Triple test OK, z hormónu nízky výsledok. Bojím sa

anonym22
22. júl 2010

Ahojte, som v 18tt a nedávno mi robili triple test. Výsledky na genetiku sú v norme, ale výsledok z hormonu mam nízky, takže mi dokotri doporučili na ďalšom ultrazvuku podrobné vyšetrenie srdiečka bábatka.
Trochu ma to vystrašilo, nemáte s tým niekto skúsenosti, musím čakať ešte tri týždne a stále na to myslím ☹ ?

maggie2
22. júl 2010

Triple testy sú nespoľahlivé. Čudujem sa , že neprešli ešte na spoľahlivejšie metódy. Fakt tomu nerozumiem. Zbytočne sa iba tými triple testami budúce mamičky traumatizujú. Napríklad taký Combined test, je omnoho presnejší (i keď ani ten nie je 100 percent spoľahlivý). Ale triple test? Môžeš zahodiť, naozaj.

latvia
22. júl 2010

@anonym22 triple su orientacne, to ze niektora zlozka z nich nieje ok, neznamena ze nieco nieje v poriadku. kazdy odlisny vysledok od normy treba overit nejakou inou metodou,tak sa zbytocne netrap, urcite bude vsetko v poriadku. je to len doplnkove vysetrenie aby si boli isti ze je vsetko fajn

mircalla
22. júl 2010

@maggie2 tak zase mozes zahodit by som netvrdila.....nehovorim, ze nie su casto falosne pozitivne, ale keby nemali vobec ziadny vyznam, tak ich asi nerobia.

ako pise latvia, je dobre to overit inou metodou a ist na morfologicky UZV

inkn
2. dec 2010

Stretli ste sa uz niekto s kombinovaným testom (double test). Zevraj je to nejaka novsia a spolahlivejsia metoda ako triple test. Nikde nieje na toto forum len odborne clanky, o tom aky je velmi spolahlivy a ze sa prevadza v 1 trimestri, sice v odbornych clankoch je aj triple test oznacovany ako spolahlivy, len skutocnost je iná. Mne tento kombinovany test robili v 16 tyzdni (2 trimester) a vysledky na downa mi vysli 1 : 120 cca v 32 rokoch (mesiac po teste 33 rokov). Amnio odmietam nakolko je tam riziko 1:100, cize riziko na downa mi vychadza trosku mensie. Po 10 rokoch po mnohych neuspesnych IVF a KET som ostala tehotna (ked sme to uz vsetko vzdali) prirodzenou cestou. Nasho dietata som sa rozhodla v ziadnom pripade nevzdat ani ho ohrozit amniocentezou, nakolko je to pravdepodobne nasa prva a posledna sanca, Chcela by som zistit spolahlivost tohto testu z nejakych osobnych skúsenosti a ci sa niekomu stalo ze by ho boli robili az v druhom trimestri.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre