Trombofília - vysadenie fraxiparínu v tehotenstve.
Ahojte baby,
aktuálne som v 12tt, prvýkrát som bola u gynekológa na potvrdení tehotenstva v 7tt. Mám potvrdenú trombofíliu - Leiden V. Gynekológ sa hneď v 7tt zhrozil, prečo som prišla až tak neskoro a okamžite nech si od toho dňa pichám fraxiparín a objednám sa na hematológiu.
Na hematológii mi ale doktorka povedala, že keďže je to prvé tehotenstvo nevieme, aké budú ťažkosti, čiže fraxiparin vysadíme a budem chodiť každý mesiac na kontroly a, citujem "však prinajhoršom keby niečo, budeme vedieť ako postupovať nabudúce".
Je to podľa Vás v poriadku? Fraxiparin už teraz nemám, gynekológovi idem o týždeň a nechcem mu hystericky volať, že nesúhlasím s rozhodnutím doktorky :D
Suhlasim s babami.2x som potratila potom sa zistilo ze mam trombofiliu.teraz picham od zaciatku clexan a vsetko je v poriatku.dufam ze aj bude.hematologicka a tiez moj gyn. Hned sa zhodli pichat a byt sledovana na hematologii.urcite hem.rychlo zmen!
ďakujem pekne za odpovede, išla som gynekologovi, ten sa úplne zhrozil, že neexistuje, okamžite nasadiť fraxiparin a nevysádzať, že prečo som mu nezavolala hneď a nabudúce keď si nebudem istá, mám volať aj o polnoci :D vypísal mi znova výmenný lístok, inej hematologičke, ale že fraxiparin budem pichať aj keby čo bolo, do konca šestonedelia
@mogaa to nie je celkom pravda ze len kvoli mamicke picha sa preto lebo ked je husta krv upchaju sa male cievky ktorr vyzivuju placentu a ostanu nam oci pre plac....zmenit hematologa jednoznacne....ja mam vrodenu trombofiliu heterozygot a okamzite mi nasadila clexan 0,4 ml aj bez odberu....picham cele tehu a aj sestonedelie musim...
ahoj baby ja som fraxiparin dostala v nemocke posledny tyzden na riedenie krvy kedze som len lezala a ako ma prepustli mi zo vysadili ze ved doma sa uz hybat budem viac. Ale pritom doma mi dali tiez len kludovy rezim. Bojim sa ze ked som ho tyzden brala a teraz mi ho vysadili sa cosi moze stat.. Dostavala som ho len preventivne som 29tt
@nikol889988 ked nemas pptvrdenu trombofiliu nemoze sa nic stat...oni Ti urcite brali krv a robili Ti testy na hustotu krvi...len dodrzuj pitny rezim 2 l denne a pekne sa hybat 👍 ak sa neliecis na hematologii nie je coho sa bat. Drzim palce nech vsetko dobre dopadne
@mogaa dovolím si nesúhlasiť. V tehotenstve je potrebné pichať clexane alebo fraxi ideálne hneď od začiatku,nakoľko pri týchto problémoch často bez toho dochádza k potratu lebo plod prestane byť dokrvovaný. Takto mi to vysvetľovali po 2hom potrate,keď už sa vedelo čo mi je. Pichala som si do skončenia 600nedelia a potom je udržiavacia liečba anopyrin 😉
Ahojte mam 6 baleni clexanu - 4 ak by niekto potreboval. Zaruka do 10/2024.
@keksicok presne tak, ja som kvoli leidenovi 4x potratila hneď na začiatku. 3x som o ňom ešte nevedela a štvrtý krát som sa mala ozvať na hematologiu pri pozitívnom teste aby mi predpísala clexane. Bol však vikend a už som to žiaľ nestihla - stalo sa to zase. Dala mi domov len 2 krabice clexanu s tým, že si ho mám začať pichať ešte pred testom keď budem tušiť že by som mohla byť tehotná. Takže hop alebo trop. Zrejme preventívne asi radšej začnem hneď po ovulacii a skúsim ho pýtať do zásoby aj od gynekológa.
@janulka257 môžem sa spýtať kedy si ju dostala? V šestonedelí? Ja si pichám clexane 0,4..od začiatku tehu, teraz som v 37tt a mám veľký strach aby som ju nedostala.

@tam9 presne tak, mne to bolo tiež takto vysvetlené od hematologa, prvé dva trimestri sa chráni týmto spôsobom bábo, tretí a šestonedelie žena kvôli riziku trombozy.