icon

Umelé prerušenie tehotentva v 23. týždni

22. feb 2023

Dobrý deň, prosím Vás, čo má čaká?
Dnes mi bolo potvrdené od lekarov, že bude lepšie ak umelo preruším tehotentvo. (Nevyvíjajú sa orgány bábätku)
Ak ste to niektorá prežila a vedeli by ste ma na to pripraviť budem vám vdacna…😢

miadi
23. feb 2023

@osky ach tak mna si vytrhla z kontextu. Ano musia najprv plod zabit ale je to urcite humannejsie ako ho nechat trpiet. Neviem presne ako to robia na Svk viem len z clankov ako to robia v amerike. V su dva sposoby v jednom najprv daju injekciu ktora zastavi dietatku srdce a druha je ze ho nejak vacuum vytiahnu von a urobia Mozno kyret. Jej dietatku zlihavaju organy trpelo by. Autorka opytaj sa svojej dr presne ako to bude . Najprv ti musia otvorit cervix ak by to dlho trvalo nezufaj vraj je to tak lepsie ze to nebude mat vplyv potom na dalsie teho. Zo mna maly vyklzol no nebilo mu srdiecko Uz Asi par dni necitila som pohyby. Vysla von aj cela placenta tak dr povedala ze netreba cistit ( kyret) ale citam ze niekedy pri upt vo vyzsom stadiu teho zenu uspia a riesi sa to chirurgicky. No viem aj o zenach co rodia trebars aj v 9m s vyvolavackou oxytocinom-kontrakcie mrtve babo. Len neviem presne ako to je pri upt.Vsetko by ti mali zdravotnici dopredu vysvetlit. Krute slova odpusti ..ako Jezis na križi “ Lebo nevedia co činia.” Velmi lahko sa niekomu polemizuje co je lepsia volba ked sa ich to netyka. Ani Neviem ako to je na Svk ci ta hnet potom pustia domov ci tam jednu noc Musis ostat v nemocnici.

anonymous87
23. feb 2023

@osky prepac za moje slova, ale keby som stala teraz vedla teba, taku by som facla z otocky, zeby ti stena dala druhu 😡😡😡😡😡😡 sa tu ohanas vierou? Toto vase pokrytectvo je az smiesne…

@autorka posielam vela vela sil. Neviem co prezivas. Neviem si to ani predstavit. Moja kolegyna to zazila. Plakala som s nou. Bolo to velmi velmi tazke. Po necelom roku otehotnela a porodila zdrave dietatko. Verim, ze aj ty budes mat to statie….
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

martul
23. feb 2023

@osky na takéto zbytočné komentáre nie je nikto zvedavý. Či si myslíš, že si to doktori vymysleli. Ja som veriaca....a? Myslíš, že keď sa pomodli tak tie orgány dorastú?

martul
23. feb 2023

@osky chudera, daj si ráno po papuli keď sa zobudíš.

osky
23. feb 2023

@miadi
@martul
@anonymous87

Hlavne klud.
Ano,pisem to ako veriaca a nie som pokrytec.
A ano kazde prerusenie tehotenstva je zabitie.
Cize mozete mi tu dat aj po papuli,nic to nezmeni.

Nie som bezcitna a je mi luto celej situacie.
A nie som najivna-ze Sa pomodli a dieta bude zdrave...
Nie.s takymto pristupom isto nie.
Zazraky Sa deju...ale to by musel clovek mat iny pristup a vieru v ten zazrak.
Napriek vsetkemu,za tym co pisem,si stojim...

osky
23. feb 2023

Autorka- zazila som,a viem.
A nie ,ja ta nesudim...
Napisala som nazor.
Bola by som pokrytec,leby som ho nenapisala!

osky
23. feb 2023

@evaachesa nejatrim!
Pisem pohlad z druhej strany.

angelovka
23. feb 2023

@osky empatia, to ludom chyba. Mate potrebu sa ku vsetkemu vyjadrit, aj ked vidite ze autorka ma iny nazor ale vy si ten svoj proste musite vyjadrit. Budte empaticka a prestante uz komentovat.

liloastitch
23. feb 2023

@osky tehotenstvo s ťažko chorým dieťaťom nesie so sebou riziká aj pre matku. Na túto stránku sa to tvoje veriace ja pozrelo pred napísaním tých komentárov? Keď sa "nedajboh" stane niečo počas tehotenstva s ňou?

aga2011
23. feb 2023

Je mi to luto. Nikto nema pravo ta sudit pokial nebol v tvojej koži...vela sil

mima172
23. feb 2023

Veľmi ma mrzí, čím si prechádzaš, musí to byť neskutočne ťažké 😪 Ja by som nechala dieťa narodiť sa, vtedy, keď sa vypýta na svet samé, no to je o nastavení, možno viere a nejdem ta rozhodne súdiť. Súdenie je na "Tom hore", nie na mne, či ktorejkoľvek tu na MK.
Som aktuálne dva týždne po strate tretieho dieťaťa a dala by som snáď všetko zato, aby vo mne stále žilo. Možno choré, no žilo... Žiaľ nežije. Každopádne, muselo to byt ťažké rozhodnúť sa pre tento krok, preto buď silná.

fem
23. feb 2023

Autorka pozri si dokument “najťažšia voľba” presne o tvojej situácii tam rozprávajú ženy …

zbytočne osocujes niekoho, existujú reálne 2 možnosti , máš 2 možnosti , iné nie sú, každú by si si mala zvážiť .
Ano všetko je veľmi bolestne a bude … to ti nikto nehovorí , že tak nie je . Nie kazde rozhodnutie sa v živote deje podľa prvých emócii …

vladimira7
23. feb 2023

Prosim rozmysli si to :( Nechod na potrat...cely zivot si to budes vycitat. Doktori nevravia o postabortivnom syndrome, ktorym prechadza kazda zena po potrate. Modlim sa, aby si si babetko nechala... Nech medicina vravi, co chce... Mozu sa mylit :( Bohu nic nie je nemozne 🙏

vladimira7
23. feb 2023

@liloastitch ale nebude pikat zato, ze zabila svoje dieta!

vladimira7
23. feb 2023

@martul tak potom neveris v skutocneho Boha, ktory je vsemocny!

liloastitch
23. feb 2023

@vladimira7 ženské vy nie ste ,ale skutočne nie ste normálne! Každej jednej čo ste toto napísala prajem prejsť si tým čím si prechádza autorka. Či vám ten všemocný Boh pomôže.

jaaty
23. feb 2023

Prajem veľa, veľa sily. Prešla som si tým istým, keď sa bábätku vôbec nevyvinuli obličky. Chlapčeka som musela normálne porodiť, dostala som vyvolávačku, išlo to relatívne rýchlo. Potom lieky na zastavenie laktácie, sťahovanie prsníkov, aby sa prestalo tvoriť mlieko. Nie je to ľahké ani jednoduché rozhodnutie, ale je tvoje určite v najlepdom vedomí a svedomí. Nikto nemá pravo ta súdiť a vyjadrovať sa k tomu. Tiež som váhala, ale riskovať svoj vlastný život pripadne zdravie som odmietla. Mala som doma 1,5 ročnú dcérku, o ktorú som sa chcela a musela starať. Držím palce, nech sa zotaviš čo najskôr.

76california
23. feb 2023

Súcitím s Tebou,
veľmi si prajem, aby si sa rozhodla podľa toho, čo Ti hovorí Tvoje vnútro (možno je v rozpore s rozumom...).

maryetta
23. feb 2023

Prepač že sa pytam ale čo vlastne dr povedali?
Ma to babo vobec sancu na zivot ci potvrdili to postihnutie ci ako?
Kazdopadne moja susedka takto čakala svoje to bolo 5.dieta.
Diagnozy-ze dr povedal ze babo zomrie bud este pocas tehotenstva alebo kratko po narodeni. V tomto tyzdni to uz budes musiet porodit ☹
Ona sa rozhodla nechat s tym ze bude co ma byt. Babatko sa narodilo a zilo cca 4-6mesiacov. Maminka bola ale kludna ze urobila pre to všetko.
Neviem ale čo všetko mate potvrdene ty/vy ☹

lucilaines
23. feb 2023

Vy ste tu niektore asi fakt dementne. Normalne som sa nasrala aj za autorku co tu pisete. Ona sa pytala na skusenosti, nie na vase nazory, tak si ich strcte volakam a neublizujte zene v tak tazkej zivotnej situacii. Si myslite, ze ona nevie ake ma moznosti, ze nepregooglila cely net, nekontaktovala lekarov, neprebdela xy noci? Ze cakala len na sliepky z modreho konika, aby sa vyjadrili k jej situacii co ma podla nich robit? Toto je jedna z tych situacii, ze ked nemam co k veci povedat, tak drzim hubu. Autorka, velmi mi to je luto co prezivas. Akekolvek je tvoje rozhodnutie, je spravne, pretoze je tvoje. Naozaj tu nikomu nemusis vysvetlovat co povedali doktori a porovnavat sa so sesternicinou susedky kamoskou. Bude ta to boliet cely zivot, nenechaj si to stazit tuto nejakymi cudzimi mudrlantkami, vymaz diskusiu, zabudni co si tu citala a sustred sa na seba a svoje dobro.

martul
23. feb 2023

@vladimira7 aha takže keď sa bude autorka modliť tak bábätku tie orgány začnú rásť a bude zdravé?

henka123123
23. feb 2023

@lucilaines presne tak a budu tu mudrovat o Bohu..kde je ten Boh ked dovolil toto aby sa babetko nevyvijalo.mkde je ked deti unieraju na rakoviny a neviem co...strasne niektore neh si nehaju svoje presvedcenia ale nenutia do toho druhych ludi

76california
23. feb 2023

@henka123123
máš veľmi pekné články v profile o prijatí postihnutého dieťatka do rodiny...veľmi mi to rezonuje práve s touto témou tejto diskusie...🍀

lidia73
23. feb 2023

@martul niektore su veru tak moc zaslepene, ze by tomu uverili. bohuzial musi to byt hrozne no bude si tym musiet prejst a dostat sa z toho. dolezite teraz je aj zdravie mamicky, na to by sa nemalo zabudat

0martina0
23. feb 2023

moja skúsenosť,mám postihnuté dieťa,nedala by som ho za nič na svete,aj ked je to ťažké,okrem toho mám aj tri zdravé deti,lekári mi povedali že nebude chodiť ani rozprávať,aj chodi aj rozráva,aj lekári sa často pomýlia,cez to dieťa som sa naučila pokore ,lásky a trezlivosti,pokiaľ ma človek skutočnú vieru,tak pochopý prečo aj toto Boh dopustí

fem
23. feb 2023

@lucilaines prečo nedokážeš svoj názor vyjadriť bez urážok , ak používaš diskusie je to ich podmienka.

Myslíš si, že tie ženy , ktoré sa rozhodli dieťa donosiť pod lekársky dozorom su akože “sliepky .”
Niektoré sú a niektoré nie sú veriace.

Kto ta oprávňuje porovnávať , ktorá bolesť je menšia alebo väčšia , a kde je menej alebo viac súcitu .
Alebo rozhodovať , ako jej vlastný plod zomrie či prirodzene alebo cudzím zásahom . Je to jej voľba a jej dieťa .

Ženy , ktoré s rozhodli donosiť alebo počkať na prirodzenú smrť: našli pokoj pre seba a pre dieťa . Tie tiež môžu hovoriť o svojich skúsenostiach ako to prežívali . Nie sú len veriace .
Rozhodli sa dať lásku svojmu dieťaťu do posledného okamihu jeho života .je to takisto ich voľba.
Netreba tu ponižovať nikoho.

Neznamená , že to je vždy možné , ak je akútne ohrozené niečo . Tieto veci sa menia alebo môžu zmeniť veľmi rýchlo . Všetko sa deje pod lekárskym dozorom.

lucilaines
23. feb 2023

@fem ja nikde nepouzivam urazky, vyjadrila som sa expresivne ano, pretoze som nahnevana. Tak isto som nenazvala sliepkami zeny, ktore donosili ci vychovavaju postihnute dietatko. Ak si to tak pochopila, precitaj si moj prispevok este raz. Tak isto nikde neposem koho bolest je mensia ci vacsia a nikoho neodsudzujem za jeho rozhodnutie, dokonca som ani nevyjadrila aky je moj nazor na toto a co by som robila ja. Pretoze je to v tejto diskusii uplne irelevantne. Kazdy si moze mysliet co len chce, robit co len chce so svojim dietatom a tehotenstvom. Problem je, ako tuto v tejto diskusii, ak niekto podsuva svoje nazory a presvedcenia autorke, ktora sa na ne vobec nepytala. Ak niekto zene, ktora je v tazkej situacii, ktorej venovala predpokladam uz tisice myslienok, slz a narocneho rozhodovania tu podsuva reci ako si zabija dieta a ze to nema robit. Ako sa potom moze ta zena citit potom na porodnom stole? Nema to uz dost tazke aj bez toho? Ja som nepovedala ani pol slova proti zenam, ktore sa rozhodli inak. Ja tu pisem zenam, ktore tu svoje rozhodnutia necitlivo a neempaticky podsuvaju niekomu, kto o to nema najmensi zaujem a ublizuju tym.

vladimira7
23. feb 2023

@liloastitch aj ja som mala v zivote vela tazkych chvil... A nebyt Boha, nie som dnes tam kde som... Ale zivot je tazky a Boh nam neslubuje lahky zivot...

jaaty
23. feb 2023

@0martina0 je rozdiel mať postihnuté dieťatko a dieťa, ktorého zdravotný stá je nezlučiteľný so životom. U mňa a u autorky neznela otázka či by sme chceli postihnuté dieťa. Otázkou bolo či dieťa porodim teraz alebo zomrie vo mne alebo pri narodení a aký to bude mať dopad na moje zdravie.

floki1994
23. feb 2023

@osky toto moze napisat len clovek ktory si nieco take nikdy nezazil...pre tu zenu to je najhorsie a najtazsie rozhodnutie v zivote a ty si tu ides mastit svoje ego a vieru? Hanbi sa za seba..mozes mat na to iny nazor ale laskavo si ho nechaj pre seba ked ma viac ublizit ako pomoct...autorka urcite presla xy vysetreniami aby k takemuto rozhodnutiu dospela... @autorka drzim ti velmi palce , caka ta narocne obdobie ale urcite to zvladnes. Kebyze mas nejake otazky kludne napis 🙂