Už nevládzem
Ahojte, prišla som sa len vyrozprávať, možno po radu ako ste to zvládali by ak ste boli v podobnej situácii….už nevladzem…čakám bábätko do 7 mesiaca bezproblémové tehotenstvo, všetko v poriadku…od 8 mesiaca ako dolu vodou, všetko sa na mňa lepí, kazda diagnóza…😞😞….najprv hospitalizácia kvôli skratenému krčku, tvrdnutiu brucha, potom sa mi polepšilo pustili ma domov. Tvrdnutie sa do týždňa vrátilo, naspäť nemocnica. Po 3 dňoch doma, tvrdnutie sa nevrátilo ale ležať musím nonstop, maximálne ísť na wc,do sprchy a najesť sa. Pár dni dozadu zas na pohotovosti zvláštny výtok- pravdepodobne infekcia, mykóza (čakám na výsledky) ale dostala som lieky a poslali ma domov. Keďže na pohotovosti namerali vyšší tlak, od doktorky som dostala odporúčanie merať si tlak, ak bude spodný nad 90- prísť. Jasné, ráno meriam tlak jeden dobrý jeden zlý, meriam opäť znovu zlý…idem na pohotovost len čakám kým niekto príde domov čo ma odvezú…už viem že si ma tam opäť nechajú, som tam ako na kolotoči, raz doma, raz v nemocnici…už to psychicky nezvládam, jedno sa mi polepší príde druhé, či tretie…tešíme sa veľmi s mužom na bábätko ale nenávidim ten pocit byt tam v nemocnici sama…už len to ma ubíja že zo mňa aktívnej ženy v domácnosti sa behom dňa stala pasívna ležiaca, čo ma musia obskakovať, nemôžem sa postarať o domácnosť, uvariť, ist sa prejsť a hlavne chytať veci pre budúce dieťatko….ale pre bábätko všetko🤍…viem že to prejde keď príde na svet, ale zatiaľ to je pre mňa veľmi ťažké, ešte keď vidím na internete ako si iné zeny užívajú tehotenstvo a prípravy na bábätko do poslednej chvíle…viem že iní ľudia majú iné a horšie starosti oproti mojim ,,banalitám”…ale psychika pracuje, sami to poznáte….pekný deň
Bez urážky.ale trochu sa nastav v hlave.lebo po pôrode to tiež nebude čistá idylka.Nik z nás nemá deti celkom bez problémov a nik nezverejňuje fotky.kedy to nedával.len tie šťastné vycapi na net.
Ja som lezala prakticky od zaciatku. Takze hlavu hore.
Je uplne normalne, ze ludia maju rozne zivotne fazy. Jeden zvlada lepsie tehotenstvo, iny stres, iny deti, dalsi fyzicku bolest atd atd. Zaklad je neporovnavat sa s nejakymi internetovymi anonymnymi zenami. Tvoja tazsia faza je tehotenstvo, tak ju prezi hoci v nemocnici, hlavne ze dieta bude zdrave. Niekto ma bezproblemove tehotenstvo a zdravotne problemy s detmi. Tak si vezmi svoj balik horsich chvil a vysporiadaj sa s nim co najlepsie, urcite to zvladnes.
Už si pri konci bud rada že aspoň tak niektoré musí ležať aj cele tehotenstvo aby donosili.
Tak ti poviem, že veru je nás dosť, čo sme to tehotenstvo nemali ľahké. Ja som taký iný prípad, ja som ležať nemohla, aj keď som po ničom inom netúžila. Bolo mi na zvracanie celych 9 mesiacov, vkuse ma napínalo, slín plná huba, prehĺtať ich bolo utrpenie, lebo ma vždy naplo. A robila som učiteľku prvakom. Dr ma odmietla vypísať, tak som sa trápila v práci do poslednej chvíle. Revala som každý deň. Prespala som celé dni, keď som prišla z roboty, hneď som zaspala, večer ma muž "prebral", šla som sa osprchovať, niečo zjedla, vyzvracala a šla si ľahnúť. A toto od začiatku do konca. Dala by som vtedy všetko za to, ak by ma dr. vypisala a mohla som byť doma a ležať. Tak si vyber 😅😁🙈
Od ôsmeho mesiaca žena od ôsmeho vidíš čo by za to iné baby dali ? Ja som tiež ten prípad ja som 25 tt a prakticky od začiatku furt niečo vysoký krvný tlak , necitenie pohybov , bolesti všetkého druhu , tiež teraz zrejme infekcia , tiež som už ležala v nemocnici . Doktora mám staršieho ktorý sa mi nevenoval od začiatku ako mal , dosť zanedbaných veci , do toho veľký prírastok na váhe už teraz .. a do decembra teda ešte kopa času u mna . Drž sa už to zvládneš keby si už aj mala ostať ležať je to krátky čas. Potom si ešte spomenies keď budeš behať okolo dieťatka ako by si oddychovala . Držím moc palce
Chapem, ze je to tazke😕ale z vlastnej skusennosti viem, ze radsej lezat v nemocnici 2v1 ako predcasne porodit a lezat v nemocnici s nervami ako to s babatkom dopadne. A 8mesiac je uz krasny 🙂 Pocula,videla som rozne pribehy a ani som netusila, ze od 24tt uz dokazu zachranit dietatko. Oddychuj a nestresuj, nieje nic dolezitejsie ako zdravie teba a tvojho babatka. Nevytvaraj si stres a bud rada, ze si pod dohladom 🤗 Urcite to zvladnes a potom si babatko uzijes v klude doma. Drzim ti palceky🍀🍀🍀

V tazkych chvilach si poviem,z ini to maju este horsie. Nikdy sa neporovnavam s tymi,co sa maju lepsie. Poznam zeny,ktore skoro cele tehotenstvo prelezali s diagnozami,ty to mas "len" 2 mesiace. Skus si to spestrit. Pre pana,dostala si cas darom. Uz nikdy sa ti nepodari takto oddychovat. Skus si to uzit,vychutnat a zapamataj si vsetko co sa deje ma dovod. Pozeraj filmy,lusti krizovky,rucnym pracam sa venuj,surfuj po nete,citaj knihy cokolvek,na co si nemala posledne roky cas.
Ja viem,ze ked nemame cas,chceli by sme to robit a ked zrazu mame cas,tak nas to uz nebavi. Ale uzi si ten cas