Ulcerózna kolitítida a tehotenstvo
Baby som v 11 týždni tehotenstva ako som otehotnela vylúčila som Pentasu, tetaz sa mi Ulcerozna kolititida vrátia poradte môžem jest aj počas tehotenstva túto pentasu
V prvom rade ist k svojmu gastro lekarovi a nie vysadzovat samovolne tak zavazne lieky 😕 pri chronickom ochoreni ako je UC a brani liekov su vacsinou tehotenstva konzultovane s odbornikmi este pred pocatim, aby sa nastavila spravna liecba a neovplyvnilo to vyvoj embrya/plodu...neliecene ochorenie moze mat zavaznejsie nasledky nez branie daneho lieku...
ja mám UC už 10 rokov, nikdy by som si svojvoľne nevysadila lieky, teraz som v 23 tt, beriem Salofalk tbl. a supp. k tomu aj Imuran . Pred 6 rokmi sa mi narodila zdravá dcérka, akurát v dôsledku choroby mi nepostupoval pôrod, rodila som SC, a nepristupilo mi mliečko - nekojili sme sa. Inak všetko ok . Aj v súčasnosti je zatiaľ všetko v poriadku až na niektoré hodnoty z krvi, spôsobené chorobou. Mám nízke hodnoty hemoglobínu a vyššie hodnoty krvných doštičiek. Určite vyhľadaj svojho gastroenterologa, nadstaví ti liečbu aby si bola ty aj bábo v poriadku.
@zuzanka.zuzu riešila som to s doktorom a sám mi povedal na začiatku vysadit lebo už vyššie roka som bola ok, a teraz sa mi vrátili hnačky krv hlien v stolici
Zavolaj si na gastro a tam Ti povedia co mozes. Bo kazdy ma iny nazor
ahoj, ja mam UC 16 rokov, mam dve deti a v oboch tehotenstvach som uzivala Pentasu.. radila som sa s viacerymi lekarmi, ziaden z nich nebol za vysadenie liekov v tak narocnom obdobi akym je tehotenstvo.. nechapem celkom ako ti mohol lekar povedat aby si lieky vysadila, lebo si bola vyse roka ok.. vsak si bola asi preto ok, lebo si brala lieky, nie ? pentasa nie je kontraindikovana v tehotenstve, ani pri dojceni, obe deti som mala sledovane a nebol ziaden problem.. drzim ti palce nech si co najskor v poriadku 😉
@uctovnicka ja som mala relaps v polke tehotenstva. mne nasadil salofalk cipky. ze to posobi lokalne a v tehotenstve v pohode. nastastie zabrali. najhorsie vsak prislo po porode. 3 dnove vyvolavanie a pichanie oxytocinu dali tak zabrat konecniku, ze som kvoli bolesti nemohla ani spat. bolo to horsie ako bolest co som bola pozasivana z tahania zvonom

čo ti na to poradili lekári? to sa ti nevie vrátiť ako "sopeľ" cez víkend večer, museli ti ju opäť potvrdiť, vtedy si sa mala pýtať