icon

Tvrdá časť bruška v 21. týždni

annnnnnnnna
1. apr 2023

Ahojte prosím vás mal niekto podobnú skúsenosť ?
Som v 21tt a dnes som mala 2krat akokeby určitú cast bruska tvrdšiu na dotyk . Bolo presne hmatom cítiť kde začína . Po minúte sa uvoľnilo . Prosím vás má niekto podobnú skúsenosť ? Môže to byt tvrdnutia brucha ? Ďakujem za odpoved .

gabriela2952
1. apr 2023

@annnnnnnnna ak sa jedná o tvrdnutie, tak by malo tvrdnut celé bruško. Necítili ste pri tom aj pohyb bábätka? Lebo sa mohlo trosku vypucit 😊

annnnnnnnna
autor
1. apr 2023

@gabriela2952 ja ani neviem v tom soku som to nejako neriešila . Akurát dnes menej cítim kopanceky ako predchádzajúce dni . Mám celkom strach

gabriela2952
1. apr 2023

@annnnnnnnna v takomto týždni pohyby ani nemusia byť každý deň 😊. Ale tiež ma to z prvú vylakalo takže vás chápem. Začnite užívať magnézium, ale ako myslím si, že ten kopček bolo babo 😊 tiež som to tak mala 🍀

1234321
1. apr 2023

@annnnnnnnna ahoj, mne tak začalo tvrdnut bruško. A nakoniec som rodila v 32tt, babatko mi zachránili lekári, synček bol v inkubatore. Radšej by som išla na pohotovost….

liv1
1. apr 2023

Je to tvrdnutie bruska. Ak ich je do 10, je to ok. Maternica sa postupne pripravuje. Trosku mozno zvolni. Mne v tom tyzdni stvrdlo brucho aj 40-50 a viac krat denne, lezala som az do konca tehu, skracoval sa krcok. Ale dve stvrdnutia, to je nic 😉

annnnnnnnna
autor
1. apr 2023

No každopádne ak sa zajtra zopakuje tak pobežím na pohotovosť pre prípad … a dnes som bola aj dosť na nohách a celkom sa unavila . Tak to môže byt hadam aj z toho ?

liv1
1. apr 2023

@annnnnnnnna ano z toho. Tak magnezko a zajtra vyloz nohy. Neprepinaj sa

miskamicha
1. apr 2023

@annnnnnnnna klud.. .ne tvrdlo brucho od 16tt a pohyby boli kedy ako... 2 dni intenzivne a 3 dni dokopy nic. Ak sa obavas skoc na pohotovost. Nikto ti nepovie ze co a ako.. aj ked uprimne - aj keby sa nieco dialo v tomto tyzdni babo mimo teba neprezije. Mysli pozitivne. Verim ze je vsetko ok. 🙂
Ano brusko moze tvrdnut aj pri zvyšenej namahe.

petruska173
2. apr 2023

To sa stáva, dieťatko sa tiež musí ponaťahovať, skrutit, povyduvat sa atď. Stáva sa to najmä po námahe, u mňa je to vždy ráno, od asi 17tt. Doktor povedal že si mám vtedy oddýchnuť a dať magnerot.