icon

Tŕpnutie ruky v tehotenstve

ivka224
30. mar 2025

Dobrý deň, som v 20tt. Veľmi, ale naozaj, že veľmi mi tŕpne ľavá ruka v zápästí. Tŕpne mi cely deň, ale v noci je to najhoršie, až sa budím s plačom, lebo to boli ako zlomenina. Potom počas dňa to nebolí až tak, ale cítim to. Máte s tým v tehotenstve skúsenosti? Neviem, či ísť na pohotovosť, alebo má odtiaľ otočia, že to kvôli tomu, že som tehotná. Ďakujem.

ivka224
autor
30. mar 2025

@ivka224 magnezium teda beriem, som zabudla dopísať.

kiki68
30. mar 2025

@ivka224 je to vnutorny opuch a tlaci na nervy, mala som to v minulom tehu, az mi skrucalo ruky, skus od lekara vysoku davku magnezia a teoreticky tehu aspirin, aby telo neslo do tohto rezimu .

ysseba
30. mar 2025

@ivka224 Mám skúsenosti. Pri prvom tehotenstve mi strašne tŕpla. Vystupňavalo sa to tak, že keď som napr. držala pohár, tak som nevedela, že či ho naozaj držím dosť pevne. Úplne som stratila v nej cit. Nikto nič neriešil, že je to skrátka tehotenstvom. Že plod tlačí na nejaký nerv. Ako som porodila, tak v ten moment bolo po probléme. pri druhom som to nemala a teraz pri treťom ma to zas trápi. Síce nie v až takej miere (zatiaľ). Len obávam sa, lebo ja som tŕpnutie ruky cítila trošičku už aj pár týždňov predtým než som otehotnela, preto sa obávam, že toto bude iný problém, ktorý sa pôrodom nevyrieši ☹ Neviem či nepôjde o karpálny tunel, keďže malíček mi netŕpne. Neboj, ty to máš určite z tehotenstva, no len dosť skoro ti to začalo ☹ Spomeň to na poradni dr., ale priprav sa na to, že s tým nič nebudú robiť a budeš to musieť len pretrpieť.

lenkakravcova
30. mar 2025

@ivka224 a robili ti testy na zrazeninu ?
Lebo bolesť v ruke môže byť spôsobená aj zrazeninu krvi. A to je teda riadne nebezpečné a je to celkom častá komplikácia v tehotenstve.

mogaa
30. mar 2025

no na pohotovosť toto určite nie je....zajtra lekár a buď ti zvýši magnézium alebo pošle na neurológiu...môžeš mať v chrbtici zaseknutý nerv a vystreluje ti to občas do zapästia....

jenisjenis
30. mar 2025

@ivka224 aj mne to zacalo tak v polovici tehu ale povedali ze sa neda nic robit a porodom to zmizne tak aj bolo.Daj magnezium kolko lekar dovoli a ak bude trpnut v nici skus ju zvesit z postele

smejkuskaa
30. mar 2025

ja som to mala 😕 asi od polovice tehotenstva až do konca , nepomohlo ani magnezium 😒 ako prišlo tak aj odišlo . Prajem veľa síl, tiež som si zopár nocí preplakala kvôli trpnutiu a nemohla som spať 😏