Tvrdnutie bruška v tehotenstve: Je to normálne v 17. týždni?
Tvrdne mi brusko trva to niekolko sekund mavam občas aj jemne pichanie mali ste to nejaka? A čo vam lekar povedal mne že magnesko brať ale tak skoro sa mi nezda ze je to v poriadku
je to normálne, rozťahuje sa maternica, kým nekrvácaš je to OK
@mihnakova presne toto aom mala v takom 18tt myslím, tvrdlo mi bruško, nebola som si istá tak som šla k dr a ona že sa mi skrátil krčok a poslala ma ležať do nemocnice. Nakoniec krčok bol relatívne ok aj keď bol kratší ako na poslednej kontrole ale vydržali smw do konca.
Je to naozaj tvrdnutie? Ja to zvyknem mat ale ked mi zatlaci na brusnu stenu, tiez zvycajne par sekund a potom ked sa presunie tak to prejde. Najvyraznejsie to bolo presne okolo 17tt. Navyse to pichnutie nemoze byt uz nejaky jemny pohyb alebo ked zatlaci na maternicu alebo do rebier? Ale co sa tyka magnezia tak zvycajne sa dava na tvrdnutie len magnezium alebo v niektorych pripadoch guajacuran.
@anonym_ca43c4 som prvy krat tehotna tak neviem opisať čo je tvrdnutie ale zrazu sa to napne tak silno ako kamen a po par chvili zmäkne mysliš žeby už babätko mohlo byť natolko velke že ho citim?
@mihnakova presne toto aom mala v takom 18tt myslím, tvrdlo mi bruško, nebola som si istá tak som šla k dr a ona že sa mi skrátil krčok a poslala ma ležať do nemocnice. Nakoniec krčok bol relatívne ok aj keď bol kratší ako na poslednej kontrole ale vydržali smw do konca.
@anonym_b5b47e ja mam skrateny krčok na 24mm beriem progesteron nato vaginalne a peronalne preto sa bojim že či je to v poriadku . Ako dlho si bola v nemocnici
@anonym_b5b47e ja mam skrateny krčok na 24mm beriem progesteron nato vaginalne a peronalne preto sa bojim že či je to v poriadku . Ako dlho si bola v nemocnici
@mihnakova pár dni som bola v nemocnici, moja dr namerala krčok dokonca 3,5cm a povedala že je krátky, a poslala ma do nemocnice. Čo taká dĺžka je ok alw mne nepovedala vtedy dĺžku. A v nemocnici namerali 2,8cm. A tvrdnutie bruska je keď celé bruško stvrdne na kameň na pár sekúnd a potom povolí. Neni dobre keď sa to opakuje viac než 10x za deň tuším, ak sa ti neico nezdá rasssej sto krát pohotovosť alebo k dr ako raz neísť a ľutovať. Ja som ležala dokonca v nemocnici ešte dva ďalšie razy a na tretí krát som konečne rodila ale u mna nakoniec akútny cisársky. Ale čo sa týka krčka tak naloniec držal poriadne. Kludovy režim nariadený ale tak robila som to čo bolo potrebné.

Je to naozaj tvrdnutie? Ja to zvyknem mat ale ked mi zatlaci na brusnu stenu, tiez zvycajne par sekund a potom ked sa presunie tak to prejde. Najvyraznejsie to bolo presne okolo 17tt. Navyse to pichnutie nemoze byt uz nejaky jemny pohyb alebo ked zatlaci na maternicu alebo do rebier? Ale co sa tyka magnezia tak zvycajne sa dava na tvrdnutie len magnezium alebo v niektorych pripadoch guajacuran.