Váš názor na ležanie v rizikovom tehotenstve
Veľakrát sa stretávam s názorom lekárov, že ležanie a kludový režim nijako nepomôže oddialiť pôrod, že ak má žena porodiť, tak porodí.. čo si o tom myslite?
@benit a bola si už aj otvorená?
Kľúčový rezim a šetrenie sa určite pomáha. Mne od 30tt hrozil predčasný pôrod a rodila som dokonca po termíne. Držím palce!
@veronikao84 ano.
@karhu ja som takto ležala do 36tt a potom dr.mi povedala ze už netreba a dala ma dole a lieky vysadila .ani neviem prečo keď ešte chceme aspoň 2 týždne vydrzat
@veronikao84 mozno lebo v ukoncenom 36tt je dietatko z lekarskeho hladiska uz "hotove", aspon mne to tak vysvetlili.. mne tiez v tom tyzdni vysadili lieky, a po testoch robili sekciu
@malicka_mysicka ahoj, viem že si už dávno písala príspevok ale môžem sa ťa opýtať ako prebiehajú tie testy? bolelo to? mňa to čaká zajtra, tiež som v Ružinove no v 27 týždni...ako tie testy dopadli u teba?
@lucia0211 vyzera to ako tehotensky test, odoberu nieco z krcka a daju to tam a podla toho vidia ci porodis alebo neporodis. Neboli, len neprijemne. Poslali ma domov, zakazali mi dvihat syna a chodit po schodoch a hlavne ze to mam mat v hlave upratane. Asi o mesiac som mala silne krce, tak mi nasadili kortykoidy na detske pluca. Nakoniec som rodila v 39tt. Vsetko OK, mala ma rok a je to riadna opica. Drzim palce, je to riadne psycho ale musis mysliet na to, ze vsetko dobre dopadne ❤
Len na margo ležania, síce oneskorene- pri neležaní som prišla o 3 detičky ( nik nevedel kde je problém) , spustil sa pôrod a nepomohlo nič. Pri tomto 4 ležím od samého začiatku a už ťahám 25tt.
@datelinka31 riadila by som sa svojim gynekológom. Veľmi závisí od konkrétneho problému. Rizikové tehotenstvo je veľmi široký pojem.

@datelinka31 je to veľmi všeobecné tvrdenie. Pri zdravom priebehu tehotenstva to asi nemá vplyv. Pri rizikovom sa treba riadiť lekárom, ktorý Vás ošetruje a čo vraví ten. Ten presne vie čo sa vo Vašom tele deje.