.tu sme vsetky laici!!!nechapem preco jej nenapises
Uz som pisala ale vobec sa nevyznam v tom co mi napisala napisala mi v podstate len to ze treba este aspon 2odbery vobec mi nenepisala ci som ju dostala pred alebo pocas tehotenstva a ozaj dakujem velmi pekne
@motko1 no lebo ide o to ze z jedneho odberu sa to neda zistit.uzivaj rovamycine to urcite a daj si zobrat krv este dvakrat.treba sledovat ako sa hybu hodnoty.
@motko1 druhy odber mozes teraz a treti o mesiac.sledovat potom ci iga a igm rastie alebo klesa.ak ti odber nechcu spravit tak si to zaplat 62eur to stoji ale nech zoberu vsetko tak ako prvykrat.aj aviditu.vysledky si pytaj na adresu alebo si ich daj vytlacit v miestnom labaku.budu tak do 2tyzdnov ale nieco povedia telefonicky skor to si napis na papier
Ahoj bola som dnes antibiotika berem dala som si znovu spravit odber stalo to 20€cely komplet bude do 1tyzdna v piatok idem na 10.00ku grochalovi Aj mam strach aj sa tesim zatial je vsetko ok na dalsi odber idem ku infektologicke 7.3. A ty ako uzivas si uz tehotenstvo?nebola si na tej amnio?
@motko1 super teda drzim palce.aspon sa to rozhybalo.na amnio som nesla.vyzera to tak ze je to prekonane.ani grochal nic nenasiel.uz na to ani nemyslim.
@anakristina tesim sa s tebou dufam ze to aj u mna dobre dopadne a skriining bude ok tak sa drzkaj potom napisem co mam nove
@motko1 budem rada 🙂 a dakujem.tiez ti drzim palce.je tu vela zien u ktorych to dopadlo dobre.treba verit
@anakristina ahoj no bola som v martine doktor povedal ze vsetko je v najmemsom poriadku ale moj doktor ma aj tak posiela na amnio po vsetkych triple testoch ktore budem mat cca v 19tyzdni to je o mesiac tak neviem co mam robit
Grochal je super doktor.odporucam po 3odberoch zhodnotit situaciu.snad sa budes vediet rozhodnut potom ked ti to vyhodnoti viac odbornikov.drzim ti palce.

@chokma takze som bola pre vysledky, a aj IgM aj IgA su negativne juhuuu 🙂 a IgG su 246, takze protilatky mam lebo som to uz prekonala asi pred 4mes. Este mam brat tie ATB 3tyzdne a znova odber, no ked znova budu negativne hodnoty, tak mozem aj prestat s tabletkami 🙂 ja tak sa tesim ako male babo, velky kamen mi spadol zo srdca dnes 🙂 budem mysliet pozitivne 🙂