icon

Vracanie počas tehotenstva. Čím by to mohlo byť?

lensam
18. jan 2011

Počas prvého tehotenstva som vracala od 8tt tri a pol mesiaca v kuse. Počítala som si to. Spolu som vracala cca 180x. Boli to najhoršie mesiace v mojom živote. Začalo sa to pomaly, prve dva tyždne boli iba nevolnosti a ku koncu sa to tiež zlepšovalo, ale to medzi tým bol boj o život. Nič som v sebe nevládala udržať. Niekedy som vracala aj 5x denne a až niekedy o 22h som konečne zjedla chlebik so syrom, ktorý vo mne vydržal.
Nedávno som prišla retovať môjho brata, ktorý sa neskutočne opil a vyzeral ako ja. Lenže nemu to trvalo jeden den a už si myslel, že sa to nedá vydržať a zomrie.
Pri druhom tehotenstve by som sa tomu chcela vyhnúť. Počas tehu mi robili aj gastroskopiu (veľmi nepríjemne, stále ma napieralo a ďalší týždeň ma bolelo ešte aj v hrdle), ale nič nenašli. Chcem sa spýtať čím by to vracanie mohlo byť? Nerobí sa nejaké vyšetrenie, ktorým by zistili kde je problém, nech si to nemusím prežiť ešte raz. Pretože toto nebolo obyčajné tehotenské vracanie ako z filmov, kde žena až nad záchodovou misou zistí, že je tehotná a potom už má pokoj.

Strana
z2
milota164
28. júl 2014

mne pomohli pri pocite na vracanie zuvacie tablety Rennie, vyuzila som ich aj neskor ked ma trapila zaha.

lensam
autor
8. apr 2015

tak už som si také vracanie ako bolo popísané v prvom príspevku prezila aj tretíkrát 🙂 zase tri mesiace v posteli, odkázaná na pomoc iných, ani nos som nevystrčila z domu, okrem návštev lekára. Vsetko uplne rovnaké, akurát tretíkrát som jedla aj niektoré varené jedlá, aj ked stále tie isté dokolecka. Vzdy jedno a to isté niekolko dní vkuse az kým som sa z toho nepogrcala -) A este jeden rozdiel, uz som vedela co ma caká, takze psychicky som to zvládala lepsie.

abigael
27. aug 2015

ahojte no ja som na zaciatku tehotenstva vracala ako blazniva 9 krat na den uz som bola stoho na psychiku plakala som bola tri ktat v nemocnici na infuzkach ale prisla som domov zacala sa to zase teraz uz len raz vraciam az dvakrat na den aj to ma deprimuje len lezim v posteli a varit nedokazem len manzel varim alebo sucha strava cipky nemaju vypadok je v kosiciach ale mam zazvorove cukriky ale tie moc nepomahaju som na konci kraja len sa modlim aby to vo mne vydrzalo uz aby som to mala zasebou to tehotenstvo ale az vo februari mam termin katastrofa ma to deprimuje nic sa m i nechce ani do sprchy vliest

petulda333
27. aug 2015

@abigael ja som do cca 22tt vracala 30x denne plus aj celu noc...potom to postupne preslo a uz mi je fajn..sice sem tam sa citim zle ale nevracam uz...je to hroza fakt

abigael
27. aug 2015

@petulda333 to je a nebola si na infuzkach to je dost

abigael
27. aug 2015

@petulda333 kedy mas termin porodu

petulda333
27. aug 2015

@abigael bola a vybrala som xy ani neviem kolko...v apeili som sa vydavala a z nemocky vysla vo stvrtok pred svadbou a po svadbe zas...no mne sa to uz krati..termin mam 23.10. Neprajem to nikomu...ved ja som na zaciatku schudla cca 10kil kvoli vracaniu

abigael
27. aug 2015

@petulda333 je to neprijemne budes to mat zasebou aspon aj ja by som chcela mat zasebou ☹

petulda333
27. aug 2015

@abigael ved to rychlo zbehne...ja uz zacinam panikarit..prve tehotenstvo tak mam strach

mpsc
28. júl 2016

@lensam mne je tak neustale od zaciatku tehotenstva. Neudrzi sa vo mne ani kvapka vody nie to este ani kusok jedla. Uz som s toho zufaka a to som v 7tyzdni .. ☹

abigael
28. júl 2016

@mpsc nezavidim ja som tak vracala zo zaciatku ale uz to mam za sebou vo februari uz babo ma 5 mesiace a tiez som prelezala 7 krat v nemocnici radsej chod na infuzky aby ta dali dokopy poznam raz som mala dobre ale zase na konci este sa to stupnovalo mas to daleko do marca to je ako vecnost do druheho roka cakat drziim prsty ja som tiez zo zaciatku nemohla nic jest pit ale potom ma aj donutili ale je taky naramom proti vracaniu stoji kolo 100 eur ze pomaha ja som to nemala ale chvalia si ti najdem stranku

lussi_0
13. aug 2016

Ahojte som v 8tt a chcem sa len informovať či sa vám stalo že ste vracali zo sladených vôd alebo čaju Stále keď vypijem čaj v ktorom je cukor alebo ochutena voda hneď zvraciam neviete čo by to mohlo znamenať? Dá sa nejak podľa tohto zistiť či to bude dievča alebo chlapec? Ďakujem za odpoveďe.

katkakovac
13. aug 2016

@lussi_0 ja som vracala aj z obycajnej vody. Sladke mi vadilo, nemohla som ani citit. Co ti vadi proste nejedz. Jedz to na co mas chut. Ak zo bude kg mandariniek denne, tak nech😀 hlavne aby si nieco jedla a v ramci moznosti vela pila. Ak by to bolo neznesitelne, su tabletky, cipky, prinajhorsom infuzie. Ja som pri prvom vracala do 6 mes, pri druhom do 5 a pomohli mi ako tak az lieky. A uplne to preslo hned ako som porodila. Drzim palce😉

katkakovac
13. aug 2016

@lussi_0 a neda sa zistit, ci to bude chclapec alebo dievca. Mam obe a chute boli podobne. 100% ti pohlavie potvrdi amniocenteza, potom je geneticky test z matky krvi a porod.

lussi_0
13. aug 2016

@katkakovac Ďakujem pekné😋

rena888
17. máj 2017

@miau Ahoj prosim ta porat mi som moc zufala ja vraciam neustale vsetko a uz som 11ttzdni😢😭

abigael
17. máj 2017

@rena888 tiez som tak vracala ja som stale bola v nemocnici na infuziach mne sa aj zuby znicili rozstiepili musis vydrzat alebo su torecan tabletky

katkakovac
17. máj 2017

@rena888 su na to tabletky. Treba ist lekarovi, povedat ze zvracias a si dehydrovana. Mam za sebou 2 tehotenstva. Prve som vracala do 6.mesiaca, druhe "len " do 5. ale aj tak minbyvalo zle. Pomohli az tabletky. A nenechaj sa odbit, ze je to normalne.

0940719707
12. júl 2020

Ahoj te ja mam taki problem dostala som menzes tri krat do mesiaca a ptm som zacala vravat tak 4dni ale nwm.z coho poradte mi xo mam.spravit

petulda333
12. júl 2020

@0940719707 zeby ist k lekarovi?

Strana
z2