Toxoplazmóza v tehotenstve
Ahojte maminy, prosím vás ktoré máte skúsenosť s nou poradte, som v 14 tt tehotenstva a našli mi v krvnom teste zvýšené normy IgG aj IgM na toxo, síce v norme ale našli, a vzali krv na nový test, čakám na výsledky ale som na nervy, neviete poradiť? Vravia že IgG svedčí o prekonaní, ale čo potom tá igM, značí to že som v akutnej faze?Dakujem
@tanity ahoj nemusiš sa bať aj je IGM negativne si v poriadku a aj babo je v poriadku ja som mala hodnotu 500 a to znamena že som po prekonanej toxoplazmoze babetko mam zdrave dokonca už druhe ak by si bola teraz nakazena toxoplaz. babetko by si v priebehu 6 týždnov potratila mne to tak vysvetlila moja gyn, a dokonca mam aj spolužiaka vyštudo. gynekolog a z nim som veľa komunikovala cez Fb a aj o tomto sme sa bavili tak mi to vysvetlil aj on ako aj moja gyn že ak by som bola teraz pozotivna babetko by som potratila zväčša sa potrati dieťa a myslim si že to bol moj pripad v roku 2006 ked som v 8 týž. prve potratila a ostali mi v tele dodnes protilatky preto som mala hodnotu 500 a IGM pozittivne a IGG negativne lebo mam v tele protilatky takže už ju viac dostať nemožem dieťatko bolo chranene a je zdrave a to mam dokonca dve jedno nar.2009 druhe 2013 takže som už mala protilatky v roku 2009 a je zdrava aj ta prva neboj sa ak by si ju mala pozit tak by si mala aj IGG pozitivne a babetko by si potratili ja som bola na konzultaciu aby som sa nebala aj na inf. poslala ma tam pre spokojnost moja gyn. A tej ja verim na 100% uistila ma že je všetko v poriadku takže sa neboj nemaš ju maš už iba protilatky a tie sa k babetko už nedostanu bude všetko ok a narodi sa ti zdrvae uvidiš tžiež som sa s tym trpaila a poviem ti ja som dosť ťažky oriešok qk sa niečo dozviem. Tak sa hned vyplašim.
@1stefi121 tu na MK su mamicky s akutnou, ktoru dostali pocas prveho trimestra a nepotratili... ked im to zistili, boli im nasadene antibiotika a tie, s ktorymi som si pisala, porodili zdrave babatka. pri toxo nie je potrat vobec automaticky, aj ked riziko tam je.
inak mi este napadlo, ked som pisala o tej avidite nad 30%, co je znamenie prekonanej toxo spred viacerych mesiacov, teda nie akutnej, hovori sa o chronicko-latentnej faze toxoplazmozy. ta terminologia hovori v prospech tvrdenia dr. z infekcneho, ze prekonanie toxo neznamena, ze v nas uz nikdy neprejde opat do akutnej fazy...
@chokma no, ja som sa zasa docitala, ze aj kiahne mozes dostat viacx za zivot...netusim, kde je ta "pravda", ale skor si myslim, ze hoci ma clovek protilatky v tele, moze opat choroba prepuknut, ale nie az v takom rozsahu,resp. velmi mierne...to je ale len moj nazor, kedze aj sami doktori su v tomto nejednotni a hovoria cosi ine..
@1stefi121 dakujem velmi pekne za povzbudenie a za mile slova.
Ahojte, chcem sa opytat, som v 11t. tehotenstva a zistili mi toxo. Igm mam negativny; igg:hron.hod 27,55. Vie mi niektora z vas poradit co to znamena? Strasne sa bojim ze może byt poskodeny plod. Za odpovede Dakujem.
Ahojte som v 11 tt mám zvýšené hodnoty na toxoplazmotz bola som na infekčnom dali mi antybiotiká v krvi mám igG reaktívne aj igM reaktívne viete mi pomôcť čo to znamená mám akútnu toxoplazmozu bojm sa babo.
Viete mi pomôcť môj výsledok je IgA negat. IgM IgG pozit. KFR 1:32 čo to znamená
Dobry vecer.chcem sa vas opitat ktora ma alebo mala toxo ze ake vysoke.som v 8tt a dneska som bola pre vysledky krvy a zistili my ze toxo mam 231 :( bude to moje prve dieta a bojim sa ze stratim :( zajtra idem na infekcne.pomozte my.
@cichlidka ak je pozitivne, co je, tak to vypada na akutnu infekciu. ak by si mala len IgG, to su protilatky, ktore zostavaju aj po prekonani, tzn. vo faze latentnej, nie prave prebiehajucej infekcie. Teraz by mali na infekcnom zistit presne v akom stadiu si a zahajit popripade liecbu. znovu zopakujem - su tu mamicky, ktore boli liecene pocas tehotenstva na akutnu toxo a narodili sa im zdrave baba, takze no stres, pokial sa da a pekne pocuvat, co ti povedia u dr.
@cichlidka na preventívke sa robí odber na glykémiu, pečeňový enzým, kreatinín, cholesterol ... vychádzam z druhého fóra, kde si písala, takže ALT je výsledok z testu na pečeňový enzým ... Kopírujem "PEČEŇOVÉ ENZÝMY
Patria sem enzýmy so skratkami AST, ALT, ALP a bilirubín. Hovoria o tom, ako funguje pečeň a žlčové testy. Vyššie hodnoty upozornia na viacero diagnóz. Môžu byť zvýšené jednorazovo – po požití alkoholu, po veľkej fyzickej námahe alebo po užití niektorých liekov, či pri infek-čnej mononukleóze. Opakovane zhoršené výsledky signalizujú podozrenie na hepatitídu, steatózu, cirhózu, nádory, metastázy pečene alebo ukladanie železa a medi v tomto orgáne."
viac tu http://www.pluska.sk/izdravie/liecba/zdravie/pr...
@cichlidka pečeň nie je len o alkohole. pečeň je o mononukleóze, žltačke, nádore, o vysokom obs. železa v krvi, tuk ukladajúci sa v pečeni, ochorenia pečene spôsobuje napr. málo pohybu, nezdravé potraviny, narvané éčkami, pleseň na ovocí-zelenine, antikoncepcia, stres atď.. a plus iné ochorenia ktorými trpí človek, sa podieľajú na ochorení pečene,ako vysoký krvný tlak, cukrovka, reumatické ochorenia, ochorenie štítnej žľazy, vysoká hladina cholesterolu a v neposlednom obezita. takže ak máš hrčky na krku, či kde si to písala, tak tu by som sa skôr pozrela na štítnu žľazu a jej správne fungovanie

@chokma ja som to takto citala s tou "imunitou"tiez...ze mozes ju dostat aj viackrat...ale dr. z infekcneho (dokonca p.primarka) mi tvrdila opak - teda ze uz ju nikdy nedostanem....hm