Užívali ste niektorá Utrogestan v tehotenstve?
Mamičky potrebujem poradit som tehotná a gynekologička mi predpisala utrogestan, lebo sa mi netvori v tele hormón nazyvany progresteron. Mam 34 rokov a dve zdrave deti. Za 2 tyzdne mam prist na kontrolu ci sa babatko udrzalo alebo nie. Pomohlo to niekomu ? Cely den som unavena, zle mi je, boli ma v podbrušku, nechuti mi jest. Prosim poradte mi nikdy som sa s takymto niečim nestretla.
@jank_a123 skus to vkladat ak ti je zle,mne to dali v nemocnici,ajked som sa stale stazovala ze mi je zle a kazde rano zvracam,mi “nedovolili” vkladat do posvy🤷🏼♀️ ze vraj takto je ucinnejsi...ale baby tu na MK pisali,ze vkladat je lepsie hmm🧐🤷🏼♀️
Ale kludne tie nevolnosti mozu byt z tehotenstva,v kolkatom si tt?😊
@jank_a123 ahoj, tiež som práve tehotná a preventívne beriem utrogestan. Vkladám si ho a nemám žiadne nevoľnosti. Bývam trochu ospalá, ale to pripisujem tehotenstvu.
Ak ho zapíjaš vodou, skús zmeniť administráciu na vkladanie. Vtedy sa lepšie vstrebáva, nepoškodzuje pečeň a celkovo všetky nežiaduce účinky ktoré má pri zapíjaní sa zmierňujú alebo miznú úplne.
@jank_a123 aj ja užívam 2tabletky denne ale nie ako vklad
Ano uzivala a pomohlo
Ja som to tiež brala a únava a závrate boli hlavne kvôli progesteronu. Doktorka povedala že by som si mala po užití pospať. Teraz beriem Progestanelle 200mg ráno a večer orálne a dáva mi teda riadne zabrať. Prespím skoro celý deň
Baby pri vkladani nie su ziadne vedlajšie ucinky max nafukovanie ale ak ich užíva ustne je normalne ze jej je zle na vracanie, bolest zaludka a hlavy, velka unava, takze je normalne ak ti je z nich zle ale skus sa opytat ci si ich nemozes radaej vkladat.
je to vyborny liek
@jank_a123 ja som brala v prvom trimestri 2.ho tehotenstva, do posvy 2x2tbl. A teda citila som sa velmi zle. Stale mi bolo zle od zaludka, bolela hlava, oproti 1.tehu to bola katastrofa. Vracala som casto, pri prvej som vracala raz. Predpokladam ze to bolo z utrogestanu ale neviem to urcite.
@natalia1619 presne takto sa citim ja to je extrem ako keby som zomriet mala. Presne hlava ma boli, zavrate, mdloby. Nevraciam ale nutkanie mam. Rano sa zobudim stym ze mi je zle a cely den len predychavam unavena som neskutocne, pomaly ani navarit nevladzem. Ty si ho brala na udrzanie tehotenstva ?
ja som brala 3x200 za den, doktor povedal ze je jedno ci vkladat alebo jest, mala som jednu tam a jednu tam, nemala som ziadne vedlajsie priznaky, zle mi bolo strasne ale to som mala aj v prvom tehu bez progesteronu. brala som celych 12 tyzdnov, dal mi ich lebo som bola kratko po potrate a teda idem rodit cochvilu 😉 podla mna si ho mozes normalne vkladat dnu a uvidis ci sa ti zmiernia nevolnosti. btw kazde tehu je ine, kamoska mala presne dve tehu uplne bez nevolnosti pohoda, a tretie jej bolo cele na umretie az do porodu a to nebrala vobec nic
@jank_a123 mala som hematom, preto mi ho predpisal. Tak ako opisujes, ale chvalabohu uz lepsie mi je. Tak snad aj tebe pomoze 🙂
Ahojte baby nezvýšili sa vám tabletky utrogestan mala by som záujem Dakujem
Ahojte možem sa spytať kolko dni ste ešte krvacali po tom ako ste začali uživať utrogestan.
@jank_a123 a mozem sa opytat aj ked uz je to par rok. Pomohlo?

si si ista, ze su nevolnosti mas z lieku a nie z tehotenstva? ak z utrogestanu, tak konzultuj s lekarom
a ano, lieky s obsahom progesteronu na udrzanie tehotenstva berie vela zien a mnohym pomohli🤰
ja som to brala cele tehotenstvo a silnejsie, zle mi nebolo