icon

Ustúpenie nevoľností v 8. týždni tehotenstva

michaela_890
2. jún 2025

Ahojte zienky, chcem sa opýtat, minuly štvrtok som bola ma prehliadke u gyn a potvrdil mi 8+2 tt, všetko sa krásne vyvíja, srdiečko bije a všetko skonštatoval že je ako ma. Avšak na další deň akoby mi ustali nevoľnosti, už to nieje až take intenzivne, necítim že by mi bolo až tak zle ako dovtedy aj prsia ma bolia o niečo menej. Trocha som mala spinenie ale minimálne. Teraz neviem čo mám robiť, či tam zas nabehnúť nech to znova pozrie že či je to ok, alebo dokiaľ sa výrazne niečo nestane tak čakať 😩jeden MA mám za sebou a strašne sa bojím aby sa to nezopakovalo. Podvedomie proste pracuje a nejaká ta trauma sa mi tam vytvorila a neviem rozlíšiť ci si to len namyslam len všetko alebo to len priveľmi riešim.

marianarem
2. jún 2025

@michaela_890 Tak u mna boli v uspesnom tehotenstve vsetky priznaky kolisave, nie stale rovnako silne. A prsia v tomto tyzdni uz az do konca nejako extra neboleli, najviac okolo 5-6tt a potom uz menej. Tie nevolnosti boli sice stale, ale intenzita na striedacku. Nemusi to nic zle znamenat.
Ono velmi sa podla tych priznakov orientovat neda. Moje prve tehotenstvo bolo tiez MA a prave tam som mala priznaky o dost stabilnejsie a trvali este aj po kyretazi nejakych 7-10 dni. Cize priznak nie je znakom toho, ci babatko zije.
Bohuzial v tychto prvych stadiach nezostava nic ine nez cakat a uvidiet, su to najtazsie tyzdne. Neskor sa sa pouzit AngelSound a potom uz pridu pohyby a je to jasnejsie. Kazdopadne drzim palce aby to bolo dobre 🍀