Veľký močový mechúr bábätka v 12. týždni
Ahojte mamičky. Dnes som bola na poradni, som v 12 týždni a doktor mi povedal, že moje bábätko má veľký močový mechúr, že taký ešte nevidel. Poslal ma na vyšetrenie do Martina, ale kým tam pôjdem chcela by som vedieť či máte s tým niektorá skúsenosť. Pomôže každý príspevok, lebo sa asi scvoknem, kým sa dozviem čo je s mojim drobcom.
Ahojte, vidim ze je to uz starsia diskusia, ale skusim predsa.. som v 17tt a pocas bezneho usg mi lekarka nasla v brusku babatka jeden 2cm cierny flak - anechogenny utvar, nevedela mi povedat co to je, vraj to moze byt mechur, alebo cysta, mam sa objednat pre istotu na morfologicke sono, a ze tam mi povedia viac..na mechur sa mi to zda nenormalne velke...ja som bola dost mimo z toho takze vobec som sa k tomu nevedela nic ani spytat vtedy... skusila som 2 najlepsie kliniky, KE a MT (Grochal) vsade som dostala termin az o 4 tyzdne, pritom som im hovorila ze nieco nie je v poriadku.. ja neviem, to naozaj nevedia vysetrit skor? Viem ze ten morf.usg sa robi okolo 20 tt, vtedy najlepsie vidiet aj s prvym synom som tak bola, chapem..ale ked je problem tak to predsa musia vediet vysetrit aj skor, nie? Niektore ste tu pisali ze vam to zistili uz v 12.tt a tak, tak sa chcem spytat kde ste boli na dalsie vysetrenia.. a otazka na @kloranebb ten primar na urologickom v BA prosim ta, ktira nemocnica, alebo ako ho najdem? Dobre tomu rozumiem ze ste to teda riesili az ked sa male narodilo? Ja sa dost bojim aby to nesposobilo nejake dalsie problemy napr.s oblickami, kym sa dostaneme na to sono.. Buduci tyzden si chcem dat spravit kontrolny usg u svojej gyn, ci sa nahodou nieco nezmenilo.. za kazdu radu, posun kontaktu, alebo hocico co mi to cele kus objasni, budem vdacna, mam v hlave asi tak milion otazok 😭
@christi14 Bol to primár z detskej fakultnej nemocnice v BA - už si nepamätám jeho meno, ale pôsobí tam jeho syn. Stačí ti vedieť nemocnicu, tam na urolo je personál, ktorý má s tým dlhoročné skúsenosti. My sme to riešili až po narodení, čiže prejavilo sa to aj na obličkách a močovodoch. Sú to však veci riešiteľné. Vy ešte neviete presne o čo ide tak sa netrápte, lekári narobia stresov dosť a keby to bolo treba urgentne riešiť, určite by Vám to odporučili.
@kloranebb dakujem za odpovede.. no ukazalo sa, ze je to cysta na oblicke, uz som medzitym aj zalozila novu diskusiu, ci sa niekto nenajde, kto mal nejaky podobny problem.. oblicka vraj zatial funguje, nevie sa ci je to len nahoda ze ta cysta tam vznikla, alebo je to ine ochorenie, kazdopadne bude sa to sledovat.. buduci tyzden idem aj do BB na oddelenie rizikovych nech to tam este raz pozru..a uvidime co dalej ostava len verit ze to nesposobi ziadne dalsie tazkosti a komplikacie 😖🙏
@kloranebb to mi je luto, ze sa vam to takto prejavilo 😔 ale ako pises, su to veci riesitelne, tak hadam mate vsetko uspesne za sebou ☺🙏 dakujem za tip na nemocnicu, ked bude potrebne, zrejme sa tiez obratime na nich... tiez az po porode budeme riesit ..drzte sa, vela zdravicka hlavne!!!
prosim vas pomôžte ak máte niečo podobné som v 14 týždni bola som dnes v Košiciach na utrazvuku u pána dudiča povedal my ze ma bábätko zväčšeny močový mechúr ale tiež povedal ze ma strasne veľa chýb že sa narodí postihnuté mam 22 rokov je to prvé dieťatko strašne sa bojim lebo som ťažko otehotnela prosim každá rada my pomôže 🙏
@nat_gaziova dobrý deň. Veľmi ma mrzí že vám povedal doktor takéto prognózy. Ja som bola po zistení že má moje dieťatko zväčšený mechúr na sone v Martine. Pán doktor Grochal je veľký odborník. Aj mne podľa výsledkov povedal že moje bábätko môže byť postihnuté rôznymi chorobami a vadami, bolo to 1:8. Odporučil mi amniocentezu. Do ničoho ma netlačil všetko som podstúpila dobrovoľne. Amniocenteza našťastie všetko vyvrátila. Viem že je to určite pre vás ťažké, poraďte sa so svojím doktorom, prípadne vyhľadajte ešte nejakého iného lekára, odborníka, ktorý vám poriadne vysvetlí čo sa deje, čo sa môže stať. Nič nie je stratené, treba sa hlavne ukludniť a počkať na prípadné ďalšie vyšetrenia. Všetko zvládnete je to vaše bábätko, ľúbte ho. Držím palce, budem na vás myslieť.
@t_fire ďakujem pekne ale nedalo sa nic robiť nemalo nádej tlacilo mu všetky organy len sa trápil 😭😭
@nat_gaziova veľmi veľmi veľmi ma to mrzí. Prajem hodne síl. Držte sa
@macinka8 ahoj, nádej určite je. U nás to nakoniec dopadlo dobre. Všetko je v poriadku. Aj mentálne aj fyzicky. Našťastie to čo mu branilo vycikať sa uvolnilo a v 20tt už bolo úplne všetko ok. Boli sme ale aj na odbere plodovej vody. Aj my sme boli u dr. Grochala v MT je to skvelý doktor. Verím že aj u vás bude všetko ok. Pisali mi ešte ďalšie dve mamičky odvtedy a aj u nich je všetko ok. Držím palce
@t_fire dobrý deň chcem sa spýtať. Som tehotná vo 22 tyžny tiež zistili že bábätko má rozšírený močový mechúr. A jednu nefunkčnú obličku ako ste dopadli aké sú riziká ďakujem

@angie666 Mne povedali doktori, ze sa to stava. A zaroven sa ma spytali ci som prekonala covid, lebo im teraz pribudaju tazke pripady v tehotenstve. Preto som bola zvedava.
Amniocentezu mi robili tiez v 14tt a vsetko bolo v poriadku. Tak asi naozaj zla nahoda...