Ťuknutie autom do steny v tehotenstve: Mohlo sa mi niečo stať?
Ahojte, dnes som parkovala a počas toho som ťukla do stenky vpredu autom. Som to uplne nevypočitala. Mohlo sa niečo stat ked uz zastavujes uplne a ťuknes?
@anonym_f86111 nie normalny, ale nestiahol ma
@sisi2212 tak to je celkom nezodpovedné v dnešnej dobe jazdiť bez teho pásu. Aj tak si myslím že ste s bábätkom v poriadku , ráno zavolajte či máte prísť a ak sa vám niečo nezdá teraz tak smer pohotovosť. Musíte vy vedieť že čosi nie je ok ale ak cítite pohyby malo by to byť ok. Pás si zabezpečte na bazároch pár euro, stane sa veľa krát aj horších veci nie len ťuk do steny.
@anonym_1ae7ca ano jedna sa o nizku stenu, tak aom to tak nazvala
@sisi2212 nízka stena sa volá múrik 😉
Ja Ťa trochu upokojim, ja som so sebou šlahla v kúpeľni na zem - chrbtom, malý to prežil. Ale bola som nakoniec aj na.pohotovosti pre istotu - nikto ma nevysmial, len som platila tuším 10€.
Hlavne treba dávať pozor na stres a šoky to je horšie
V prvom tehotenstve havária v zime, na ceste sme začali robiť hodinky a skončilo auto prevalene na boku v priekope (šoféroval ex). V druhom som cuvala a neodhladla vzdialenosť autá za mnou a bola to riadna šupa. Deťom ani mne nic nebolo.
@anonym_f86111 Na sono?? Pretoze sa posuvala po cm na parkovisku a tukla do stenky? To snad nie. To je ako ked si sada na stolicku a bruchom sa buchne do stola. Tiez pojde na pohotovost?
@iwesska áno na sono. Som zdravotník pani
@anonym_b8b0de asi mala stena 🤷
@anonym_314e01 tak potom stienka, nie stenka.
Ja som ako tehotna spadla na brucho a nic sa nestalo.
Bolo mi povedane, ze horsie je padnut na zadok, ako na brucho. Ked uz.
Ale ak sa bojis, urcite chod na pohotovost. Nevysmeju ta a neposlu domov. Neboj sa.
Ja sa vyjadrím k tej stenke😀 pani bude asi zo Záhoria, u nás sa nárečovo povie nízkemu múriku stenka 😊
@anonym_044edb ale ja sa nerozpravam o aute, ja riesim, ci to nemoze babatku uskodit, take trhnutiw
@sisi2212 Ked to bol mierny naraz, nie, nema sa co stat. Dieta je v plodovej vode, je to tiez taky mensi airbag. Ak sa velmi bojis, tak zbehni do nemocnice, nech Ti spravia ultrazvuk. Ale ak sa normalne hybe, tak nie je velmi co riesit. Ak si v zaciatocnom stadiu tehotnestva, kde ho nemalo ako obuchat o stenu brucha, uz vobec nie 😉
Ak vo vyssom, pas su dufam mala pod bruchom...
Jeezes! Parkovala, už takmer stála a ťukla autom do nejakeho múrika. A “zdravotnik” jej odporúča pohotovosť? Toto je presne plytvanie peňazí a času zdravotníkov. Zdravotník - nauč sa čítať s porozumením a kriticky rozmýšľať, v tvojom povolaní je to nevyhnutnosť.
P.S. tiež som zdravotník
Jeezes! Parkovala, už takmer stála a ťukla autom do nejakeho múrika. A “zdravotnik” jej odporúča pohotovosť? Toto je presne plytvanie peňazí a času zdravotníkov. Zdravotník - nauč sa čítať s porozumením a kriticky rozmýšľať, v tvojom povolaní je to nevyhnutnosť.
P.S. tiež som zdravotník
@anonym_380c80 prosím vás dúfam že pracujete na pozícii kde máte nulovú zodpovednosť... Písala som aby pani zavolala ráno lekárke , ktorá jediná pozná jej stav nech ona vyhodnotí, či má prísť. Vy viete ako málo tukla? Boli ste tam ? Viete či nemá pani rizikové tehotenstvo? Či nemá pani psychické problémy ktoré zhoršuje stres? No. A nie kvôli nám, opatrným to zdravotníctvo krachuje, ale kvôli vám ktorý mávate rukou nad všetkým. Nech by to aj bola banalita, keďže sem pani píše, evidentne je v strese či je ok a keby na to sono mala ísť len z psychologického dôvodu , nevidím najmenší problém. Ale vy budete asi zdravotník pre ktorého sú pacienti obtiažou. Smutné ....
@anonym_380c80 prosím vás dúfam že pracujete na pozícii kde máte nulovú zodpovednosť... Písala som aby pani zavolala ráno lekárke , ktorá jediná pozná jej stav nech ona vyhodnotí, či má prísť. Vy viete ako málo tukla? Boli ste tam ? Viete či nemá pani rizikové tehotenstvo? Či nemá pani psychické problémy ktoré zhoršuje stres? No. A nie kvôli nám, opatrným to zdravotníctvo krachuje, ale kvôli vám ktorý mávate rukou nad všetkým. Nech by to aj bola banalita, keďže sem pani píše, evidentne je v strese či je ok a keby na to sono mala ísť len z psychologického dôvodu , nevidím najmenší problém. Ale vy budete asi zdravotník pre ktorého sú pacienti obtiažou. Smutné ....
@anonym_f86111 a k tomu plytvaniu času. Nikdy som na sone netravila viac ako 2 minúty. Plus obliekanie 5 minút. Naozaj sa tu pozastavujete či pani nenaruší operačný plán dňa ?
@sisi2212 tak to je celkom nezodpovedné v dnešnej dobe jazdiť bez teho pásu. Aj tak si myslím že ste s bábätkom v poriadku , ráno zavolajte či máte prísť a ak sa vám niečo nezdá teraz tak smer pohotovosť. Musíte vy vedieť že čosi nie je ok ale ak cítite pohyby malo by to byť ok. Pás si zabezpečte na bazároch pár euro, stane sa veľa krát aj horších veci nie len ťuk do steny.
@anonym_f86111 Tie tehu pasy na testoch bezpecnosti totalne prepadli. Kadejake lacne cetky made in China ci Vietnam, bez europskej bezpecnostnej certifikacie. Vyhla by som sa v tomto pripade urazaniu za to, ze takyto smejd nepouziva. Ja pouzivam klasicky pas, davam si ho pod brucho a cez prsia a je po probleme.
@anonym_f86111 Tie tehu pasy na testoch bezpecnosti totalne prepadli. Kadejake lacne cetky made in China ci Vietnam, bez europskej bezpecnostnej certifikacie. Vyhla by som sa v tomto pripade urazaniu za to, ze takyto smejd nepouziva. Ja pouzivam klasicky pas, davam si ho pod brucho a cez prsia a je po probleme.
@mysulkamysulka bavím sa o páse ktorý je v aute ale miesto datia pod brucho ( wtf ktorá žena by to urobila ? ) vám obopne stehna. Absolútne to nemá ako nefungovat a môj manžel je bezpečnostný technik čo sa áut týka tak asi by mi povedal že haló .....ach
@mysulkamysulka bavím sa o páse ktorý je v aute ale miesto datia pod brucho ( wtf ktorá žena by to urobila ? ) vám obopne stehna. Absolútne to nemá ako nefungovat a môj manžel je bezpečnostný technik čo sa áut týka tak asi by mi povedal že haló .....ach
@anonym_f86111 Vsak presne o tych pasoch hovorim! ÖMTC aj ARAG pred nimi varuju, lebo ich testovali. " haló a ach!"
@anonym_f86111 Tu, dala som si tu namahu. Vas technik je blbec. Prajem prijemne citanie.
@anonym_f86111 Tu, dala som si tu namahu. Vas technik je blbec. Prajem prijemne citanie.
@mysulkamysulka tak to video je skúšané pri náraze a zo všetkou úctou tam naozaj žiadny pás nepomôže ten pás je prioritne na rýchle zabrzdenie aby nezmacklo brucho čo sa mi reálne stalo a ďakujem mu.... Neverte všetkému čo čítate a zapojte sedliackym rozum pri predstave ako funguje. Je to naozaj hlúpy a na toto dostacujuci princíp ....
Nic sa tebe ani babu nestalo... mozno tomu autu alebo tej stenke...

Treba sa zabalit do igelitu a cakat na porod.