Umelé prerušenie tehotentva v 23. týždni
Dobrý deň, prosím Vás, čo má čaká?
Dnes mi bolo potvrdené od lekarov, že bude lepšie ak umelo preruším tehotentvo. (Nevyvíjajú sa orgány bábätku)
Ak ste to niektorá prežila a vedeli by ste ma na to pripraviť budem vám vdacna…😢
@babyjune po pôrode dostáva liečbu , v bruchu sa nedopuje žiadnymi liekmi.
Je to normálne právo o hodnote ľudského života ,zakotvená v ľudských právach po 2. Sv. Vojne, keď vznikla Iniciatíva , aby sa neeliminovali ľudské životy z dôvodu postihnutia a nema primárne nič spoločne s náboženstvom .
@anjelikdianka posielam Ti objatie! ♥️♥️♥️
@fem ved o tom prave pisem, ze uz v bruchu musi to dieta trpiet (napr ked nema cast lebky alebo nevyvinute organy). Vase odpovede maju vela spolocneho s nabozenstvom, islam napr. utp zo zdravotnych dovodov dovoluje. Ja pisem o tom, ze nie kazdy ma pasiu z utrpenia plodu/dietata, vy mate pocit, ze je to dostojne a uzasne, lebo to tak chce vas boh.
Nemate ziadne pravo nutit ostatne zeny, aby donosili tazko chory plod a aktivne tak predlzovali jeho utrpenie.
@babyjune každý prípad je individuálny , ano môžu byt rôzne medicínske dôvody , ale je to možné , ak to možné proste je, to je fakt. Je to ľudská bytosť , ktorá ma právo byt milovaný a chcený a ma právo na život . Treba sa podrobnejšie zaoberať problematikou, nielen tu dávať nejaké sugestívne protináboženske argumenty.
Tu sa skôr rešpektuje stav aj vola matky a je to vzdy medicínsky monitorované a zasahuje sa podľa potreby aj medicínsky , dopredu nie je možné si nič určiť ani vynútiť . život človeka je nevyspytateľný , každe tehotenstvo je ine.
Reálne jestvujú možnosti aj odborne aj morálne , nikto ich nenúti, ešte raz nie sú to len kresťanske ženy , aj iné a každý prípad je individuálny.
V ťažkom prípade žiaden človek neprežíva žiaden , ani v brušku ani mimo.
Nie je len jedna možnosť , sú možnosti 2, dobrý dokument k tomu je “Najťažšia voľba” .
@babyjune pozri toto je verejná diskusia , čítajú to ľudia aj ini rôzni , v rôznych situáciách , a v inom čase , volá sa to aj informovanosť, že existujú 2 možnosti . Podobne staršie diskusie sú tu s tým istým názvom tu a sú tam podobne ladené príspevky. Ženy majú rôznu skúsenosť , niektoré by to zmenili, je to normálna aj psychologicka reakcia sa vyjadriť a aj vlastnosťou verejnej diskusie .
Druha vec nikto z nas nemá v ruke lek. správu , fakt je , že sa stalo , že prognózy boli zle a dopadlo to dobre . Nikto nevie nič , každý prezentuje svoj názor a svoje skúsenosti a možnosti .
Človek sa rozhoduje do poslednej chvíle a aj ten plod ma ochranu danú zo zákona do tej chvíle, ak by prišla tu po skúsenosti, asi táto diskusia by bola iná .
@fem kazdy vie ze existuju dve moznosti. Nemusis z toho robit osvetu. Autorka vie velmi dobre uplne najlepsie vsetko co sa tu napisalo. Uz to mala cele premyslene ked sem napisala . Trochu empatie k tomuto konkretnenu cloveku by nikoho nezabilo a netreba z nej robit exemplarny pripad. Pisala temu pred 5dnami . V takom vysokom stadiu sa to uz nenatahuje uz pravdepodobne vie sama odpoved na svoju otazku. Uplne zbytocne tu moralizovat. To uz skor ublizi ako pomoze. Kazda zena sa rozhodne podla seba a potom sa stym musi vyrovnat. Riesit tu ktora volba je lepsia a spravna .. to uz je moc .
@miadi Tu sa rozbehla diskusia , prejdi si ju, ak niekto vyjadril iný názor z vlastnej skúsenosti , neznamená, že niekto musí vo verejnej diskusii byt vulgárny od začiatku to tak bolo.
Prejdi si minule diskusie , v presne rovnaká situácia, či tam bola rovnaká dávka agresivity a nadávok za hranice akejkoľvek slušnosti . Kvôli tej dávke agresivity sa jednoducho konštatovalo , ze jestvuje aj iná možnosť . nie je na mieste toľko agresivity v diskusii.
Každý prípad je individuálny , tam bol spomenutý fakt starania sa o postihnuté dieťa , aj tam sa ozvali ženy so svojimi skúsenosťami .
Treba rešpektovať , že toto je verejná diskusia , čiže tu budú ľudia vystupovať so svojimi skúsenosťami a pohľadmi . Nepatrí tu urážanie iného, podnecovanie k násiliu a vulgarita . Potom sú možnosti súkromného poradenstva a iné.

@babyjune práveže pre to dieťa to nie je v bolesti. V tom sa zhodujú svedectvá tohto druhu, kde nechali dieťa narodiť a žilo im pár minút na rukách, že tie deti boli úplne pokojné. Žiadnu bolesť necítili. Aspoň tie príbehy, ktoré sa dostali ku mne. A predpokladám, že v prípade detí, ktoré by mali bolesti, sa toto v 21.storoci dá zmanažovat aj liekmi proti bolesti, nielen injekciou do srdca v 2.trimestri...