icon

V ktorom týždni tehotenstva vám nabehli strie?

limetka69
15. dec 2015

Žienky, v ktorom týždni tehotenstva ste popraskali a kde? Viem, že sa treba, mastit, že veľa robia gény. Ale zaujíma ma to. Takú tému som tu nenašla.

holubicka28
16. dec 2015

Ja som sa natrela zatial za tehotenstvo asi 10x, kupila som si 500ml olej tehotensky, ale nebavilo ma to..nemam teda ani jednu a snad sa uz nespravia, babo ma cez 3300g, tak snad uz moc neporastie 😀

mircalla
16. dec 2015

Nemala som ziadne pri ani jednom tehu, nicim som sa nenatierala

milota164
29. mar 2016

to je individualne , treba si hlavne natierat pokozku aby bola elasticka a pripravena . Ja som pouzivala krem proti striam od bepanthenu, pomahal mi aj ked ma svrbela pokozka ako mi rastlo brusko.Najlepsie je kremovat sa od zaciatku tehotenstva.

misaatko
29. mar 2016

Na zaciatku tehu som mala 55kg na konci 75, cize som pribla az az. Brusko a stehna som natierala kazdy vecer modrym dove nastriedacku s bephantenom. Ani jedna ciarka az do porodu. No zabudla som na prsia, z B boli 2dni po porode EazF. Teraz ked sa znova po ukonceni kojenia vratili na svojj velkost mam prsia ako 80 rocna babka, len dufam ze sa to upravi. Ak mate niektora podobnu skusenost a pozitivne vysledky prosim o IP. Dakujem

senta_sofia
29. mar 2016

Pri prvom nic, pri druhom ku koncu, 36tt, okolo pupka, uz to neustala koza

lilu74
9. aug 2016

ja som sa zacala natierat hned ako som zistila, ze som tehotna 😀 a to sa odporuca od 3tieho mesiaca, ale nechcela som nic podcenit, nakolko som vedela, ze strie ked sa raz objavia uz nezmiznu, maximalne vyblednu... natierala som sa doporucenym bepanthenom proti striam rano a vecer - brusko som mala krasne hydratovane, pokozka nebola napnuta a nastastie sa mi strie nespravili - kremovala som sa este par tyzdnov po porode, kym sa brusko dostalo do "povodnej formy" 🙂

violet77
9. aug 2016

Ja som sa moc nenatierala a ked som odchádzala do porodnice hovorim si, že súper, zvládla som to bez jedinej strie. Tam mi museli spraviť akútnu sekciu a ked som potom pozrela na brucho tak som mala pod pupkom 4. Asi ako tlačili na brucho. Ale už to ani nevidno. Skôr sa mi spravili v prvých mesiacoch dojčenia na prsiach take jemne

lilu74
2. nov 2016

@violet77 ja som tiez brusko mala bez strie, avsak tiez po porode, ked sa mi naliali prsia sa mi vytvorilo zopar strii - ale natierala som si ich bepanthenom, co mi este ostal z tehu a casom mi strie vybledli a to som si myslela, ze mi tam ostanu uz navzdy 😉

maykaaa1122
7. nov 2016

treba si hlavne natierat pokozku aby bola elasticka a pripravena . Ja som pouzivala krem proti striam od bepanthenu, pomahal mi aj ked ma svrbela pokozka ako mi rastlo brusko.

guglina
7. nov 2016

ja tiez mozem odporucit bepanthen proti striam aj ked je drahy, natierala som sa poctivo 2-3x denne od zaciatku tehotenstva a nespravili sa mi ziadne strie (iba 1 malinka na prsniku po porode ked som zacala kojit ale to uz som sa nenatierala) , a dobrou genetikou to nebude kedze moja mama aj sestra su cele strijove...takze hlavne sa vela natieraj a mozno ziadne nebudes mat 🙂

pillipilli
7. nov 2016

Ahoj ja som mala na zaciatku 55 kg a rodila som 86 kg 😅 brucho som mala ako keby cakam dvojicky , natierala som sa mandlovym olejom a ani jedna strija. Urcite odporucam

limetka69
autor
7. nov 2016

Ooooj dakujem vam za postrehy, syn uz ma 8 mesiacov 🙂

lilu74
7. dec 2016

ja som jedno rano prisla na kontrolu a pytam sa sestricky, mam nejake divne brucho aha a ona tak spokojne, to sa vam robia strie - az som skrikla ze coze??,a ona, ze kremujte sa-vtipna, hovorim jej kremujem sa odo dna, kedy som zistila, ze som tehotna🙂) tak sa kremujte aj viac krat, tak som sa kremovala 3x do dna bepanthenom, nastastie to bola asi reakcia na zimu vs teplo a strie sa mi nespravili ziadne🙂

lilu7
4. feb 2017

tak aspoň pri druhom budeš vedieť😉ja som tiež používala pri 1 bepanthen a nevyšla mi ani 1 stria, pri druhom som sa krémovala hneď od začiatku až do pôrodu a potom ešte pár týždňov po pôrode, pokiaľ sa mi nedostalo bruško do pôvodnej formy strie nemám žiadne a som nesmierne rada.

renyreny
4. feb 2017

Celé tehotenstvo som sa natierala všetkým možným a strie sa mi aj tak objavili a dosť. Spravili sa mi v 35 tt. Záleží od elasticity pokožky.Vôbec nezáleží na tom, či sa natieraš alebo nie. Poznám ženy, co sa nenatierali a nemajú ani jednu striu.

veronka1234
4. feb 2017

Mne sa objaili zo dna na den v 34 tyzdni ... a v 36 som porodila ... no na porazku :D a natierala som sa od tretieho mesiaca dva krat denne

kika691
4. feb 2017

Mne sa objavili mesiac PO! pôrode

stepanka274
4. feb 2017

Myslim si ze je to genetika, ja mam strie len tie co sa mi urobili v puberte na vnutornej strane stehien, par strii mam na bokoch a sem tam na prsiach, ale na bruchu nemam nic, nicim som nenatierala, rodila som 4x, mozno aj tym ze som pocas tehu pribrala len cca 12 kg

marka13
4. feb 2017

Ahoj, zial toto je strasne individualne a casto nepomoze ziadny speci krem ani olej...Proste genetika. Moja mama po troch porodoch ani jedna stria. Sice nepribrala vela ale nikdy necvicila a nicim sa nenatierala - ani telovym mliekom - neznasa to natieranie sa po umyvani....Nikdy nemala pevnu pokozku, vypracovanu postavu atd - ani ked bola stihla. Ja som na tom rovnako. Telove mlieko pouzijem raz za cas a to zvacsa na nohy ked mam vysusenu pokozku po holeni, alebo na dekolt a krk....brucho velmi nie. Pri prvom tehu som sa strii bala, lebo som pribrala 13 Kg , no ja som taka dost "mlandrava" - ziadne svaly...necvicim, leniva som a mam aj celulitidu 🙂 No a stria ani jedna sa neobjavila. Tie co mam uz vyblednute na zadku , su este z cias teenagerskych, ked som nabrala par kil a vytiahla sa aj do vysky...Teraz som v 26 tt a zatial nic, tak uvidime. Moc nemastim a kg mi idu hore tak 2 za mesiac....:/ Uz mam 8 navyse...jaj. Kamoska sa zasa natierala a strie nabehli tak 2 tyzdne pred porodom....bola z toho velmi smutna, lebo az dovtedy nic, tak sa si myslela ze je za vodou....Ak sa maju spravit, asi zene nepomoze ziadna prevencia ...Len verit z sa neobjavi. Alebo este lepsie - nehovorit o nich , nemysliet na ne....a mozno nepridu ..pssst 🙂

eeffka
4. feb 2017

je to dane geneticky, porodila som 2deti, nemam ani jednu striu.nemazala som sa nicim.

lilu7
2. jan 2018

Tiez mam po 2 porodoch a mala som velmi velke brusko a som bez strii ale ja som sa kremovala hadam od 1dna co som zistila ze som tehu😂🙈najprv olejmi ktore mi boli v lete mastne a potom kremom bepanthen ktory som pouzivala aj po porode. Lenze som si kremovala len brusko a na prsia som zabudla a tie mi veru popraskali takze tie kremy plnia svoj ucel.

katka1981
3. jan 2018

@lilu7, na strie kremy nepomozu, to ti povie aj kozny aj plasticky chirurg. Aspon ze brusko sa ti neppotrhalo, aj to je super

danusskaaa
3. jan 2018

Kremovala som sa nonstop, ale nepomohlo. Mam ich vsade - brucho, stehna i cicky. Ja som pribrala 25kg tak to pripusujem aj tomu. Ale urcite je aj nieco dedicne... moja mama pribrala pocas tehu 3kg a tiez ma strie vsade 😐

puskaruka
3. jan 2018

Piate tehotenstvo a žiadne strie nemám, kremujem kremujem kremujem

ayfer
3. jan 2018

Ja som sa nekremovala a strie som nemala , skor je to genetika, moja mama vynosila 4 deti a tiez nemala.

lilu7
3. jan 2018

@katka1981 viem ze na vzniknute uz nepomozu ale ako prevencia su super🤗

babatkoo
3. jan 2018

V 38tt asi 4 dni pred porodom. Brusko som mala mega velke lebo syn mal 4200g. Kremovala som 3x denne od 25tt

katka1981
3. jan 2018

@lilu7, myslela som to ako prevenciu. Nepomoze krem. NIe som prva ani posledna co sa kremovala ako besna a nepomohlo. Ale ano treba sa kremovat, lebo koza je sucha, napnuta a svrbi ked sa natahuje, ale striam sa neda zabranit ked maju byt.

katka1981
3. jan 2018

@danusskaaa, presne tak, genetika, nic ine.

maddie1711
3. jan 2018

V 40tt; 2 týždne som prenášala a spravili sa mi až v nemocnici; poctivo som kremovala