Trisomia 18, výsledok 1:2

livka_
5. aug 2020

Prosim poradte..sice neviem v com, snad v nadeji... Prave mi volali a poslali vysledky.. gynekologicka ma dovolenku do 13teho.. viac vraj mi povie ona, v sonoclinic mi viac nepovedia len mi poskytli vysledky. Ma niekto za sebou to, co mam ja? Rovnaky pomer?

ukulela
5. aug 2020

Ja ti len poradím volať do femicare v Martine dr. Grochalovi.ak nemá dovolenku a robí a má aj plné termíny tak si zaplatiť termín mimo ordinačných hodín alebo cez víkend. Vysvetlí mu situáciu povedať aké máš výsledky a on, pokiaľ sa mu dá, tak ťa proste vyšetrí. on má asi najlepšie sa na Slovensku a ak je tam aktuálne vidieť nejakú vadu, tak on ju uvidí. lebo čakať týždeň nakoniec dovolenky a potom sa niekde objednávať, to ťa bude trápiť. Držím ti palce.

maminuska
5. aug 2020

@livka_ ja som mala riziko na down 1:7 , opakovaným odberom 1:3 a následne amniocentéza potvrdila zdravého chlapca.

denden77
5. aug 2020

@livka_ urcite by som necakala do 13.8.. a objednala sa hned k specialistovi na sono alebo si zaplatila trisomy/nifty.. drzim palec 🍀🍀🍀

dollyzv
5. aug 2020

Určite odporúčam v takomto prípade Grochala v Martine..povedz mu výsledky a myslím že ťa vezme aj urgentne..držím palce aby ti to dobre dopadlo a bábo bolo zdrave

queen_mary
5. aug 2020

Ziadne ultrazvuky. Zaplat si trisomy alebo nifty a budes mat 100tnu istotu.

acerka11
5. aug 2020

@queen_mary 100% suhlasim....ja idem nifty zajtra....za tu neistotu to nestoji teda

simsalabim
5. aug 2020

@queen_mary suhlasim. Presnost ultrazvuku zavisi na pristroji a lekarovi a neukaze vsetko.

livka_
autor
5. aug 2020

@simsalabim zrejme mi ostava cakat do 13teho, kym mi dr da papier na amniocentezu... Po absolvovani budem vediet ci ku Grochalovi ist

denden77
5. aug 2020

@livka_ po amniocenteze uz ti ultrazvuk netreba.. odber na nifty/trisomy si vies vybavit hned zajtra..

dollyzv
5. aug 2020

@livka_ ja si myslím že po výsledkoch z amnio bude zbytočne ísť ku grochalovi..to skôr najprv grochal a potom ak by on nič nenašiel tak amnio alebo trisomy pre potvrdenie že je bábo ok..alebo rovno trisomy,len sú sakramensky drahé..

maminuska
5. aug 2020

@livka_ amniocentézu som absolvovala 4 krát, dvakrát kvôli veku a a raz kvôli tomu že prvé dieťa bolo postihnuté . Má to svoje riziko na úrovni 1%, ale ako zákrok je síce nepríjemný ale nie bolestivý , iba prvotné prerazenie ihlov je ako štipnutie včelou . Podľa genetiky kde som bola je amniocentéza najpresnejšia, lebo nepracuje s fragmentami ale priamo s bunkami plodu . A bola som aj u Grochala , aj na vylúčenie iných vývojových vád , ktoré nemajú genetický podklad.

livka_
autor
5. aug 2020

@maminuska dakujem, pomohlo mi to sa zorientovat
@dollyzv dakujem, pomohla mi ta odpoved

simsalabim
5. aug 2020

@livka_ no ja by som necakala. Niekto lekara musi zastupovat a listok ti vypise. To cakanie je hrozne, presla som si tym. Urcite chod cim skor.

livka_
autor
5. aug 2020

@simsalabim dakujem, ano urobim to tak

kacena4
5. aug 2020

podla tohto mams DS 1 k 190 co k tvojmu veku nie je zle, ale trisomiu 18 mas 1 ku 2 co je uz horsie je to specificky geneticky kod k danej diagnoze, kuk googla je to ine ochorenie ☹ treba dalsie vysetrenie kedze je to 12tt ak som dobre pochopila, ci do buducna tam naozaj bude dane postihnutie) kedze tieto vysetrenia su len skrining nie urcenie diagnozy!!! az morfologicky ultrazvuk povie ci ma dieta vyvojovu vadu napr. srdiecka ktora sa po narodeni da zoperovat a pod. a ci to naozaj moze byt vazne a bude tam nejaka diagoza - drzim palceky, hlavne teraz klud

34michaela
5. aug 2020

@ukulela
@livka_ dnes som bola 1.x v Martine u Dr Grochala tiež ale kvôli inej veci a môžem len odporučiť, precízny a milý pán doktor. Úplne všetko podrobne poprezeral, povysvetloval a dal si fakt záležať na tom aby všetko ukázal a k tomu hovoril. A ja som nakoniec odchádzala šťastná a spokojná, že je všetko v poriadku.

livka_
autor
5. aug 2020

Tak ako viete, moja dr ma dovolenku..zastupujuca dr robi az zajtra rano.. dnes uz nevybavim nic, tak som pisala priamo na gynekologiu do Novej nemocnice v Ke kam spadam a info s tym, ze mam vysledok z 1.trimestrialneho skriningu a co dalej.. toto mi je zatial odpisali

simsalabim
5. aug 2020

@livka_ tak sa urcite uz teraz objednaj + objednaj na genetiku a zajtra po papier k zastupujucej. Drzim palce 🍀

keduska
5. aug 2020

Ja som bola na rozsirene Trisomy plus Grochal. On na ultrazvuku vidi vsetko, je to top specialista. Amnio nechaj tak zatial, je tam urcite riziko potratu. Trisomy testy su lacnejsie, ak pojdes napriamo do Alphamedical si dat urobit odber.

livka_
autor
5. aug 2020

@keduska tam som volala, oni trisomi nerobia, len tumorov ci ako.. trisomi v medirexe mi vravela z callcentra

denden77
5. aug 2020

@livka_ Alphamedical robi tento zakladny test, len sa vola inak "tomorrow test", minuly rok som ho u nich absolvovala.. tebe uplne staci, je na trizomie 13, 18 a 21..
https://www.alphamedical.sk/tomorrow-test

livka_
autor
5. aug 2020

@denden77 uz som cinkla do medirexu, zakladny trisomi je 350€, trisomi xy 380€ a trisomi plus 450€- a to uz je suma za kt.robia vsade..

denden77
5. aug 2020

@livka_ ano, ten za 450 som absolvovala tento rok

ruzasipova
5. aug 2020

@livka_ Poviem ti, ako to bolo u mna. Ja som mala podozrenie na downov syndrom 1:3. Po rozhovore s genetikom som sla rovno na amniocentezu. A v mojom pripade sa potvrdil. :( Pricom ultarzvuk u specialistu nic neukazal.
Mozes si zaplatit testy z krvi, ale ak ti vyjdu pozitivne a ty sa rozhodnes pre potrat, aj tak musis podstupit amnio. Bez toho to nejde. Potrat (alebo teda porod uz v tomto tyzdni) je povoleny do 24tt. Ak vsak prijmes dieta akekolvek, skus napisat len Grochalovi, aby si vedela, co ta po porode caka a ake velke moze byt postihnutie.

livka_
autor
5. aug 2020

@ruzasipova hrozne.. ale dakujem za spravu. Ano, podstupim amnio

denden77
5. aug 2020

@ruzasipova napodobne.. 1:50.. ale kedze som bola optimista, sla som najprv na tomorrow test.. o 4 dni som uz mala za sebou aj amnio.. tiez sa potvrdilo 🤷‍♀️

keduska
5. aug 2020
keduska
5. aug 2020

@ruzasipova potrat je mozny aj po tomto tyzdni, v speci pripadoch, ale musia sa lekari zhodnut. Mozem sa opytat u akeho specialistu si bola na morfologicky ultrazvuk?

miadi
6. aug 2020

No nepotešim Ta . Zazila som tiez 1:2 trisomy 23 DNA to potvrdili nechcela som verit chcela som amnio no este pred utz mi tam specialista povedal ze tie dna testy su neomylne ze urcite to mà. A ked isiel robit utz tak zistil že malemu uz nebije srdiecko a tak som šla rodit. Namiesto amnio testu. .. niekolko mesiacov potom sa zadarilo rainbow baby a už mà pol rok 😍niekedy sa proste smutne veci nestavaju len druhym ale aj nàm. Ale život dà aj utechu a radost.Drž sa!

ruzasipova
6. aug 2020

@keduska U nas v Ziline je to Babjak.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre