Trisomy test - rada
Ahojte, idem si po radu lebo som nešťastná. Práve čakám na výsledky Triple testu, čo sa robí v 16tt tehotenstva. Bez ohľadu na výsledok by som rada podstúpila ešte aj odber plodovej vody (neverím týmto testom , pri prvej dcére mi indikovali veľké riziko že bude mať Downov syndróm, ale dcéra je absolútne zdravá). Už som amnio absolvovala pri prvej dcérke ale teraz mi ju lekár nechce schváliť lebo čakám dvojičky a riziko je vraj nepomerne väčšie. Odporučil mi trisomy test.
Čo vy naňho hovoríte? Našla som si ich stránku a existujú nejaké tri druhy. Základný, potom XY a test+ (také niečo 🙂)
Lenže ten prvý je len na tri ochorenia a ten posledný stojí tuším 600e.
Nie je to len zas nejaké cucanie peňazí z ľudí?
Keď mi lekár zamietol amniocentezu argumentovala som tým, že je to komplexná diagnostika zatiaľ čo trisomy sa zameriava len na pár diagnóz a on mi na to povedal že " na Slovensku ich aj tak viac nie je"..
ďakujem za každú radu 🙏
O
@evaachesa Ak chces alebo ktokóvek iny prosim napiste spravu nemam najmensiu naladu tu citat ako je to tahanie penazi a neviem co vsetko. Presla som si nedavnou stratou a neviem nesla som robit testy s tym ze nieco najdu vzdy aom verila ze budu ok. Aj teraz ked som ich mala len v plane no bohuzial v 10tt na some bolo vidno take poskodenie plodu ze som to videla aj ja čo teda nemam žiadne zdravotne vzdelanie. To ze sa niekto rozhodne porodit mrtve dieta pre jediny pohlad Ktoreho sa ani nemusi dočkať tak mu gratulujem ale na by som skončila asi na psychiatrii. Pre mňa bolo naozaj psychicky narocne prist o dietatko aj v 12tt.
@any_soj možno by som inak rozmyslala keby cakam jedno dietatko a nie dve ,neviem si predstavit ,žeby som musela všetok čas venovať chorému Matejkovi a naša Kristinka by zostala bezo mna ,do toho 2 starší synovia ,najviac som sa bála predčasného pôrodu a preto som riešila situáciu takto ,Keby cakam jedno dieťa pravdepodobne by som riešila inak .Kamarátka svojho synčeka miluje ale je na pokraji síl aj psychiky ,zapojená je cela rodina ,jej mama ,sestra proste vsetci lebo bez nich by to nezvládli .Takze toto je to.Proste nie som za potraty ze hej nechcem teraz dieťa tak sup idem ,to nie ale napríklad na som bola vdacna zato ze som mohla postúpiť tento zákrok aj ked je to strašný zákrok ale robila som to pre moju dcérku aby som ju neohrozila lebo ona bola v poriadku .Hlavne dr v TN mi povedal ,že in sa so situáciou pri dvojičkách s týmto nestretol ,ze Ano pri jednom plode veľakrát ale nie pri dvoch a viac .Bolo to hrozne obdobie ale som vdacna zato co mam doma za moje detičky .Nech mi to kazdy odpustí ,neviem tazko hodnotiť az ked človek zažije a potom premýšľa co bude lepšie 😔
@magicmegy povedala ze nemusim ale kamoska v čr mi pisala ze jej v labaku povedali na lačno tak som išla. Ale tak aj ked idem na hemato beru krv na lačno ale možem pečivo s maslom. Ale mne sestricka povedala ze v pohode jest mozem. Dokonca clexan som si mala pichnut 24 hodin pred odberom ale nepovedala mi pichala som si vecer necelych 12 hodin pred odberom a pohoda nebol problem vysledky prišli.

@evaachesa ano pri tom syndrome sa tiež objavuje ale tak niektore deti aj bez tohto syndromu maju autizmus cize primarne autizmus sa vyšetrit prenatalnymi testami neda.