Trisomy test pozitívny výsledok
Ahojte chcem sa spýtať vyšiel mi pozitívny trisomy test na DS , samozrejme idem na amnio tiež na genetiku ,ale to čakanie ma úplne zničí chcem sa spýtať je na to šanca aby dieťatko bolo zdravé ? Volala mi sestrička , že mi robili aj PAPP-A testy a že tie sú negatívne .... vie mi prosím niekto vysvetliť čo sú tie testy ? K doktorke idem až v pondelok a sestrička nie je príliž ochotná :/ Ďakujem
@sulejmanka ano na Sono bolo zatial vsetko v poriadku. Potom dam vediet ako to dopadlo a dakujem za podporu velmi si to vazim 🙏🏽
@brezza verim tomu ze to tak bude aj v mojom pripade 🙏🏽
@silvicka247 bude to v poriadku uvidíš. Je to síce pozitívny screening, ale to riziko je naozaj nízke. Ale stres je to poriadny, viem čo prežívaš. U mňa to bolo horšie o to, že moja gyndoska mi sama povedala že je to riziko hraničiace s istotou. Mne to vychádzalo na viac ako 80 percent. Ak by si neučí potrebovala alebo len tak napísať, kľudne mi napíš IP.
@silvicka247 určite bude všetko ok tie tripple resty len strašia ženy a je to len blbá štatistika. Hlavne klud ver bábu a zbytočne sa nestresuj. Držím palce ❤️
@martinaju @sulejmanka tak dnes prisli vysledky a je to v poriadku 😊 najkrajsia sprava dna
@silvicka247 gratulujem ❤️ A držím palce hlavne nech to už je celé bez stresov
@jaga18
Tak s týmto si dovolím nesúhlasiť. Ja som mala Pozitívny Trisomy na Turnerov syndróm, genetika a následne amniocentéza negatívne. Dcérka ma 3,5 roka a je úplne úplne zdravá. Nikdy si neodpustím, kolko € som vyhodila a prinieslo mi to len trápenie. Aj keď bola amniocentéza negatívna, ten strach a neistota mňa boli až do pôrodu.
@belllla ze riziko downu je 1:niekolko miliónov. V podstate nam aj na genetike povedali ze na podla tychto testov down je negativny, potvrdil na to aj neskôr este grochal na sone. Ze je to ukážkové babatko a ziadne znamky nevidi. Mala ma uz 2 roky a je zdravá. Do buducna by som testy u dr odmietla a dala si robiť uz len nifty, lebo iba zbytocne mamicky stresuju. Vo svete sa uz skoro nikde tieto obyc testy nerobia práve kvoli ich nepresnosti. Staci ze si dobre nepamätáte posledný menzes ,uz to tabulkovo nesedí.
@belllla

@silvicka247 ako som uz pisala vyssie ja som mala 1:5 a maly je zdravy. Hlavu hore. Su to len blbe statisticke testy