icon

Upravil sa vám syndróm dráždivého čreva v tehotenstve?

tepka
2. apr 2011

Ahojte hľadám tehuľky zo syndromom dráždivého čreva...chcem sa opýtať či sa vám neako zmenil stav z tehotenstvom??? 😉 dakujem

san_dra11
30. nov 2016

@nuska aloe vera pri takejto chorobe? To myslis vazne? 🙂 co moze v tomto pripade pomoct aloe? To by ma teda zaujimalo...

nuska
30. nov 2016

@san_dra11 nehovorím, že to vylieči. Aloe vera pôsobí v tráviacom trakte. Udržuje správnu črevnú mikroflóru, pomáha dobrým baktériam. Ja som mala problémy so žalúdkom, kŕče, hnačky, 2 týždne som bola úplne mimo, potom sa to ako tak dalo, no nič super. Po užívaní aloe vera gelu sa to znormalizovalo. Nehovorím, že je to úplne super, musím dávať pozor čo zjem a koľko, ale vlastne jem normálne, nemusím držať špeciálnu diétu. Akurát si nedám napr. celý týždeň zeleninu, ale striedam. Ale môžem si ju dať, čo predtým nie.

san_dra11
7. dec 2016

@nuska lenze aloe neriesi problem ako taky. A to je ten problem. Pri syndrome drazdiveho creva je potrebne hladat moznosti ako sa z toho dostat, nie len ako niektore priznaky zmiernit. Mozno ti je teraz lepsie, ale moze to byt este lepsie, ja to vsetko badam na sebe. Ale tak to uz je kazdeho osobna vec kto sa na co da na co sa citi 🙂

hviezda9191
8. dec 2016

san_dra11 uz mam doma probiotika a idem do toho, zatial len na mesiac potom sa uvidi 🙂

liesik
8. dec 2016

@hviezda9191 Čauko ty si sa tiež dala na symprove ako aj ja? 🙂 tiež som plná očakávaní, teraz už ťahám tretí týždeň a zatiaľ musím si zaklopať ale všetko v pohode zvládam, ale nechcem to zakríknuť, ja len verím, že to tak zostane aj naďalej. Len vieš na akú vec ja zabúdam často? Keď si ho ráno dám, tak ho nechám skoro vždy na linke položený a chlap potom už funí, že by to malo byť v chladničke, nech to tam láskavo odkladám, tak ani ty na to nezabúdaj 🙂

hviezda9191
12. dec 2016

liesik ja mam za sebou prvy tyzden, citim sa relativne dobre, len ta nervozita mi velmi zneprijemnuje zivot a kvoli nej mam castejsie hnacky, pocitujem napatie atd., neviem si rady. Na tu chladnicku nezabudam ani sa od nej nepohem kym neodlozim 🙂

liesik
15. dec 2016

@hviezda9191 hlavné je zachovať kľud, nervozita musí ísť bokom lebo ti bude všetko zbytočne zhoršovať, ale rozumiem ti 🙂 bude dobre, len to chce vytrvať a hlavne disciplínu. Držím ti palce aby ti bolo stále už len lepšie a lepšie 😍

hviezda9191
16. dec 2016

liesik ved prave, sama viem ze si tym iba zhorsujem ale vnutro je akosi silnejsie ale snazim sa vsetko co najpokojnejsie riesit, dakujem za mile povzbudenie 🙂

san_dra11
21. dec 2016

@hviezda9191 jasne vyskusaj na mesiac a uvidis dalej ako ti bude, ako sa budes citit a ci ti to prospieva, budem na teba mysliet 🙂 mne sa ulavilo ked som ich zacala brat tak verim ze u teba bude tiez take zlepsenie, tieto zdravotne problemy vedia cloveka velmi potrapit ☹

hviezda9191
22. dec 2016

san_dra11 kedy si pocitovala uz zmeny k lepsiemu? Dnesnym dnom je to u mna uz 3 tyzdne a nic. Potrebujem sa hlavne zbavit tych hnaciek ved to je neskutocne aby mi tak travilo a to mam take obmedzenia v strave ze uz fakt neviem co jest. Ale tesim sa baby s Vami, ze sa citite lepsie 🙂

san_dra11
3. jan 2017

@hviezda9191 tak u mna to bolo tak ze ja som zacala s trojmesacnou liecbou a po dvoch mesiacoch som pomaly uz ani nevedela o niektorych problemoch. Tazko je to ked kazde telo je ine, niektoremu to trva dlhsie inemu kratsie, este vydrz nezatracuj to bude dobre 🙂 verim ti tie problemy sa tazko znasaju a dost cloveku vplyvaju aj na psychiku ☹ davas si poozor aby si ich uzivala na lacno?

xeniii
10. jan 2017

@liesik dostala som sa k tvojim komentárom, mám pocit že z teba srší radosť a chuť taká do života, cítiš sa po zdravotnej stránke lepšie keď si začala konečne dávať telu baktérie ktoré sú preň prospešné?

hviezda9191
12. jan 2017

san_dra11 na mna tie probiotika nejako nereaguju.
Skor by so mpotrebovala poradit ako sa zbavit hnaciek alebo ako to aspon zmiernit? Nevies nahodou? Po pravde som zufala

zdenocka
12. jan 2017

Mne pomaha Imodium. , coKonecco Koneeco

hviezda9191
12. jan 2017

Imodium obsahuje laktozu, ja mam alergiu n BKM.

pielka
20. jan 2017

@hviezda9191 hnačky máš stále? nech ješ čokoľvek alebo si si všimla, že ich máš len po zjedení nejakých potravín? Pri tomto probléme je dôležité sa sledovať, tiež som mávala problémy so žalúdkom, s hnačkami, ktoré sa pravidelne striedali so zápchami a netušila som, kde je problém a potom som si všímala, že kedy čo nastane, kedy hnačky a som sa podľa toho začala riadiť...ty zrejme ak som dobre pochopila tak berieš probiotiká, tie by som na tvojom mieste brala aj naďalej a sledovala sa, kedy tie hnačky prichádzajú, keď k probiotikám si urobíš diétu tak by to mohlo byť OK

hviezda9191
21. jan 2017

pielka nech zjem cokolvek stale su, hlavne rano je to najhorisie trva to i hodinu kym to napatie, krce a hnackovanie utichne potom je relativne klud stane sa ze i vecer ma to chyti, ale po kazdom jedle mi je tazko, nafuknuta, probiotika vobec nezaberaju a co sa tyka diety to by som musela byt len na ryzi cele dni a to jest iba dva krat za den s tym ze si zoberiem este tabletu proti hnacke. Myslim si ze mam nieco s pankreasom, lebo to je fakt cudne ze kazde jedlo mi robi zle.

pielka
31. jan 2017

@hviezda9191 ty píšeš že ti tie baktérie nezaberajú, lenže ako dlho ich berieš? Podľa toho, čo som čítala vyššie tak ešte len nejaký mesiac alebo tak nie? Musíš si uvedomiť že nič nejde zo dňa na deň, aj tie baktérie, proste potrebujú čas aby sa v žalúdku rozmnožili aby tam to rozvrátené prostredie dali do poriadku, na tvojom mieste ako som ti už písala by som ich nevysádzala, skúsila by som vysadiť zo stravy mliečne výrobky, čo to spraví, tie často bývajú problémom a brala by som živé baktérie aj naďalej

hviezda9191
31. jan 2017

pielka dakujem za radu, konkretne symprove probiotika beriem 2 mesiac, pred tym som brala dost dlhu dobu klasicke kapsulove probiotika, mliecnym vyrobkam sa vyhybam uz 8 rokov od kedy mi zistili alergiu na BKM, som presvedcena za na mna velmi vplyva stres, nervozita, ze aj preto tie problemy

san_dra11
3. feb 2017

@hviezda9191 hviezda ahoj tiez si myslim ze je potrebne ich brat dlhsie. Vies ako u teba nemusia zabrat presne vtedy kedy aj u mna bolo by podla mna vhodne keby si potiahla tie tri mesiace a popripade este dalsi mesiac skusit a potom uvidis. Ked mas stale hnacky tak zrejme je tvoj zaludok na tom dost zle a chce to viac casu nech sa pozviecha. A myslim ze by bolo aj celkom na mieste aby si sa prestala stresovat, skus sa vyhybat stresovym situaciam alebo to ries tiez s lekarom 🙂

pielka
13. feb 2017

@hviezda9191 môže byť, že vonkajšie vplyvy ťa veľmi ovplyvňujú a odráža sa ti to na zdraví. Ale podstatné je nevzdať sa, OK? Tak s kapsulovými probiotikami je to také diskutabilné aspoň podľa mojej skúsenosti, keďže väčšinou tie kapsule obsahujú mrazom sušené baktérie no a tie ozaj neviem ako majú prospieť telu.

liesik
17. feb 2017

@xeniii no čo ti poviem 🙂 miestami mám pocit akoby môjmu problému už odzvonilo. Ale nejdem robiť závery aby náhodou niečo sa neskomplikovalo.Je mi fajn teraz, oproti tomu ako som sa cítila ešte začiatkom decembra, tak sa to dosť zlepšilo, ale tak je mi jasné, že to bude ešte dlhá cesta ak chcem mať pokoj a nechcem zažívať problémy ako pred užívaním 😉

xeniii
28. feb 2017

@liesik jasné netreba robiť závery. Hlavné je, že si našla niečo, čo ti pomáha tento problém zvládať. Lebo povedzme si ako to je, nie je to jednoduché žiť s takýmto syndrómom. Píšeš o dlhej ceste. Tak vyliečenie si žiada čas, ale podstatné je, že vidíš sama na sebe, že ten čas stojí za to. 😉

nataska2
1. mar 2017

ahojte, u mna lekar tiez diagnostikoval syndrom draždiveho čreva ja však nemam problemy s hnačkami ale so zápchou, neprečitala som cele forum ale ma tu niektorá z Vás ma taky problem? kazal mi uživať duphalac,..ale ziadnu zmenu necitim,..od budceho tyzdna idem na umele oplodnenie obavavam ako budem zvladat tehotentvo so zapchou , dokonca mam trhlinku na konecniku koli neustalym zápcham,..mate niektora z vas podobný problém,...dakujem

zdenulkam
2. mar 2017

@nataska2 ako ti to diagnostikoval ? ja mam opacny problem,ale zaujima ma ake vysetrenia ti robil.

nataska2
2. mar 2017

@zdenulkam ja som bola iba u chirurga, kde mi kazali dat sa na 4 a on mi strcil prst do konecnika a nejako to tam preskumal,...nic prijemne ale sa prezit 🙂 est ema caka rektoskopia, hadica do konecnika,... preksumenie hrubeho creva ciastocne

liesik
15. mar 2017

@nataska2 jedno lepšie ako druhé veru. U mňa to prebiehalo tak, že raz tak raz onak. Ako na hojdačke. Pokiaľ ti nezaberá to, čo ti dal lekár, tak myslím, že by bolo vhodné to s ním riešiť. Tiež som mala strach. Na začiatku totál akože panika, že jak to budeme zvládať. Ako budem vedieť fungovať, keď mi bude na nič. A pozri zachvíľu už uzrieme slniečko sveta a síce nechcem to ešte zakríknuť, ale tehu som zvládla aj so syndrómom dráždivého čreva a to som mala taký strach. Podstatné je dať telu čo mu chýba. 🙂

san_dra11
29. mar 2017

ahojky @zdenulkam diagnostika tohto problemu nie je jednoducha. Je pri nej potrebne podstupit mnohe vysetrenia. Aj ked nie su zrovna nejake prijemne, ale ked clovek chce vediet, kde je problem tak je vhodne ich podstupit 😉 Zakladne vysetrenie mnohokrat nestaci, je dobre podstupit ultrazvuk a najma kolonoskopiu. Aby sa vylucila alebo teda bohuzial naopak potvrdila diagnoza.

anicka245
9. máj 2017

Ahojte mne syndróm dráždivého čreva nediagnostikovali, ale keď vás čítam tak som asi konečne našla ľudí, ktorí majú rovnaký problém ako ja. Všetky výsledky mám v poriadku, aj na kolonoskopii som bola, ale nemohli mi ju dokončiť pre opačne zarastené črevo zrejme po cisárskom. Výsledky boli len ľahká kolitida, v podstate mi nič nie je podľa lekarov, ale za rok a pol som schudla 20kil pretože mávam neskutočne kŕče po jedlách ako je každá zelenina, okrem paradajok, strukoviny, smotanové veci, veci kde sú zrniečka, džemy, orechy... To čo mi nerobí zle je mäso a slanina... Ráno idem aj 7x na wc kým odídem do práce, celý víkend doma som ok, potom ideme na výlet a mňa chytia neskutočne kŕče a z výletu nič nemám.. cestou sledujem benzínky kde je wc.. no presne ako vy niektoré.. som rada že som našla túto tému, idem si ju viac preštudovať a hádam mi pomôže 🙂

zdenocka
10. máj 2017

@anicka245, ani mne nediagnostikovali ten syndrom, ale urcite ho mam. Ako pises to rano je najhorsie, ked musim ist na wcko aj 5 krat, a potom po ceste s detmi stresovat, ci nahodou... Na vyletoch radse ani nejem, iba v pripade, ze budeme niekde dlhsie, a bude tam wcko. Ja si davam imodium, bolo niekedy lepsie, inokedy horsie. No obsahuje laktozu, niektori ho nemozu. Teraz som pred 2 tyzdnami zacala ucivat drveny Pestec mariansky, 4 cajove lyzicky denne, a mam pocit, ze mi je lepsie, na wcko idem rano max 2 krat, a nie su to hnacky. Niekedy idem na wcko aj poobede, ale konecne to nie je hnacka, cize sa da vydrzat. Cez vikend, ked som doma, nemam stres, tak je super.