Tvrdnutie maternice v 19. týždni

henikapetko
29. jan 2014

Som v 19.tyz a v pondelok som išla k lekárovi s tým,že mám bolesti a kŕče,doktor
I predpísal horčík,že mi tvrdne brucho odniesla som včera moc a dnes som volala,že moc ne ok,no bolesti a kŕče mi zase zacali.Ja uz neviem ci sa mám obliect a ísť zase na gyndu....za posledné 3 dní som tam bola 2x poraďte prosím súri to

andrejka1978
29. jan 2014

@henikapetko ahoj, ja som tiez dostala tvrdnutie brucha v 19tt. tiez som dostala magnezium. kolko beries a aku davku? je totiz dost rozdiel ci mas 50mg alebo 375mg 3x denne. ja som dostal od lekara tabletky 375mg horcika 3x denne. pomohlo to vyrazne. ale asi len na tyzden. potom sa tvrdnutie vratilo a sla som do nemocnice. ak to neprejde chod rovno na pohotovost a kasli na obvodneho gynekologa. to uz potom nezvladaju tabletky, treba nieco silnejsie a efektnejsie. nechaju si ta 4 dni v nemocnici a daju ti magneziove infuzie a na par mesiacov mas urcite pokoj. mozno ti to vystaci az do porodu. zrejme mas drazdivu maternicu. potrebuje sa tvoje telo nasytit magneziom a potom bude dobre. tak mi to vysvetloval moj lekar. uzastny clovek, bez neho by som nemala druheho syna. nenechaj si tie krce vystupnovat.drz sa a ozvi sa ako sa mas.

henikapetko
autor
29. jan 2014

@andrejka1978 takze sa mám obliect a ísť nepíše aké sú je to magnerot a beriem 2-1-2

andrejka1978
29. jan 2014

@henikapetko no na pohotovost chod az po obede, ked uz nemaju obvodaci ordinacne hodiny. inak by ta mohli posielat k tvojmu lekarovi. a nenechaj sa odbit, nechaj sa hospitalizovat. ak sa ti neotvara krcok oni sa budu mozno tvarit ze az tak vela sa nedeje. ale ja mam dost osobnych skusenosti a tiez rady od mojho lekara, ze treba radsej par dni si odlezat na infuzkach ako potom prist ked sa uz naozaj krcok otvara a vtedy je to uz fakt vazny stav. tomu treba predist. a urcite sa ti aj psychicky ulavi, celkovo sa ukludnis. pozerala som ten magnerot, ak je to v takom orandzovom baleni tak to je strasne slabe magneziu len 32mg. to je absolutne nic ked mas takyto stav. potrebujes 10nasobok 3x denne.

andreasiskova3
29. jan 2014

ahoj, mne tiež tvrdne brucho už nejaký ten týždeň niekoľko krát denne, som v 21 tt. dr. povedal, že zospodu som dobre, že sa zatiaľ neotváram a tiež beriem magnezium. ale že ak by sa mi hocičo nezdalo, tak mám hneď prísť. takže si myslím, že ak sa Ty necítiš dobre, tak radšej choď. radšej viac krát ako keby malo byť neskoro.

henikapetko
autor
29. jan 2014

Asi budem vyzerať ako debil ale ja vôbec neviem čo znamená že sa neotvaras,ja mám trošku takého lekára čo mi nič nepovie,keď som sa ho pýtala prečo mám bolesti tak mi na to povedal,že moje telo chce.potratit...a to je všetko a áno je to oranžové balenie.

aadulik2110
29. jan 2014

@henikapetko andrejka ti dobre radi, zajdi odpoludnia na pohotovost a nenechaj sa odpalkovat. Ja som pri prvom uzivala az 32tt,lebo som mala kontrakcie a teraz beriem od 26tt,lebo mi tvrdlo brusko a zacal sa mi skracovat krcok. A to beries velmi malo toho magnezka, pri oboch mam predpisane magnezko 500mg a uzivam 2-2-2 tabletky denne. Tak si zrataj, ze tvoja celodenna davka sa ani neberie na tu moju jednu.

aadulik2110
29. jan 2014

@henikapetko tesne pred porodom sa zacne krcok skracovat a otvarat sa,aby mimi mohlo ist von. Ak sa to stane skor,tak hrozi predcasny porod.

denda29
29. jan 2014

@henikapetko ahoj ja mam teraz tiez taky istý problem beham k dr ako na pase. ale tiez mi predpisala magnezium a teraz cakam vysledky z krvy a z mocu. Robis?? alebo si doma?

andrejka1978
29. jan 2014

@henikapetko krcok sa otvara ked ma dojst k porodu. tvrdnutie brucha moze otvarat krcok .ked sa to nezastavi,je dost pravdepodobne,ze sa ti krcok zacne otvarat. dalej uz nemusim pisat ani.......no ak chces este vydrzat, kup si v lekarni magneziove tabletky volaju sa Magnex - velky biely umelohmotny obal je tam tusim 180 tabletiek v davke 375mg magnezia v tabletke - najsilnejsie magnezium na nasom trhu. daj si rovno dve a za 6hodin dalsie dve a ked sa to ukludni prejdi na jednu trikrat denne. moze ta to trosku prehnat, lebo magnezium v tabletkovej forme vo vyssich davkach posobi trochu laxativne. ale to je nic. ked ti to toto nezastavi tak hned do nemocnice. kasli na takeho gynekologa...........ja som sa nechala raz odbit a neskoncilo to potom dobre. uz som tu chybu viac neurobila.........

safranca
29. jan 2014

mne tvrdlo od zaciatku 5mesiaca a brala som sumive magnezium 3x denne a pomohlo to

henikapetko
autor
29. jan 2014

@andrejka1978 baby ja uz neviem čo robiť ja ničomu ne hapem doteraz neboli problémy a zrazu toto no ja som si magnezium sama nepredpisala,užívam to tak ako.mi povedal lekár...

henikapetko
autor
29. jan 2014

@henikapetko v tých liekoch píše že počas tehotenstva sa užíva pri hroziacom predčasnom pôrode....takze mne hrozí predčasný pôrod???

andrejka1978
29. jan 2014

@henikapetko ja viem ze je to tazke. ked ide vsetko dobre, tak sa nad nicim nezamyslas. ked pride problem clovek dostane strach a caka podporu a riesenie od lekara. no nie je lekar ako lekar. nechcem nikoho znevazovat a hrat sa tu na doktora ja. vsetko co som napisala mam od mojho lekara. ta vysoka davka magnezia v tabletkach nemoze tebe ani babatku uskodit. ved magnezium nie je na predpis. ak mas problem, lekari su od toho, aby ho vyriesili. ak sa ti stav nezlepsuje, chod znovu za gynekologom ak chces a veris mu, alebo rovno do nemocnice alebo nech to posudi este iny lekar. ten maly cloviecik stoji za to, aby si sa dozadovala starostlivosti a mozno vynalozila aj viac usilia ako si si myslela, ze bude treba. treba za neho bojovat a nevzdavat.

andrejka1978
29. jan 2014

@henikapetko no ak sa ti bude otvarat krcok tak ano. tvrdnutie brucha tak 10x za den bez otvarania krcka nie je nebezpecne. ale musi sa to dostat do tohto stadia. ze budes to pocitovat parkrat za den a bude to znesitelne. a na kontrole krcka bude vsetko ok.

henikapetko
autor
29. jan 2014

@andrejka1978 a ak sa ten kŕčom otvára zistím to aj ja nejako???Podľa bolesti alebo tak,ja stále nerozumiem doktor vravel,že mala je v úplnom poriadku tak prečo mám ja tak neznesiteľné bolesti.

dixie_chick
29. jan 2014

Ahoj, mne tvrdlo od cca 24tt, brala som konske davky magnezia az do 36tt. Bolo mi povedane, ze tvrdnuti mozem mat max. 15 za den, inak palit na pohotovost. V 34 tt som lezala v nemocnici tri dni, dostala som magnezium v infuziach a sla som domov. Si na PN?

dixie_chick
29. jan 2014

Snaz sa vela odpocivat, lezat, ja som mala aj postel pri nohach vyvysenu, to mi poradili v nemocnici. Ja by som sla na tvojom mieste na pohotovost, este mas pred sebou viac ako polovicu, za to, ze sa das skontrolovat niekym inym nic nedas...

dixie_chick
29. jan 2014

@henikapetko to, ci sa krcok otvara zisti lekar. Aj podla mojej lekarky bolo po vysetreni vsetko ok, ale radsej ma poslala do nemocnice na sono a tam zistili, ze zdaleka tak vsetko ok nie je, mala som otvorenu tzv. Vnutornu branku, aj ked sa krcok zdal ok.

henikapetko
autor
29. jan 2014

@dixie_chick pripadam si ako idiot lebo keď pozerám čo mi tu píšete tak si pripadal ako mágie nikdy som veci ohľadne tehotenstva neriešila,teraz mi doslo tak zle,že som skoro odpadla.Ale uz to prechádza.

dixie_chick
29. jan 2014

@henikapetko Kym si clovek tymito vecami neprejde, tak sa deju mimo neho... 😒 . Drzim palce.

ejmi25
29. jan 2014

Nechapem tvojho lekara mne brusko tvrdlo od 16 tyzdna dal mi magne b 6 ten je uba na predpis kocky tu spominaju magnesium to je slabe magne b 6 som brala 3 krat za den jednu a totalny klud ziadna namaha no a ked som mala bolesti priserne celu noc som nespala dr ci som mala pohlavny styk ano mala zakazal mi ho a potom uz bolesti neboli.,chod na pohitovost drzim palceky a daj vvediet ako s dari to je len moja skusenost

henikapetko
autor
30. jan 2014

@ejmi25 tak akurát sedím v čakárni na gynde zase boli v noci obrovské bolesti...tak uvidíme čo povie držte palce

ejmi25
30. jan 2014

Ahoj neboj kým sa ja vynosila dve detičky som sa po gynde nabehala

foofee
30. jan 2014

mne zacalo brusko silno tvrdnut s prvymi pohybmi, cca 16-17 tyzdni. V 18 tyzdni som skoncila v nemocnici na infuziach, tvrdlo mi niekedy viac ako 20x za den, bola som tam skoro 2 tyzdne, ale krce som nemala. Krcok sa mi nastastie neskratil, ani som sa nezacala otvarat, ale treba to riesit... Takze ak mas bolesti v takom tyzdni a castokrat ti brusko tvrdne, bolo by fajn si polezat aj v nemocke. Ja mam odvtedy diagnozu hroziaceho potratu/porodu a sme uplne v poriadku, len sa potom uz treba setrit do konca. Je to velmi caste, hlavne sa nestresuj 🙂 magnerot beriem doteraz

henikapetko
autor
30. jan 2014

@foofee uz balim veci do nemocnice dnes mám ísť na príjem veľmi sa Bojim veľmi

afrika
30. jan 2014

@henikapetko čo ti povedal dr??

henikapetko
autor
30. jan 2014

@afrika že musím ísť na príjem na infúzie,lebo že mi tvrdne brucho

afrika
30. jan 2014

@henikapetko nebojkaj, sa budeš pod dohľadom a to je hlavné... držkajte sa 🙂 🙂

daniela1992
30. jan 2014

@henikapetko ahooj neboj sa tie infuzky ti iba pomozu a budš pod dohladom . Ja som tiež ťažko znašala nemocnicu ale ber to z tej druhej stranky . Budeš len oddychovať a ono sa to upraví 🙂 v dnešnej dobe ma problem s tvrdnutim asi tak 80 percent tehotnych . Čiźe to nieje absolutne nič nezvyčajné . Hlavne nesmieš stresovať

henikapetko
autor
30. jan 2014

@daniela1992 baby ako dlho sa tam leží??do nedele má asi nepustia čo?lebo v nedeľu mám národky a som chvela s rodinoupposedieť fakt to bude všetko ok?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre