V 16. týždni mi tvrdne bruško

diana20
14. dec 2016

Nie je 16. týždeň priskoro na tvrdnutie bruška?

evittam
14. dec 2016

@diana20 Čo hovorí na to tvoj lekár?

charlie1980
14. dec 2016

@diana20 Neviem, ci je to priskoro alebo nie, ale mne v 1.tehotenstve tvrdlo od vtedy, ked som este ani len pohyby necitila (a to som citila relativne skoro-17tt). Vydrzali sme az do konca, ale brala som vela magnezia, tvrdlo napriek tomu. K tomu som chodila este aj do prace. Nakoniec mi porod vyvolavali 2 tyzdne po termine, ktory skoncil akutnou sekciou. Cize, nejak sme to dali, ale teraz spatne viem, ze to bolo tehotenstvo obtiazne, co sa o druhom tehotenstve povedat vobec neda. V druhom mi netvrdlo vobec.

sono2
14. dec 2016

@diana20 no mne ztvrdlo prvýkrát asi tiež tak ale tak, že raz a zase dlho nie
Partie brucho. To neni len že kontrakcie, už má viac významov
Obcas sa stalo že ztvrdlo ale nič zvláštne, potom akoby brucho narástlo. Potom myslím V 19tt opäť len tak jednorázovo. Neskôr tvrdlo dosť často ale bez bolesti, problémov som 38tt nikdy som sa nezačala otvárať. Len mne tvrdlo tak ozajstné na kameň len fakt parkrat aj teraz. Dôležité je aby to trvalo fakt krátko, nebolo často, V tvojom prípade a nebolelo. Ale spomen dr nech pozrie utz krčok.

diana20
autor
14. dec 2016

Ja som si to všimla ux druhýkrát, bruško aj zmenilo tvar, na jednej strane bolo nafuknute a na druhej splasnute a dosť tvrdé. V prvom tehotenstve mi to neskôr až začalo a tvrdlo mi veľmi často ale zle som sa necitila a až po termíne som rodila.. no toto sa bojím, že je to príliš skoro.. budem volať doktorovi no všimla som si to v noci tak ešte som nevolala..

ccaro
14. dec 2016

Ahoj, mne v nemocnici povedali, ze ak je to 4x za hodinu z casu na cas, tak to je ok, ale ak castejsie, tak sup k lekarovi a necakat.

mirkaaa80
14. dec 2016

@diana20 mne začalo tiež takto skoro cca v 15.tt, presne ako píšeš. Lenze ja som nevedela, že to je tvrdnutie😂...Tak som normálne chodila do práce, až to došlo do štádia, že už má totálne to brusko ťahalo...akoby mi malo spadnúť dole, stále som sa krcila, v snahe uvoľniť to ťahanie bruška - myslela som že to je tým že rastie. Až keď ma riaditeľka v práci pozorovala a všimla si čo robím - hneď ma viezla k dr, bola som 25.tt.... hneď ma nechal na pnke, brala som 3x2 Mg denne, a plus nejaké lieky ( už neviem názov) - vraj niečo na regeneráciu maternice - že bola už dosť vysilena z toho dlhého tvrdnutia, a samozrejme sa mi krcok skracoval. Ale v pohode sme to dotiahli do konca, malý bol riadne donoseny, 3,75kg , 53 cm a nakoniec mi robili sekciu, pretože maly nechcel ísť 😉. Urcite volaj dr. a nasad si magnezko. Nie sumive, ale tabletkove, a nechytaj si brusko, dotyky podnecujú to tvrdnutie.

jatva
14. dec 2016

Maternica pracuje uz od zaciatku, ale nemusi to byt citit. Pokial nie je bolestive a pravidelne, tak by to nemal byt problem. Mne tvrdlo uz od cca 8tt.

diana20
autor
14. dec 2016

Už som si kúpila magnezium a beriem.. 😊 ďakujem za rady

sono2
14. dec 2016

@diana20 noo magnézium neni tiež dobre brať maternica sa cvičí. Keď to Neni potrebné nebrala by som. Určite nie sama od seba. Takto ti maternica prestane prirodzene pracovať.

diana20
autor
14. dec 2016

@sono2 ja by som mala brať stále magnezium jednu tabletku každé ráno, lebo ho mám malo, tak myslím, xe moz no aj kvôli tomu mi to začalo priskoro, lebo ho neberiem už dlho..

sono2
14. dec 2016

@diana20 tak to som nevedela.

diana20
autor
14. dec 2016

@sono2 neviem, možno to tak ani nie je, len problém je, že ja som vo francúzsku a tu je taký divný systém, že neviem komu mám zavolať ani, aby som sa spýtala..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre