Tvrdnutie bruška v 24. týždni
Ahojte,
som v 24.tyzdni a tvdlo mi brusko. Tak mi doktor predpisal diazepam, nakazal klud na lozku a som PN. O 2 tyzdne mam ist na kontrolu. Ak sa to zlepsi, budem moct ist naspat do prace? a ak sa to nezlepsi, citala som ze sa diazepam nema podavat dlhodobo... nemate skusenosti s postupom?
No ten Diazapam na tvrdnutie to je zaujimave teda...hlavne tie vedlajsie ucinky. Kolkokrat za den ti tvrdlo brucho? Ja len ze ci vies ze po 20 tt je normalne ked ti stvrdne do 10x za den. Ja som to mala aj pri prvom synovi, tiez mi Dr. kazala uzivat asi 3x denne magnezium, no ja som si ho nedavala, len mineralku magneziu som pila, lebo mi to strasne znizovalo tlak a bolo mi z toho zle a poviem ti, ze ani mi to nechybalo. Porodila som normalne na termin a aj to sekciou, lebo kontrakcie som ani nemala. Teraz som mala to iste uz od 14tt - tiez mega davky magnezia kazali. Ale viem ako reagujem, takze zas len magneziu max. popijam ked pocitim tvrdnutie, ale to fakt len 1-2x denne aj to nie kazdy den. Pekne sa to same bez zasahov upravilo. Maternica sa cvici, nie je dobre kazdy jeden stah hned "liecit" pokial sa zaroven neotvaras. Este mi napadlo mne dala Dr. v prvom tehu k tomu Mg aj Guajacuran - to je na relaxaciu svalstva, ale ten som tiez mala len 1x, lebo vraj vobec nie je dokazane, ze to ma vplyv na maternicu, len na celkove upokojenie a o tom istom je asi aj Diazepam len s horsimi vedlajsimi ucinkami, ten Guajacuran ich ma minimalne.
no ja som mavala strasne bolesti pri tom, ze som ledva stala na nohach, a trvalo to aj 20 minut. Magnezium som mala na zaciatku, ale pomohlo len minimalne. teraz, ked som Pn a nechodim do prace, len lezim, je to ovela lepsie. Myslim, ze dost ovplyvnovala moja praca tehotenstvo. musela som stale stat na nohach v zafajcenom prostredi a posuvat niekolko kilove veci hore dole... no bojim sa, ze teraz, ked poviem doktorovi, ze sa mi to zlepsilo, ze ma posle naspat do prace, a zacne sa to znova...
O diazepame som tiez nepocula ale mne brusko tvrdlo velmi skoro a velmi casto, brala som magnezium a ked uz ani to nezaberalo tak uz len infuzie a lezat 🙂 ale myslim si ze navrat do prace neni dobry napad uz len kvoli tomu ze sa natahujes s tazkymi vecami a to nepomaha tomu tvrdnutiu..
@lamias jezis,len to mu musis povedat,aku mas pracu! Uz len to zafajcene,prostredie! Nieto este zdvihanie tazkych bremien.ak nemaju v praci pre teba lahsiu poziciu,kde nebudea v zafajcenom a nebudes musiet tazke zdvihat,tak ta musi nechat doma. Mne prave zvyklo tvrdnut,ked som maleho syna zdvihala,ked vzdoroval a,musela som.ho dopravit do kocara a priputat,to bola namaha. Potom,som,uz s nim,radsej sama,nechodila.
radsej so to nejak zariad,mas na,to pravo,ved neohrozis babo kvoli robote.
no lenze ja som mu to hovorila, a jeho to vobec nezaujimalo, tvrdil mi, ze je to pracovno pravne a s nim to nema nic spolocne...

@lamias s diazepamom nemam skusenosti, pri tvrdnuti sa dava magnezium....ten je neskodny 😉